Újdonságok

Pályára hangolva – Performance csomagot kapott az Audi R8 és TT RS

Nyomtatás

Az Audi R8 és TT RS esetében nem lehet panaszunk a teljesítményre, de bizonyára vannak olyanok, akik még gyorsabbak szeretnének lenni – főleg a versenypályán. Nekik készítette el a négykarikás márka a Performance csomagokat, amelyek az erőforrást ugyan nem érintik, de minden más területen – ami szükséges a minél jobb köridők eléréséhez – fejlesztik a két modell képességeit.

Módosítás dátuma: 2017. július 12. szerda, 09:39

Új dimenzióba lépne az évtized végén érkező Volkswagen Golf VIII

Nyomtatás

Alighogy bemutatkozott a Volkswagen Golf jelenlegi verziójának frissített verziója, máris a következő generációról szólnak a hírek. Ez persze nem is csoda, hiszen a dízelbotrány kirobbanása előtt még úgy szólt a fáma, hogy 2018-ban érkezik a vadonatúj Golf VIII, ám a veszteségek és az átalakult stratégia miatt most úgy tűnik, csak az évtized végén érkezik meg a hosszú évek alatt – nem véletlenül – legendává váló kompakt új verziója.

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 17:43

Professzionális hozzáállás – az új Audi A8 bemutatkozik

Nyomtatás

Megérkezett az A8 új generációja, vele pedig az elődök által kijelölt visszafogottan perfekcionista úton halad tovább az Audi. Miközben a formák professzionálisan semleges hozzállásban tetéznek, a lemezek igazi csúcstechnikát rejtenek.

Polestar kúrát kapott az új Volvo XC60 - akár 421 lóerővel

Nyomtatás

Amióta a Polestar teljesen a Volvo tulajdonába került, és a svédek gyári sportrészlegeként működik, az összes új modellt kezelésbe veszik – igaz, csak finom optimalizálás céljából. Az XC90 és az S90/V90 után a vadonatúj XC60 sem maradhatott ki a szórásból, így a Volvo közepes SUV-jához is eléhetővé váltak a teljesítménynövelő csomagok.

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 13:42

Már legalább 11 áldozatot szedtek a Takata hibás légzsákjai

Nyomtatás

Bizonyára mindenki emlékszik még az elmúlt évek egyik legnagyobb botrányát generáló csalásra, ami a Volkswagen konszern nevéhez fűződik. Kétségtelenül csúnya dolog volt az a németektől, de közel sem annyira, mint amekkora a légzsákokat gyártó Takata nevéhez fűződik, még ha utóbbi nem is szándékosan okozta a hibát. Egyes becslések szerint akár 200 millió autót érinthet az eset, és így akár még ennél is több ember életét veszélyezteti közvetlenül – sőt, 11-en (egyes források szerint ennél is többen) már bizonyítottan áldozatul estek a vállalat hibájának.

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 11:53

Bemutatkozott a jövő hibridje, egy lovaskocsi

Nyomtatás

Képzeljük el egy pillanatra, hogy a közlekedés megmarad a lovaskocsik szintjén, de a technológia azért mindeközben fejlődik – nem egyszerű feladat, de a Camal legújabb tanulmánya azért segít közelebb hozni ezt a fantáziaképet. A dizájnstúdió egy hibrid járművet alkotott meg, amely azonban nem egy belső égésű, és egy elektromos motorból áll össze: a Viva tulajdonképpen egy lovaskocsi, mely azonban villanymotorral is tud közlekedni, ha kellően fel van töltve az akkumulátor.

Módosítás dátuma: 2017. július 07. péntek, 17:10

Újító – modern extrákkal frissült alaposan a Ford Tourneo Custom

Nyomtatás

Nem egyszerű a formatervezők dolga, amikor egy kisbuszról van szó, de a szakemberek kezét egyre kevésbé kötik gúzsba a gyártók, így manapság már – a dobozformát leszámítva – egyre látványosabb és egyedibb négykerekűek születnek meg ebben a kategóriában is. A Ford Tourneo Custom már eddig is a formásabb modellek közé tartozott, de a kissé váratlanul, ám tulajdonképpen időben érkező, és igencsak alapos frissítés után talán még inkább kilóg a szegmensből ezen a téren – akárcsak az utastér minőségét tekintve.

Módosítás dátuma: 2017. július 07. péntek, 08:13

Csillagok, platón szállítva – júliusban jön a Mercedes-Benz X-osztály

Nyomtatás

A Mercedes-Benz már természetesen évtizedek óta komoly terepjárós modellcsaláddal rendelkezik, azonban ezúttal a korábbi pletykákkal, hírekkel összhangban bővül a stuttgartiak 4x4-es flottája. Az új tag nem más, mint a platós terepjáró, azaz egy pickup, amely az X-osztály elnevezéssel indul útnak bő egy hónap múlva.

Módosítás dátuma: 2017. július 06. csütörtök, 19:37

Vízre szállt a BMW i3

Nyomtatás

A BMW i3 nagykapacitású akkumulátorát használja a Torqeedo márka, hogy elektromos motorcsónakját elegendő erővel lássa el. Így a bajor modell ténylegesen új utakra evezett, a kollaboráció gyümölcsével pedig akár a Balatonon is lehet majd csapatni.

Fontos modelleket tört az Euro NCAP - a Mustang javított

Nyomtatás

Az Euro NCAP szakemberei fáradhatatlanul törik az autókat, hogy hasznos információkkal láthassák el a vásárlókat. Ezúttal hét új modellt tettek próbára, melyek között egy kisautótól kezdve a kompaktokon, a középkategóriásokon és egy SUV-n át még sportautót is találunk. Nézzük, ezúttal milyen eredmények születtek.

Módosítás dátuma: 2017. július 05. szerda, 16:34

Egy év késéssel, de Európába is megérkezett az új Subaru Impreza

Nyomtatás

A Subaru Impreza legújabb generációja a tengerentúlon már több mint egy éve bemutatkozott, ám Európában egészen mostanáig kellett rá várnunk. A japánok azonban végre lerántották a leplet az öreg kontinensre szánt kivitelről is, ám egyelőre csak két fotót osztottak meg velünk. Nagy meglepetésre persze ne számítsunk, ugyanazokat a formákat kapjuk, mint az amerikaiak, csupán az ilyenkor szokásos apró változtatásokat hajtották végre.

Módosítás dátuma: 2017. július 05. szerda, 15:10

3. oldal / 654