Újdonságok

Új király a kategóriában? - íme, az új Volvo XC60

Nyomtatás

A Volvo azon kevés márkák közé tartozik, akik valóban ki tudták húzni a Genfi Autószalon megnyitójáig, így a rengeteg ízelítő és kedvcsináló után most végre teljes valójában megcsodálhatjuk a vadonatúj XC60-at. Formák tekintetében nem okozott nagy meglepetést az autó, de kétségtelenül hatalmas előrelépést jelent az elődhöz képest, mely egyébként a Volvo egyik legsikeresebb modellje volt – a Volvo éves eladásainak 30%-át teszi ki a közepes SUV.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 12:46

A Porsche Cayman szintjét hozza az Alpine új sportautója, az A110

Nyomtatás

Pontosan egy hete számoltunk be részletesen a ‘feltámadását’ hivatalosan épp ma, a Genfi Autószalonon bejelentő francia sportautógyártó első szériagyártású modelljéről, a gyönyörűszép A110-ről, aminek mind neve, mind pedig koncepciója és megjelenése a sikert sikerre halmozó, szintén A110 típusjelzésű őst idézi.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 12:56

Köszönjük: teljesült a kívánságunk, kézi váltót kapott az új Porsche 911 GT3!

Nyomtatás

Az aktuális, 991-es modellkódú Porsche 911-sorozat GT3 sportváltozatának bemutatásakor az egyik szemünk nevetett, azonban a másik sírt: egyfelől fantasztikus sportautót prezentált a Porsche dögös megjelenéssel, egyedülálló aerodinamikával, akár 9000/percig (!) forgó álomszerű 3,8 literes, 475 lóerős szívómotorral, valamint széria hátsókerék-kormányzással.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 10:28

Kiváló formában érkezett meg Genfbe az új Mazda CX-5

Nyomtatás

A Genfi Autószalon alkalmából megérkezett Európába is a CX-5 új generációja, amely a formabontó, új technológiákat bemutató előd nyomdokaiba lépve ezúttal a kisebb léptékű megújulás jegyében frissíti a Mazda crossover portfólióját.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 09:52

Gyémántporral sziporkázik a Rolls-Royce Genfben

Nyomtatás

A Genfi Autószalonon bemutatott Ghost Elegance a szemünk elé tárja a Rolls-Royce jóformán végtelen személyre szabási lehetőségeit, amelyben ezúttal már a gyémánt is szerepet kap, méghozzá por formájában.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 09:52

A víz jegyében - itt a hidrogénes Hyundai FE tanulmány

Nyomtatás

A Hyundai már régóta híve a hidrogénes hajtásnak, amit a ma megnyílt Genfi Autószalonon leleplezett FE tanulmánnyal tovább erősít. A koreaiak az ix35/Tucson Fuel Cell képében 2013-ban, még ha igencsak korlátozott körülmények között is, de hivatalosan elsőként kínáltak üzemanyagcellás négykerekűt sorozatgyártásban, majd idén év elején a gyártó csatlakozott a Hidrogéntanács létrehozásához, mely egy globális kezdeményezés az üzemanyagcellás autók fejlesztésének és forgalmazásának támogatására. Nem csoda hát, hogy a svájci seregszemlére is egy hidrogénes koncepcióval készültek.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 13:54

A pályanapok szerelmeseinek – megérkezett a Lamborghini Huracán Performante

Nyomtatás

A Lamborghini Huracán Performante már a leleplezése előtt alaposan felkavarta a port rekorddöntésével a Nürburgring-Nordschleifén. Sokan csalásra és a videó buherálására gyanakodnak, de a lényeg mellett elmennek: az olasz gyártó nem hétköznapi sportautót állított talpra a V10-es Huracán könnyítésével és kompromisszumainak felszámolásával, ráadásul a Genfi Autószalon alkalmából a végeredményt már láthatjuk is.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 09:52

Paradigmaváltás – az új Honda Civic Type R bemutatkozik

Nyomtatás

Amikor az új, hosszabb, laposabb Civic generációról lehullt a lepel, azonnal tudtuk, hogy a formai paradigmaváltásból a Type R csúcsmodell fog leginkább profitálni. A Genfi Autószalon alkalmából most végre bemutatkozott a sorozatgyártású újdonság is, és igazunk lett: a leggyorsabb Civic igazán dögös. És ez csak a kezdet.

Módosítás dátuma: 2017. március 07. kedd, 08:54

Szerdától tovább nyílik az olló a benzin és a gázolaj ára között

Nyomtatás

A benzin és a gázolaj literárai között érdekes összefüggés tapasztalható, pontosabban azt is mondhatnánk, hogy ránézésre semmi összefüggés nincs az árak között, az összegek a gazdasági tendenciák szerint alakulnak: hol a benzin, hol a gázolaj drágább néhány forinttal.

Gyári fotókon és videón az új BMW X3 álcázott prototípusa

Nyomtatás

Holnap nyílnak meg az idei Genfi Autószalon kapui, ám a BMW máris a frankfurti seregszemlére készül, méghozzá egy méretes galériával és egy videóval, melyeken az ősszel bemutatkozó vadonatúj X3 álcázott prototípusát láthatjuk Svédországban játszadozni. A képeken egyelőre még jócskán el vannak rejtve az autó vonásai, de a matricák alatt már a kész X3-as lemezeit találjuk, és a márka kedvelői számára valószínűleg nem okoz túl nagy nehézséget elképzelni a végeredményt.

Módosítás dátuma: 2017. március 06. hétfő, 13:54

Négy ajtóval érkezik a Mercedes-AMG GT Concept (videó)

Nyomtatás

Manapság az autóiparban nem ismernek határokat a gyártók: a lassan már minden prémiummárka kínálatában megjelenő terepkupékon már meg sem lepődünk, ahogyan kabrió SUV-t és kombi sportautót is láttunk már. Ezek után a Mercedes-AMG legújabb tanulmánya sem ér meglepetésként minket. A németek ugyanis a vérbeli sportautós formákkal rendelkező GT-t nyújtották meg annyira, hogy elférjen plusz két ülés és ajtó – ráadásul egy rövid videót és néhány képet már meg is osztottak velünk.

Módosítás dátuma: 2017. március 06. hétfő, 12:46

6. oldal / 628