2017. Április 25., Kedd

Frissitve:08:02:42

Újdonságok

Így tesztel a Porsche Weissach-ban (videó)

Nyomtatás

Legyen Lipcse vagy Stuttgart-Zuffenhausen az adott Porsche gyártási helyszíne, a fejlesztést bizonyosan Weissach-ban végzik. A Stuttgarttól bő fél órás autóútra található kis település már évtizedek óta szolgál a márka sorozatgyártású és versenytechnológiájának tesztelésére, ennél fogva pedig nem akármilyen létesítmények találhatók itt. A márka össze is gyűjtötte a legjobb ötöt.

Feltámadhat a Volga autómárka

Nyomtatás

Az egykor az orosz autóipar egyik csúcsát képviselő Volga autómárka 2010-ben búcsúzott el az autógyártástól, méghozzá sajátosan méltatlan módon, egy Chrysler Sibling átdolgozásával Siber néven. Most viszont a tulajdonos GAZ csoporttól érkező információk alapján a Volga visszatérhet.

Áprilisban érkezik a frissített Lexus NX

Nyomtatás

A Lexus megerősítette, hogy a Sanghaji Autószalonon mutatkozik be az NX crossover frissített változata. Az enyhe ráncfelvarrás várhatóan csak kívül-belül eredményez módosításokat.

Nem is az a durva, hogy 472 km/h-ra gyorsult egy Ford GT, hanem az, ahogy tette

Nyomtatás

Átépített autókról a műfaj ellentmondásai és nehéz megítélhetősége okán nem szoktunk írni, de ezúttal kivételt kell tennünk, hiszen a világ leggyorsabb autójáról van szó. Az alaposan átdolgozott előző generációs Ford GT ugyanis rekordot állított fel egymérföldes gyorsulásban.

SVX néven kőkemény terepes kivitelt kaphat a Land Rover Discovery

Nyomtatás

A Land Rover mindig is tisztelte a hagyományait, így nem csoda, hogy modelljeik mind a mai napig kiemelkedő terepképességekkel rendelkeznek kategóriájukon belül, még ha ezt olykor nem is olyan nehéz teljesíteni, és sok vásárló már nem is különösebben használja ki. Mindez azonban presztízskérdés, így nem csoda, hogy a legfrissebb hírek szerint a Discoveryből piacra dobnak majd egy kőkemény terepes verziót SVX utónévvel.

Módosítás dátuma: 2017. március 28. kedd, 18:10

Koenigsegget szeretne újonnan? - négy évet kell rá várnia

Nyomtatás

Az egyediségnek ára van, amit nem csak pénzben lehet kimutatni: a Koenigsegg a semmiből indulva mára egy világmárkává nőtte ki magát a szuperautók piacán, de méreteit tekintve továbbra sem versenyez olyan gyártókkal, mint a Ferrari vagy a Lamborghini. Éppen ezért nem elég, hogy legalább 560 millió forintot kell leszurkolni egy autójukért, de a vásárlóknak rengeteget türelemre is szükségük van, ugyanis jelenleg négy éves várólistával kell számolnia annak, aki rendelni szeretne egy vadonatúj Koenigsegget.

Módosítás dátuma: 2017. március 28. kedd, 11:10

Pályanapra hangolva – itt a megújult Nissan GT-R Track Edition

Nyomtatás

A 2017-es modellévre a Nissan megint csavart egyet a GT-R receptjén, a megújult végeredményt pedig nekünk is volt lehetőségünk kipróbálni. Ráadásul megérkezett a másik véglet is a 600 lóerős, 57,5 millió forintos Nismo változat képében. Most pedig a köztes Track Edition kivitelen van a hangsúly.

Pokolian szó a Lamborghini Huracán Performante (videó)

Nyomtatás

A Lamborghini Huracán Performante már a leleplezése előtt alaposan felkavarta a port rekorddöntésével a Nürburgring-Nordschleifén. Sokan csalásra és a videó buherálására gyanakodnak, de a lényeg mellett elmennek: az olasz gyártó nem hétköznapi sportautót állított talpra a V10-es Huracán könnyítésével és kompromisszumainak felszámolásával, ráadásul a genfi premiert követően néhány YouTube felhasználó jóvoltából eljuthat hozzánk is a modell pokoli hangja.

Immár nyolcadik alkalommal a világ egyik legetikusabb vállalata a Ford

Nyomtatás

A Ford Motor Company idén immár zsinórban nyolcadik alkalommal került fel az Ethisphere Intézet által összeállított ‘A Világ Legetikusabb Vállalatai’ című listára. Ilyen sikersorozattal ezen a területen egyetlen más autógyártó sem dicsekedhet. De mit is jelent ez?

Minőségi előrelépés – az új Ssangyong Rexton bemutatkozik

Nyomtatás

Megérkezett a Ssangyong zászlóshajójának új generációja, amely a hagyományos erősségeket (térkínálat, terepjárási képességek) modernebb technológiával egyesíti. Az új Rexton alapjaiban változatalan maradt,  miközben minőség tekintetében előrébb lépett.

Módosítás dátuma: 2017. március 27. hétfő, 14:51

Különleges kiadást kapott a DS 3 - íme, az Inès de la Fressange

Nyomtatás

A DS nagyot durrantott a Genfi Autószalonon, hiszen bemutatták első ízig-vérig prémium modelljüket, a DS 7 Crossbacket, amit hamarosan újabb típusok, illetve a már meglévő autóik új generációi követnek majd. Addig is persze nem feledkeznek meg a jelenlegi kínálatról sem a franciák: ezúttal egy különkiadással készültek a DS 3-ból, mely természetesen a legújabb divatirányzatok alapján készült el.

Módosítás dátuma: 2017. március 27. hétfő, 14:49

6. oldal / 634