Újdonságok

Szériába vele – ilyen lenne a Mazda négyajtós kupéja

Nyomtatás

A Mazda nem csak a következő generációs kompaktjának előfutárával készült a Tokiói Autószalonra, ugyanis egy jóval izgalmasabb tanulmányt is elvittek a seregszemlére a gyáriak. A Vision Coupe névre keresztelt modellel kapcsolatban pedig csak remélni tudjuk, hogy előbb vagy utóbb sorozatgyártásban is bemutatkozik, ugyanis vétek lenne elpazarolni egy ilyen gyönyörű formatervet.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 14:16

A Mazda3 (közel)jövője – itt a Kai koncepció

Nyomtatás

A Mazda jelenlegi, KODO névre keresztelt formanyelve szinte osztatlan sikert aratott, így nem csoda, hogy a japánok ezen az úton kívánnak továbbmenni, és csak finomabb változtatásokon kereksztül szeretnének hozzányúlni ezekhez a formákhoz – ahonnan még van visszaút, ha a vásárlóknak mégsem tetszene. Tokióban végre bemutatkozott a Kai névre keresztelt tanulmány, mely a következő generációs 3-as megoldásait vetíti előre, és bár a megszokott formákat használja, mégis hoz némi újdonságot – és nem csak külső tekintetében.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 09:32

Nem az M részlegen múlik a BMW hiperautójának megalkotása

Nyomtatás

A BMW rajongóinak nagy szívfájdalma lehet, hogy míg a nagy német konkurensek mind rendelkeznek kőkemény sportautóval, addig a bajorok eddig nem adták be a derekukat. Most azonban kiderült, hogy mindez nem az M részlegen múlik, ugyanis a BMW sportváltozatokért felelős mérnökeinek szintén nagy álma, hogy elkészíthessenek egy igazi sportmodellt, mely nem a márka egyik meglévő modelljére alapul – a technológiájuk pedig meg is van hozzá, így már csak az engedély hiányzik.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 16:59

A legélvezetesebb Porsche 911? Bemutatkozott a puritán Carrera T

Nyomtatás

A Porsche a tegnap leleplezett 911 Carrera T modellel feleleveníti az 1968-as 911 T puritán koncepcióját: alacsonyabb tömeg, rövidebb áttételezésű manuális váltó és mechanikus önzáró differenciálművel kiegészített hátsókerékhajtás a nagyobb teljesítmény és az intenzívebb vezetési élmény érdekében. Az új, egyedi megjelenésű modell a 911 Carrera alapjaira épül és 370 lóerőt (272 kW-ot) teljesít. A 911 Carrera T olyan felszereltségeket is tartalmaz, amelyek a 911 Carrera modellhez nem állnak rendelkezésre. Ide tartozik például a szériában járó, 20 mm-rel lejjebb ültetett PASM sportfutómű, a tömeg-optimalizált Sport Chrono csomag, a vörös váltósémával ellátott rövidebb váltókar, vagy a Sport-Tex ülésfelület-kárpitozás. Továbbá a 911 Carrera T-hez opcionálisan rendelkezésre áll a hátsókerék-kormányzás, ami a 911 Carrera modellhez nem elérhető.

Módosítás dátuma: 2017. október 24. kedd, 11:02

A következő F-Type alapjain térhet vissza a Jaguar XK

Nyomtatás

A Jaguar 2014-ben nyugdíjazta az XK-t, ám sokan azóta is visszasírják az elegáns sportkupét. Úgy tűnik, az angoloknak is kezd hiányozni az autó, ugyanis maga Ian Callum, a gyáriak vezető tervezője beszélt róla, hogy visszatérhet a kínálatba az autó, méghozzá a következő generációs F-Type alapjait felhasználva.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 14:08

Hattyúdal – íme, a Mercedes-AMG G 65 Final Edition

Nyomtatás

A Mercedes-Benz G-osztály következő generációja – vagy legalábbis egy alaposabb frissítés – már a küszöbön van, így már nem sok maradt hátra a jelenlegi verzió ciklusából. A rengeteg frissítésen átesett, jó ideje piacon lévő variánst pedig egy Final Edition névre keresztelt változattal búcsúztatják a csillagosok, ami a legdrágább, 65 AMG verzió alapjaira épül.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 11:15

Négykarikás izgalmak – bemutatkozott az új Audi A7 Sportback

Nyomtatás

Az A7 kétségtelenül az Audi palettájának egyik legizgalmasabb tagja, amióta bemutatták 2010-ben. Az első generáció ideje azonban lejárt, és tudták ezt a gyáriak is, így éppen időben mutatták be a vadonatúj, második verziót, amely az A8 után a második négykarikás, ami a gyáriak legfrissebb megoldásait használja. Ezzel egyébként az A7 közelebb lépett a zászlóshajóhoz pozicionálás tekintetében is.

Módosítás dátuma: 2017. október 20. péntek, 09:44

Nem lesz elsőkerekes M BMW, de a kézi váltó is kihalhat

Nyomtatás

A BMW M divíziója mindig is komolyan vette a hagyományokat, és csak szükséghelyzetben szegi meg azokat. A vadonatúj M5 összkerékhajtása pontosan ilyen volt, ugyanis a 600 lóerős teljesítményt már nem tudták volna csak a hátsó kerekeken útra vinni, de azért így is biztosítanak egy olyan menetprogramot, amelyben csak a hátsó tengelyt hajtja a motor. Azt azonban leszögezték, hogy elsőkerékhajtású M-essel soha nem találkozhatunk majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 15:33

Pénz beszél – 40 millió felett miénk lehet majd a Polestar 1

Nyomtatás

A héten bemutatkozó Polestar 1 első példányai ugyan csak 2019 közepén juthatnak majd el a vásárlókhoz, sokakat azonban már most lázba hozott az autó, és a gyáriak már meg is nyitották az online előrendelés lehetőségét. A Polestar egyébként eredetileg nem kívánta eladásra kínálni az autót, csupán egy 2 vagy 3 éves tartós bérletbe adni, ami után vissza kellene azt szolgáltatni – a vásárlói igények azonban beleszólhatnak a tervekbe.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 10:40

483 km/h-val száguldhat a Hennessey Venom

Nyomtatás

Idén a Bugatti Chiron kezdte meg a rekordgyártást a maga 42 másodperces 0-400-0 idejével, ám ezt a Koenigsegg Agera RS viszonylag gyorsan feledtette. A Chiron jövőre sebességrekorddal szeretne visszavágni, amit a svédek sem hagynának szó nélkül, ám könnyen lehet, hogy minden próbálkozás hiábavaló lesz, ugyanis a Hennessey ízelítője alapján vadonatúj modelljükkel elérhetik a közel 483 km/h-s sebességet, amivel bizony sárba tiporhatják a konkurensek próbálkozásait.

Módosítás dátuma: 2017. október 19. csütörtök, 10:04

Érkezik a McLaren utcai versenyautója – itt az első ízelítő

Nyomtatás

Úgy tűnik, a McLaren több vasat tart egyszerre a tűzben, ugyanis nemrég már megmutatták a legendás F1 szellemi utódjaként készülő, jelenleg BP23 kódnéven futó újdonságuk egyik prototípusát, most pedig egy új ízelítő képet osztottak meg velünk, méghozzá a következő hipreautójukról, ami még a BP23 előtt bemutatkozhat majd, és minden eddigi McLarennél vadabb lesz.

Módosítás dátuma: 2017. október 18. szerda, 16:53

6. oldal / 680