2017. Október 20., Péntek

Frissitve:02:19:35

Újdonságok

Videón incselkedik a Polestar holnap érkező újdonsága

Nyomtatás

A korábban elhintett pletykák nemrég valósággá váltak, hiszen a Volvo és a Polestar útjai elváltak egymástól, és bár a kapcsolat továbbra is szoros marad, az eddig csak sportrészlegként kezelt divízió immár különálló márkaként működik tovább, és holnap le is leplezik első saját modelljüket. Nemrég egy kirakós képében már kaptunk néhány ízelítőt, ezúttal pedig egy sejtelmes videón láthatunk újabb, de sajnos ismét csak aprócska részleteket az autóból, amit egyre izgatottabban várunk.

Módosítás dátuma: 2017. október 16. hétfő, 11:04

Hangra kihegyezve – íme, a Nissan Micra BOSE Personal Edition

Nyomtatás

A különböző limitált szériás kivitelek korábban inkább csak a drágább négykerekűek esetében voltak divatosak, ám mostanában már az egyszerűbb, kisebb kategóriákban is egyre többször találkozhatunk ilyenekkel. Ezúttal a Nissan készült egy 2500 példányszámra korlátozott Micrával, amely a BOSE Personal Premium Edition nevet kapta meg.

Módosítás dátuma: 2017. október 16. hétfő, 10:35

Beárazták hazánkban a Hyundai Konát – 4,5 milliótól indul

Nyomtatás

Kipróbálni ugyan egyelőre még nem volt lehetőségünk a Hyundai vadonatúj kis crossoverét, a Konát, de az autó árai már rendelkezésre állnak. Az elsőkerékhajtással és összkerékhajtással is megrendelhető négykerekű egyelőre csak benzinmotorral érhető el, és a bevezetés örömére természetesen némi kedvezményt is biztosít az importőr – nézzük, mennyi az annyi!

Módosítás dátuma: 2017. október 13. péntek, 18:22

Kabrió arisztokrata – itt az Aston Martin DB11 Volante

Nyomtatás

Az Aston Martin DB11 elődjeinek hagyományait folytatva sportos, de egyben kifejezetten elegáns formákkal és V12-es erőforrással mutatkozott be – igaz, azóta már V8-as egységgel is elérhető. Az angolok most bemutatták a nyitott tetejű, Volante változatot is, amely szintén nem okozott csalódást: ha formák tekintetében objektív véleményt nem is lehet megfogalmazni, luxus és modern megoldások terén biztosan az eddigi legjobb Aston Martint köszönthetjük.

Módosítás dátuma: 2017. október 13. péntek, 16:04

A biztonság nevében – kommunikáló útburkolatot mutattak be

Nyomtatás

Az autógyártók nagy része csak négykerekűik biztonsági berendezéseinek fejlesztésén dolgozik, pedig olykor nem csak a járműveken múlhat sok a közlekedési balesetek elkerülésénél. Az Umbrellium névre hallgató vállalat is tudja ezt, és kifejlesztett egy különleges útburkolatot, mely LED-ek segítségével igyekszik megelőzni az elkerülhető baleseteket. A technológiát nemrég mutatták be Londonban.

Módosítás dátuma: 2017. október 13. péntek, 10:08

A Seat sem marad le – 2020-ra jön a terepkupéjuk

Nyomtatás

Akárcsak a Volkswagen konszern minden tagja, a Seat is nagy lendülettel ugrott bele a crossoverek fejlesztésébe. A már bemutatott Ateca és Arona mellett hamarosan jön a legnagyobb testvér is, de úgy tűnik itt még nem állnak meg a gyáriak. A következő nagy dobás egy terepkupé lehet 2020-ban, amely a hírek szerint akár a nagyobb önállóságot kapó Cupra részleg első modellje is lehet majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 18:27

Lábbal hajtós hibrid – itt a BMW elektromos kerékpárja

Nyomtatás

A BMW már elég régóta készít kerékpárokat is a négykerekűek és a motorok mellett. Az elektromos autózás egyre gyorsabb terjedésével pedig nem meglepő, hogy a kétkerekűek világába is igyekeznek becsempészni a villanyosságot a bajorok. Legújabb modelljük az Active Hybrid nevet viseli, ám az elektromos kerékpár természetesen kicsit másképp hibrid, hiszen a belső égésű egység helyett mi magunk jelentjük a másik erőforrást az elektromotor mellett.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 17:42

Nagy visszatérő – új modellel készül a Wiesmann

Nyomtatás

A TVR visszatérése szinte minden autórajongó szívét örömmel töltötte el, és úgy látszik, nem az angol gyártó az egyetlen, aki hamvaiból éled újjá idén, ugyanis a korábban szebb napokat megélt Wiesmann is bejelentette, hogy érkezőben az új modelljük, amely ismét egy BMW erőforrást használ majd fel, akárcsak elődei.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 16:54

Utód nélkül köszönt le a VW Scirocco – legalábbis egyelőre

Nyomtatás

A Volkswagen Scirocco immár 9 éve van a piacon, és bár formailag még mindig nem mondhatjuk elavultnak, műszakilag azért már jócskán eljárt felette az idő – még a Golf V alapjaira épült a sportos háromajtós. A Volkswagen pedig úgy gondolta, hogy ideje véget vetni a kis kupé karrierjének, és nemrég végleg leállították a gyártást – ezentúl legfeljebb a meglévő készletből válogathatnak azok, akik mindenképpen Sciroccot-t szeretnének. Az autó pedig egyelőre nem kap közvetlen utódot.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 16:33

Sportos crossoverek a Hyundaitól – jön a Kona és a Tucson N

Nyomtatás

A Hyundai nemrég mutatta be első vérbeli N sportmodelljét, az i30 N képében, és természetesen nem kívánnak ennél az egy típusnál megakadni a gyáriak. Legutóbb maga Albert Biermann, az N divízió feje szólalt meg az ügyben, és elárulta, hogy nem lazsálnak, ráadásul a Hyundai – meglovagolva a hatalmas crossover divatot – a Tucsonból és az új Konából is tervez sportos kivitelt.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 15:42

Az Nvidia új chipje már képes az önvezetés legmagasabb fokára

Nyomtatás

Az autonóm autózást egyre közelebb érezhetjük magunkhoz: szinte minden nagyobb gyártó komolyan készül már az önvezető négykerekűek korszakára – van, aki egyedül, mások pedig segítséggel. A versenybe a számítástechnikai óriások is beszálltak már, sőt, az Nvidia most be is mutatta az első olyan chipet, amely a legmagasabb szintű önvezetésre is képessé tehet egy autót – íme, a Pegasus.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 18:55

2. oldal / 674