Újdonságok

A nem létező múlt gyermeke - íme, az Infiniti Prototype 9 koncepció

Nyomtatás

Az Infiniti autói kétségtelenül a piac látványosabb modelljei közé tartoznak – elég csak a gyönyörű Q60-ra gondolnunk –, de a sorozatgyártású négykerekűek esetében azért meg van kötve a formatervezők keze. Éppen ezért szeretjük a koncepcióautókat: a japánok a Pebble Beach Concours d’ Elegance rendezvényre készültek egy tanulmánnyal, mely az 1930-as évek versenyautóit idézi fel – íme, a Prototype 9.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 14. hétfő, 13:07

A legdrágább hazai gyártású autók – beárazva az Audi TT RS és RS3

Nyomtatás

Az Audi TT RS és RS3 Sedan a legerősebb hazánkban gyártott autók, köszönhetően a lemezeik alatt ketyegő 400 lóerős, 2,5 literes öthengeres egységnek. Ezzel pedig nem csak a legizmosabbak, hanem a legdrágábbak közé is tartoznak: noha Szabó kolléga múlt hónapban végzett kutatómunkájakor a pontos árak még nem voltak elérhetőek, nem tévedett nagyot, hiszen szinte forintra pontosan olyan alapáron mutatkoztak be itthon az újdonságok, amelyeket előrevetített – ezzel pedig immár hivatalosan is a legdrágább hazai gyártású autó lett a TT RS.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 14:44

Izgalmas típusneveket és új Cupra logót védetett le a Seat

Nyomtatás

A Seat számára mindig is fontosak voltak a sportos modellek, és úgy tűnik, hogy a Volkswagen konszern úgy döntött, a jövőben még inkább ráfekszenek majd a dinamikára a spanyolok. Erről pedig néhány levédetett név egy új logó árulkodik: a Tango, a Salsa és a Bolero típusnevek már a polcon vannak, az új embléma pedig a Cupra modellek jelölésére szolgál majd.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 12:51

Sofőr nélkül, közúton tesztelné önvezető kamionját a Tesla

Nyomtatás

A Tesla az elektromos autózás és az önvezető technológia élharcosa, és ez a két dolog a kamionozás világában kifejezetten hasznos lehet együtt. Nem véletlen, hogy az amerikai gyártó tavaly bejelentette, hogy elkezdett fejleszteni egy ilyen járművet, ám azóta nagy volt a csend felőlük. Most azonban néhány kiszivárgott email-ből kiderült, hogy hamarosan elkezdődnek a tesztek – a Tesla ráadásul sofőr nélkül szeretné mindezt végrehajtani.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 11. péntek, 11:34

Csak automata váltóval, de hibridként is érkezhet az új Toyota Supra

Nyomtatás

A BMW és a Toyota által közösen fejlesztett sportautók, nevezetesen az új Z4 és a Supra hamarosan bemutatkoznak, így nem csoda, hogy egyre több információ szivárog ki róluk. Korábban a japánoktól szivárgott ki egy katalógus, ezúttal pedig a bajorok voltak figyelmetlenek: néhány nyilvánosságra került dokumentumból ugyanis kiderült, hogy pontosan milyen változatokban lesznek majd elérhetőek az újdonságok – és ez a Toyota rajongóinak okozhatott inkább meglepetést.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 19:34

Élményre kihegyezve – manuális váltóval jön ősszel az új TVR

Nyomtatás

A klasszikus, hátsókerékhajtású, orrmotoros sportautókat gyártó angol TVR-t sokan gyászolták, amikor kiderült, hogy anyagi gondok miatt nem tudnak több autót készíteni. Tavaly aztán felcsillant a remény, sőt, mi több, hamarosan bemutatkozik az angolok vadonatúj modellje, melyről a gyáriak ismét megosztottak velünk néhány fotót, amelyekből ráadásul az is kiderül, hogy a vezetési élményt előtérbe helyező újdonság manuális váltóval érkezik majd, mindenki nagy örömére.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 15:46

Hivatalos fotókon a BMW X2 – egyelőre csak álcázva

Nyomtatás

A BMW legújabb SUV-ja, az X2 hamarosan bemutatkozik – egyre nagyobb eséllyel a szeptemberi Frankfurti Autószalonon –, és a bajorok igyekeznek felkavarni az állóvizet az újdonság körül. Ezúttal néhány hivatalos fotóval rukkoltak elő, melyet egy végleges, ám egyelőre álcázott X2-ről készítettek, méghozzá a hozzá legjobban illő körülmények között, a városi forgatagban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 15:05

Egyszerűen nagyszerű – ötletes megoldással segítene rajtunk a Toyota

Nyomtatás

Bizonyára mindenki járt már úgy, hogy egy kis tárgyat – legyen az egy mobiltelefon, egy kevéske aprópénz, egy kulcs vagy akár egy öngyújtó – beejtett az első ülések és a középső konzol közé, hogy aztán kínkeservesen, akrobatikus mozdulatokkal próbálja meg kihalászni, jó esetben sikerrel. A Toyota most egy egyszerű, ám mégis nagyszerű megoldást eszelt ki az ilyen helyzetek elkerülésére, és mi csak támogatni tudjuk a japán gyártót a megvalósításban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 10. csütörtök, 00:51

Egy újabb izgalmas Volkswagen? – friss grafikákon a T-Roc

Nyomtatás

Az őszi szezonra kétség kívül felkészültek a gyártók, amit a rengeteg ízelítő és kedvcsináló is bizonyít. A Volkswagen például a múlt heti videó és képek után mutatott két újabb digitális rajzot az augusztus végén érkező újdonságáról, a T-Roc-ról. Sajnos sokkal több részletet ezek a grafikák sem árulnak el, és a külsőt előrevetítő képeken kívül semmi mást nem osztottak meg velünk a gyáriak, de legalább két új szögből is megcsodálhatjuk az autó digitális verzióját.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 17:22

Lebukott az új Renault Mégane R.S. – jól áll neki a piros

Nyomtatás

A Renault Mégane várva várt R.S. verziója minden bizonnyal a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, de a franciáknak nem sikerült addig kihúzniuk lebukás nélkül. Az autót már minden szögből megcsodálhattuk korábban a formatervezési mintákon, de ezúttal néhány kép egy kész példányról is kiszivárgott. Mostanra tehát már csak az maradt titokban, hogy mit rejtenek majd az agresszív formák.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 15:51

Arisztokrata – ízelítőn a Vision Mercedes-Maybach 6 kabrió

Nyomtatás

A Mercedes-Maybach tavaly egy elképesztő tanulmánnyal készült a Pebble Beach Concours d’ Elegance rendezvényre, és a németek luxusváltozatokért felelős részlege az elmúlt egy évben sem tétlenkedett, még ha ezúttal nem is egy teljesen új koncepcióval készültek. A gyáriak ugyanis a tavalyi Vision Mercedes-Maybach 6 kabrió változatával készülnek a 2017-es seregszemlére, amiről egy ízelítők videót már meg is mutattak nekünk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 09. szerda, 12:16

2. oldal / 659