2017. Január 20., Péntek

Frissitve:01:22:46

Újdonságok

Utólagos head-up kijelzőt kínál a Navdy - gesztusvezérléssel

Nyomtatás

Sokszor dicsőítettük már oldalunkon az úgynevezett head-up kijelzőket (HUD), melyek a drágább megoldások esetén a szélvédőre, az olcsóbbaknál pedig egy üveglapra vetítve jelenítik meg a legfontosabb információkat a szemünk magasságában, hogy ne kelljen tekintetünket levenni az útról. Ez az extra egyre több autóban elérhető már az alsóbb kategóriákban is, de a Navdy névre hallgató vállalat jóvoltából immár utólagosan is beszerezhetjük a modern és hasznos megoldást.

Módosítás dátuma: 2017. január 05. csütörtök, 12:31

A Mercedes-Benz lett a legnépszerűbb prémium márka hazánkban

Nyomtatás

A hivatalos, 2016-os évre vonatkozó, Datahouse által publikált adatok alapján a prémium személyautó kategóriában a Mercedes-Benz Hungária Kft. értékesítette a legtöbb személygépjárművet Magyarországon. A márka összesen 2572 darab személyautót adott el a tavalyi évben, mely 2015-höz képest közel 40 százalékos növekedést jelent.

Módosítás dátuma: 2017. január 05. csütörtök, 13:40

Egy autó, amely helyettünk gondolkodik – a Toyota Concept-i

Nyomtatás

A 2017-es CES alkalmából a Toyota is szemlélteti, hogy a világ legnagyobb autógyártójaként sem feledkeznek meg az innovációról. A Concept-i mindent magában foglal, amelyről a jövő autója szólhat, a látványos megvilágítástól kezdve, az önvezetésen át egészen a mesterséges intelligenciáig.

A BMW bemutatja: az ablak, egy kicsit másképp

Nyomtatás

Talán az ablak nem jelent már senkinek sem újdonságot, ha viszont a fogyasztói elektronika nagy kiállítását, vagyis az idei CES-en mutatnak be ilyesmit, akkor gondolhatjuk, hogy nem éppen rendhagyó megoldásról van szó.

Tanulmányként már láthatjuk a BMW i5 utasterét

Nyomtatás

Fa könyvespolccal, kamu kerekekkel, és feleslegesen sok kijelzővel leplezi, de mi átlátunk a szitán. A BMW a 2017-es CES-en bemutatta az i Inside Future tanulmányát, amely nem más, mint a pár év múlva érkező i5 beltere – futurisztikusan túllőtt tanulmány formájában.

Összkerékhajtás helyett CVT váltóval is jön az új Civic Type R

Nyomtatás

A Honda még tavaly bemutatta a Civic új generációját, de a kompakt modell tizedik iterációjára még pár hónapot biztosan várni kell a hazai piacon. Ez nem akadály abban, hogy az új Type R csúcsváltozatról érkezzenek hírek, amely éppen csak kifutó elődjénél még magasabbra teszi a lécet.

Idén is érdemes lesz kilátogatni az Oldtimer Show-ra

Nyomtatás

2017. április 7-9. között ismét gyönyörű veteránok töltik meg a Vasúttörténeti Park tízhektáros területét a budapesti Oldtimer Show keretében. A szevezők idén ismét új kiállítási anyagot mutatnak be, még több külföldi résztvevővel. Több mint 500 oldtimer jármű lesz látható. A beválogatott járművek bronzból készült Oldtimer Show hűtőrács díszplakettet fognak kapni emlékbe. Ezek közül is a legszebbek az oldtimer szépségversenyen méretethetik meg magukat a különböző díjakért. Gyűjtőknek, kluboknak és restaurátoroknak 2017. március 15-ig lehet jelentkezni a kiállításra.

Módosítás dátuma: 2017. január 04. szerda, 23:03

Megérkeztek az új Kia Picanto első fotói

Nyomtatás

Pontosan 5,5 esztendővel ezelőtt nyílt lehetőségünk a Picanto akkoriban új második generációjának tesztjére, most pedig már a gyártó képein láthatjuk az idén érkező utódot. A harmadik generáció a Genfi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt, és sportos GT Line változatra is számíthatunk az esetében.

Még közelebb kerülnek az önvezetéshez a Tesla modellek

Nyomtatás

A régóta várt Autopilot frissítés megérkezett, igaz csak részben. Az új Enhanced Autopilot névre hallgató rendszer még közelebb viszi a Tesla modelleket az önvezetéshez, igaz, az új rendszert kezdetben csak 1000 új autó kapja meg.

Hivatalos: hibrid Ford Mustang érkezik

Nyomtatás

A Ford a tervek szerint 2020-ban indítja be elektromos offenzíváját, melynek keretében teljesen elektromos SUV, hibrid Transit, sőt, villanyos rásegítéssel bíró Mustang is érkezik.

A valaha készült legszélsőségesebb Bentley érkezik

Nyomtatás

A márciusi Genfi Autószalon korai felvezetését kezdte meg a Bentley, méghozzá nem is akármilyen modellel. A valaha készült legszélsőségesebb Bentley modellre számíthatunk, amely a várakozások szerint a Continental modellsorozat új csúcsmodelljét takarja.

5. oldal / 612