Újdonságok

Nincs megállás – az új BMW X3 bemutatkozik

Nyomtatás

2003-ban az első BMW X3 premierjekor még senki nem hitte volna, hogy ennyire kinövi magát a közepes SUV modellek szegmense, de mára, 1,5 millió eladott példánnyal később ez lesz az egyik legfontosabb prémium hadszíntér. A bajoroknak pedig megérkezett a legújabb csodafegyverük: az X3 új generációja.

Rövidesen bemutatkozik a vadonatúj Land Rover Defender

Nyomtatás

Nemrégiben megírtuk Olvasóinknak, hogy a Land Rover legendás terepjárójának, a Defender modellnek a gyártását nem kevesebb, mint 68 év után (!) befejezték a britek, azonban a tervezők már gőzerővel dolgoznak az utódon, amit a hírek szerint egy óriási szakadék fog elválasztani elődjétől, hiszen míg a Defender (legalábbis az elmúlv években, évtizedekben) rendkívül ómódinak számított, a következő széria szupermodern lesz.

A nap videója: egy Porsche 911 Turbo 1 millió kilométer után

Nyomtatás

A Porsche talán az összes többi gyártónál komolyabban veszi veterán és klasszikus autóinak fenntartását és alkatrész-utánpótolását, így nem csoda, hogy az összes legyártott autójuk többsége még mindig az utakat rója. Közülük is kiemelkedik egy kanadai Porsche 911 Turbo, amely már 1,1 millió kilométernél is többet tett meg.

Apa, kezdődik! Európában is visszavásárol a Volkswagen

Nyomtatás

A Volkswagen beleegyezett, hogy igény esetén visszavásárolja két német városban is a dízelbotrány által érintett modelleket. Arnsberg és Bayreuth város lakói egyébként bírósági úton érték el mindezt, és az amerikai visszavásárlási hullámot követően ők lesznek az elsők, akik Európában visszaadhatják az erősnél is jobban környezetszennyező dízel autóikat.

Minden egyes Kia Stinger prototípus két Le Mans-t töltött versenypályán

Nyomtatás

Hamarosan hazánkban is elérhetővé válik a Kia új európai zászlóshajója, a Stinger. A négyajtós kupé a márka első itteni hátsókerékhajtású modellje lesz, a gyártó pedig nem győzi hangsúlyozni a sportosságát: legutóbb elárulták, hogy minden egyes Stinger prototípus 10.000 kilométert töltött a Nordschleifén.

Afrikát hódítja a Peugeot Pick Up

Nyomtatás

Valószínűleg sokaknak okozunk meglepetést a hírrel, de a Peugeot igenis készít pickupot, még ha a modellt nem is forgalmazza Európában. A nem éppen bonyolult módon Pick Up névre hallgató újdonság az afrikai kontinensen kínál költséghatékony többcélú alternatívát.

7:16 alatt falta fel a Nordschleifét a Chevrolet Camarók csúcsa

Nyomtatás

Sajnos minket csak érintőlegesen hat meg a hír a Chevrolet kivonulása óta, de a Camaro köszöni, minden eddiginél jobb formában van. A ZL1-es csúcsváltozat kapott 1LE néven teljesítményfokozó csomagot, melynek hatására 13,56 másodpercet fűrészelt le a Nürburging-Nordschleifén mért köridejéből. Ha ezzel nem is éri utol a Porsche 911 GT3-at, valójában nagyon közel áll hozzá.

1495 autó 24 óra alatt – új rekord született

Nyomtatás

Igazán különleges rekordot állított fel a Fiat és az olasz Esselunga élelmiszerlánc a napokban: a két vállalat egyetlen nap alatt 1496 Fiat 500-ast adott át a szerencsés nyerteseknek, beleírva magukat a Guinness Rekordok könyvébe.

Hivatalos: 1130 lóerős lesz az Aston Martin Valkyrie

Nyomtatás

Már több ízben is beharangoztuk az Aston Martin és a Red Bull Racing istálló közös munkájának gyümölcsét, amelyet mindeddig csak AM-RB 001-ként emlegetett a világ. A Valkyrie célja egy közúton is használható versenyautó létrehozása, amelyben pillekönnyű súlya is szerepet játszik: egy lóerőnek kevesebb, mint egy kilót kell mozgatnia.

Modern izomautó a láthatáron: visszatér a Hemi 'Cuda?

Nyomtatás

Idestova 7 éve annak, hogy a Chrysler ismét bejegyeztette a 'Cuda típusnevet Amerikában, ami gyakorlatilag védelmül szolgált a mások általi használat ellen. Már akkoriban felmerült, hogy nem véletlen a lépés, vélhetően újjászületik a modell. Azóta azonban nem sok előrelépés történt az ügyben, idén viszont újra levédette a nevet a Fiat Chrysler Automobiles, ami remélhetőleg jót jelent az izomautók rajongói számára.

Módosítás dátuma: 2017. június 23. péntek, 05:38

Utód nélkül búcsúzik a Kia Venga

Nyomtatás

Meghalt a király, éljen a király! Ha némi túlzás is van ebben, valahogy így érdemes hozzáállni a hírhez. Megszűnik a Kia Venga gyártása, helyét pedig egy minden bizonnyal jóval népszerűbb modell, a tegnap bemutatott Stonic veszi át.

Módosítás dátuma: 2017. június 22. csütörtök, 12:31

6. oldal / 654