Újdonságok

Komoly vérfrissítést végzett a Jaguar az XE, XF és F-Pace sorozatokon

Nyomtatás

A brit JLR (Jaguar Land Rover) vadonatúj, saját fejlesztésű négyhengeres turbós Ingenium benzinmotorjainak piacra lépését már nagyon vártuk, hiszen a konszern modelljeiben mindeddig benzinfronton - már ami a négyhengeres motorokat illeti - jó néhány éves Ford-féle EcoBoost turbómotorok teljesítettek szolgálatot, amelyek nem méltók a prémium termékekhez. Végre megtört a jég és a Jaguar bejelentette az új benzines Ingenium motorcsaládot, ami első ízben az XE, XF és F-Pace modellekben debütál. Továbbá a három sorozat számos egyéb újdonsággal gyarapodott, amiket rövidesen részletezünk.

Módosítás dátuma: 2017. február 15. szerda, 14:18

Csinos crossoverként születik újra a Mitsubishi Eclipse

Nyomtatás

Az autórajongók fülének biztosan kellemen hangzik az Eclipse név, amely az ezredforduló környékének egyik ikonikus japán sportmodellje volt. A 2012-ig gyártott kétajtós kupé azonban eredeti koncepciójában már nem újulhat meg, azonban a jól csengő nevet más gyártókhoz hasonlóan a Mitsubishi sem hagyja veszni – az Eclipse crossover formájában születik újjá. A gyémántos márka bejelentette, hogy a Genfi Autószalonon Eclpise néven kompakt méretű újdonságot mutat be – egészen pontosan Eclipse Cross néven érkezik majd az autó.

Módosítás dátuma: 2017. február 15. szerda, 12:23

Egy sportkompakt, amit nagyon várunk: kemény lesz a Hyundai i30 N

Nyomtatás

Az autós média figyelmét már jó ideje leköti a Hyundai "N" sportrészlege illetve -kompaktja, ugyanis a mindeddig kiszivárgott tények, hangok és ízelítők alapján elmondhatjuk, meglehetősen komoly riválist kap a Golf GTI, az Astra OPC és a többi 'forró ferdehátú'. A dél-koreai jövevényről ezúttal még több adat látott napvilágot, ugyanis egy prezentációról kerültek ki friss információk.

Módosítás dátuma: 2017. február 15. szerda, 11:01

Beárazta a BMW az új 5-ös kombit: 14,5 milliótól indul

Nyomtatás

A BMW alig, hogy bejelentette legfrissebb büszkeségét, a G31 kódnéven futó vadonatúj 5-ös Touring modellt, a luxuskombi máris rendelhető a magyarországi kereskedésekben, és ennek megfelelően már az árak is ismertek. Az idő előtti árakat - amelyek egyelőre a márka honlapján sincsenek fent - a mai, hivatalos magyarországi 5-ös BMW (szedán) bemutatón illetve menetpróbán kaptuk meg az importőrtől. Az új 5-ös limuziinról különben rövidesen részletes menetpróbát is olvashatnak az Autó Pulton.

Már tesztelik a vadonatúj Ford Focust - jövőre debütálhat

Nyomtatás

A Ford Focusnak nagy szüksége van a megújulásra, hiszen a kompaktok mezőnyében keményebb a verseny, mint bármely más szegmensben, a Focus pedig hiába a kategória egyik etalonja az eladások tekintetében, a jelenleg futó modell már hosszú évek óta húzza az igát, ami bizony érződik is rajta.

Kiszivárgott katalógusból ismerhetjük meg a Toyota Suprát

Nyomtatás

Visszatér a Toyota Supra, ezt már tényként közölhetjük, azonban a mindeddig csupán csak sejtett tényeket immáron hivatalos gyári katalógusból származó információk is alátámasztják. Noha idén még csak tanulmányautó formában érkezik meg a japán sportmodell, a kiszivárgott brossúra újabb információ morzsákkal tartja izgalomban a rajongókat.

Módosítás dátuma: 2017. február 13. hétfő, 15:21

Íme, a világ első megvásárolható repülő autója

Nyomtatás

A neve PAL-V Liberty, hollandok gyártják, és egyáltalán nem olyan, mint ahogyan azt a sci-fikben láthattuk. Azonban tény, hogy már megvásárolható a világ első repülő autója, amely tulajdonképpen egy összecsukható helikopter kerekekkel.

Módosítás dátuma: 2017. február 13. hétfő, 15:01

Magyarázat nélkül – bemutatkozik a Mercedes-Maybach G650 Landaulet

Nyomtatás

Ha megválasztanák a világ legértelmetlenebb autóját, akkor új győztest avatnánk. A Mercedes-Maybach G 650 Landaulet megérkezett, vele pedig olyan modellt köszönthetünk, amely mindent kínál, de valójában semmire sem jó, legfeljebb méregdrága státusszimbólumnak.

4-milliós beszálló - beárazták hazánkban az új Ford Fiestát

Nyomtatás

A Ford Fiesta legújabb generációja nemrég mutatkozott be, méghozzá igencsak ígéretes képességekkel. Az amerikaiak kisautója vadonatúj alapokra épül és nem túlzás azt állítani, hogy kategóriájának egyik legmodernebb tagja lesz. A felhasznált technológiák mellett a négyféle, eltérő stílusú megjelenés is kiemeli a tömegből az autót. Eddig nem tudtuk. hogy az árazásra mindez milyen hatással lesz, de nemrég megérkezett a hivatalos magyar árlista, így már ez sem titok többé – igaz, az Active, az ST-Line és a Vignale változatok pontos áraira egyelőre még nem derült fény.

Módosítás dátuma: 2017. február 10. péntek, 16:09

Teljes a család - az Audi RS3 Sportback is felsorakozik

Nyomtatás

Az Audi nemrégiben megújította kompakt modellcsaládját, amely tekintetében még nem volt teljes a folyamat, mindeddig, hiszen immáron a friss sportverziót, az új ötajtós RS3-at is köszönthetjük magunk között. A ferdehátú modell a szedánhoz hasonló előrelépéssel halad tovább, természetesen több lóerővel a motorházteteje alatt.

Módosítás dátuma: 2017. február 10. péntek, 13:30

Esernyőt kapott a Škoda felfrissített városi minije, a Citigo

Nyomtatás

A Škoda városi minije, a Citigo a Volkswagen up! ikertestvér után kereken egy évvel kapott csak zöld utat a VW-konszertől a felfrissülésre: miközben a ráncfelvarrott Volkswagen up! a tavalyi Genfi Autószalonon debütált, a friss Škoda Citigo idén márciusban érkezik Genfbe.

Módosítás dátuma: 2017. február 10. péntek, 11:25

4. oldal / 620