Újdonságok

Hattyúdal: újabb limitált modellekkel készül leköszönni a Porsche Cayenne

Nyomtatás

A Porsche Cayenne aktuális generációja rövidesen nyugdíjba vonul. Bár egyelőre nem sokat tudunk az utódról, az egészen bizonyos, hogy a második generációnak lassan mennie kell, hiszen pontosan 7 éve debütált a Genfi Autószalonon, és hét év ebben a luxus szegmensben (is) nagyon sok.

Terepkupéval robbantana Genfben a Range Rover?

Nyomtatás

Azzal nehéz lenne vitatkozni, hogy a terepkupé nem a legpraktikusabb négykerekű műfaj az autópiacon, azonban az is kétségtelen, hogy a prémium szegmensben gyakorlatilag szárnyalnak az ilyen, kissé ellentmondásos felépítésű modellek. A Land Rover luxusra kihegyezett családjában is találunk ilyen típusokat, hiszen a Range Rover Evoque-ot, és kis jóindulattal a Range Rover Sportot is ide sorolhatjuk. Azonban úgy látszik az angolok ennyivel nem érik be, és egyes információk szerint már Genfben bemutatkozhat a legújabb terepkupéjuk, mely az előbb említett testvérek közé sorolna be.

Módosítás dátuma: 2017. február 03. péntek, 08:07

Álomból valóság? Kupéként érkezik Genfbe az Alfa Romeo Giulia

Nyomtatás

Az Alfa Romeo igyekszik összeszedni magát az utóbbi időszakban – szükségük is van erre az olaszoknak, hiszen temérdek ígéret és beharangozott modell után itt az ideje a a tettek mezejére lépni. A Giulia már egy ízben elkápráztatta az autós világot, illetőleg SUV is érkezett már, a svájci seregszemlén pedig egy kupé lát majd napvilágot. Utóbbit nyilvánvalóan nagy várakozások övezik majd.

Módosítás dátuma: 2017. február 02. csütörtök, 11:54

Nem késik az oviból – a Mercedes-AMG E63 T-modell bemutatkozik

Nyomtatás

Apukáknak, akik eddig mindig késtek az oviból – akár ilyen szlogennel is lehetne árusítani a Mercedes-AMG legújabb alkotását, de az E63 T-modell ennél nemesebb jelzőket is kaphat. A világ legfejlettebb kombija mellett a csúcsváltozatban 612 lóerő gondoskodik arról, hogy a világ egyik leggyorsabb kombijának is nevezhessük az újdonságot.

Módosítás dátuma: 2017. február 02. csütörtök, 08:31

Autósok, figyelem: tegnap lejártak a 2016-os éves és megyei matricák!

Nyomtatás

Bizonyára nagyjából az összes autós tudja, hogy 2017 január 31-én, vagyis tegnap lejártak a 2016-os éves illetve megyei úthasználati matricák, azonban a biztonság kedvéért jobbnak láttuk ma is felhívni Olvasóink figyelmét erre, mert sajnos évről-évre rengetegen szaladnak bele az elfelejtett új évi matricavásárlások okán komoly büntetésekbe. Különösen akkor hajlamosak belefutni az autósok a hibába, ha egy téli nyaralásba/síelésbe épp beleesik a január 31-i fordulópont, s mondjuk ‘kifelé’ még érvényes volt az adott matrica, hazafelé viszont már nem, és a hazaúton, vagy még azelőtt elfelejtik megvásárolni az új magyarországi matricákat.

Módosítás dátuma: 2017. február 01. szerda, 14:37

Komoly evolúció - bemutatkozik a vadonatúj Seat Ibiza

Nyomtatás

A Seat az elbukott (túl) emocionális irányvonalat követően a jelenlegi Leon és az Ateca bemutatásával új korszakot nyitott meg, amelynek következő fontos tartópillére a kisautók szegmensében lévő Ibiza. Ezúttal a ötödik generáció mutatkozik be a nagyérdeműnek, méghozzá a Seat által jelenleg képviselt formai-műszaki vonalat erősítve.

Módosítás dátuma: 2017. február 01. szerda, 14:36

Minden idők legjobb családi BMW-je: itt az új 5-ös Touring

Nyomtatás

A márka rajongói illetve vásárlói már nagyon várták a vadonatúj, hazánkban épp a napokban piacra lépő új 5-ös BMW praktikusabb kombi változatát, a bajorok pedig végre lerántották a leplet a G31 kódjelű 5-ös Touring modellről, amely immár az ötödik kombi-generáció az 5-ös Touring 25 éves történelmében. Részletes írásunkban a típus összes fontos újdonságáról igyekszünk beszámolni.

Módosítás dátuma: 2017. február 01. szerda, 12:38

Lóerőhajhászáshoz szövetkezik a BMW és a McLaren

Nyomtatás

A BMW és a McLaren szövetségre lép, amely együttműködés tárgy a brit partnert ismerve egyértelműen kirajzolódik. A bajor és a brit márka a teljesítmény fokozása érdekében kezd közösen munkálkodni egy belsőégésű motorfejlesztéssel kapcsolatos projekt keretein belül, célként pedig a rekorder literteljesítmény jelölték meg.

Egy fejezet vége – elkészült az utolsó Phantom

Nyomtatás

A Rolls-Royce Phantom VII. generációja búcsúzott a tegnapi nap folyamán. Ahogy egy kékvérű csúcsmodellhez illik, a modell a legszebb ruháját magára öltve vonult be a történelemkönyvekbe egy hosszított tengelytávú, egyedi gyártású példány formájában, amely gyűjtő kezébe kerül.

Kényszerű halmozás – négyajtós kupéként jöhet az Audi A3

Nyomtatás

Szinte már fel sem tűnik, ha egy gyártó egy újabb modell életre hívásával bővíti kínálatát, hiszen az utóbbi években hihetetlen mértékben megsokszorozódott az egyes márkák által forgalmazott típusok száma. Ezt a folyamatot a német prémium trió fejlesztette tökélyre, így nem meglepő módon egy újabb Audi érkezése került napirendre: az A3 modellcsalád hamarosan egy négyajtós kupéval gyarapszik.

Módosítás dátuma: 2017. január 31. kedd, 15:09

Autósok, figyelem: ma éjfélkor lejárnak a 2016-os éves és megyei matricák!

Nyomtatás

Bizonyára mindenki pontosan tudja, hogy 2017 január 31-én, vagyis ma éjfélkor járnak le a 2016-os éves illetve megyei úthasználati matricák, azonban ennek ellenére jobbnak láttuk felhívni Olvasóink figyelmét erre, mert sajnos évről-évre rengetegen szaladnak bele az elfelejtett új évi matricavásárlások okán komoly büntetésekbe. Különösen akkor hajlamosak belefutni az autósok a hibába, ha egy téli nyaralásba/síelésbe épp beleesik a január 31-i fordulópont, s mondjuk ‘kifelé’ még érvényes volt az adott matrica, hazafelé viszont már nem, és a hazaúton, vagy még azelőtt elfelejtik megvásárolni az új magyarországi matricákat.

6. oldal / 620