Újdonságok

Belül is felfedte magát a hamarosan érkező új Jeep Wrangler

Nyomtatás

A Jeep a napokban már megosztott velünk néhány fotót a hamarosan bemutatkozó vadonatúj Wranglerről, ám akkor még csak előről, oldalról és felülről láthattuk az újdonságot. Ezúttal két belső fotót is közzétettek az amerikaiak, melyeken jól látszik, hogy akárcsak a külső esetében, úgy az utastérben is hű lesz elődjéhez az autó, de azért elsőre láthatóak lesznek majd a megújulás nyomai.

Módosítás dátuma: 2017. november 08. szerda, 19:05

Vezető nélkül közúton – a Waymo önvezető flottája szintet lépett (videó)

Nyomtatás

Az autonóm autózás már a küszöbön van: néhány gyártó már most is kínál egyes helyzetekben teljes önállóságra képes rendszereket, míg rengeteg vállalat és márka tesztel különböző prototípusokat az utakon – főleg az Egyesült Államokban. Bár egyedi esetekben már előfordult, olyan flotta azonban még nem volt a közutakon, amelyik esetében már nem ül egy ember a vezetőülésben a biztonság kedvéért. A Waymo azonban elindított néhány autót, amelyek már semmilyen felügyeletet nem igényelnek, és természetesen egy videót is megosztottak velünk erről.

Módosítás dátuma: 2017. november 08. szerda, 13:28

Újabb 0-400-0 rekordot állított fel a Koenigsegg Agera RS (videó)

Nyomtatás

A Koenigsegg Agera RS nemrég bezsebelte a világ leggyorsabb autójának járó címet, mután korábban játszi könnyedséggel döntötte meg a Bugatti Chiron 0-400-0 gyorsulás-fékezés rekordját. Akkor azt mondták a svédek, hogy az autó ennél sokkal többre is képes lenne, de a tesztpálya felülete nem volt teljesen megfelelő. Hát, nem vicceltek a gyáriak, és ha már Nevadában jártak, a sebességrekord megdöntése mellett ismét lefutották a 0-400-0-s kört is, és saját rekordjukat jócskán felülmúlva húztak el még jobban az üldözőktől.

Módosítás dátuma: 2017. november 08. szerda, 13:29

Családi versenygép – íme, a BMW M3 CS

Nyomtatás

A BMW még áprilisban mutatta be az M4 egyik legvadabb változatát a CS képében. A kupé verzió esetében ugyan a korábbi GTS verzió még előrelépést jelenthet a CS-hez képest, azonban a négyajtós M3-asból ilyen kivitel nem készült, így a most bemutatott CS kétség kívül a leggyorsabb és legerősebb M3. A „családi” modell szinte ugyanazokat a változtatásokat kapta meg, mint a kupé testvére, így nem csalódtunk benne.

Módosítás dátuma: 2017. november 08. szerda, 11:48

Fehér, hét éves: ezeket az autókat lopják hazánkban

Nyomtatás

A tolvajok természetesen nem véletlenszerűen választják ki célpontjukat: a lehető legátlagosabb négykerekűeket igyekeznek kiszúrni maguknak, amelyekből sok van és nem feltűnő, így könnyebben eltűnhetnek vele. A tipikus ellopott autó hazánkban így fehér színű, 7 éves, Ford vagy Volkswagen márkájú és jó eséllyel céges flottához tartozik – derül ki a CIG Pannónia saját statisztikáiból.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 15:55

Hivatalos fotókon a vadonatúj Jeep Wrangler

Nyomtatás

A Jeep Wrangler igazi legenda a saját nemében, hiszen kiváló terepképességeivel és jellegzetes megjelenésével már évtizedek óta sokak kedvence. Az újdonság idén lép teljesen új generációba, és bár eddig is tudtuk, hogy a formatervezők meg akarták tartani az alapformákat, ezúttal már néhány hivatalos fotó is megerősít minket ebben. Ez azonban ne tévesszen meg senkit, ugyanis a Wrangler teljesen megújult, erről pedig az immár szintén hivatalos fogyasztási adatok is árulkodnak.

Módosítás dátuma: 2017. november 07. kedd, 11:49

A Clio alapjain érkezhet a Mitsubishi Space Star utódja

Nyomtatás

A Mitsubishi nemrég került sokkal közelebbi kapcsolatba a Nissan-Renault csoporttal: utóbbi konkrétan többségi részesedést vásárolt a japán márkából, így tulajdonképpen beolvasztotta a konszernbe. Ez pedig nagy valószínűséggel inkább előnyére válik majd a Mitsubishinek, hiszen önerőből az utóbbi években nem igazán tudtak maradandót alkotni. A következő generációs Space Star is nagyot nyerhet ezzel a házassággal.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 17:53

Elektromotort kaphat a következő Škoda Fabia sportváltozata

Nyomtatás

A VAG, azaz ismertebb nevén a Volkswagen konszern világvezető szeretne lenni az elektromos és hibrid autók gyártásában, így 2025-re nem kevesebb mint 30 villanymotorral szerelt modellt ígérnek, melyek szinte minden kategóriát átfognak majd. A legizgalmasabbak azonban a sportos változatok lehetnek, melyek szintén profitálhatnak az elektromotorok előnyeiből. Az egyik első ilyen pedig a Škoda Fabia következő generációjának megvadított verziója lehet.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 16:45

Videón a Koenigsegg Agera RS rekordja – 444,6 km/h-val száguldott

Nyomtatás

A villámgyors szuperautókat gyártó svéd Koenigsegg manufaktúra nemrég jelentette be, hogy legújabb büszkesége, az Agera RS hivatalosan is a világ leggyorsabb autója: az amerikai tesztfutam során a teljesen szériagyártású modellmajdnem elérte a 445 km/h-s sebességet, mégpedig úgy, hogy a tökéletesen sima és vízszintes aszfalton a két ellentétes irány átlagát mérték, vagyis a mérés így megfelel a Guinness’ előírásainak – ezúttal pedig már videón is megnézhetjük a rekorddöntést.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 11:29

Több a sok(k)nál: 270 lóerős 1,5 literes motorral érkezhet az új Ford Focus ST

Nyomtatás

A Ford európai divíziójának háza tájáról érkező legfrissebb pletykák értelmében meglehetősen ‘bevállalós’ a gyártó, már ami a következő Focus ST sportváltozatának motorját illeti: az állítólag megbízható forrásból származó információk értelmében a következő Focus ST-ben (ami mind ferde hátú, mind pedig kombi karosszériával elérhető lesz) egy mindössze 1,5-literes turbós benzinmotor kaphat helyet, amit 270-275 lóerőre ‘húzna fel’ a gyártó.

Módosítás dátuma: 2017. november 05. vasárnap, 00:00

A világ leggyorsabb autója: 444,6 km/h-ra képes a Koenigsegg Agera RS

Nyomtatás

A villámgyors szuperautókat gyártó svéd Koenigsegg manufaktúra bejelentette, hogy legújabb büszkesége, az Agera RS hivatalosan is a világ leggyorsabb autója: abszolút friss a hír, miszerint az amerikai tesztfutam során a teljesen szériagyártású modell elérte a 445 km/h-s sebességet, mégpedig úgy, hogy a tökéletesen sima és vízszintes aszfalton a két ellentétes irány átlagát mérték, vagyis a mérés így megfelel a Guinness’ előírásainak.

Módosítás dátuma: 2017. november 06. hétfő, 11:30

3. oldal / 680