2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Újdonságok

Megújuló oroszlán - kiszivárgott képeken a frissített Peugeot 308

Nyomtatás

A kompaktok mezőnyében nagy volt a mozgolódás az elmúlt időszakban, így nem csoda, hogy a megjelenésekor Év Autójának választott Peugeot 308 sem szeretne lemaradni. A franciák egy alapos frissítéssel kívánják lendületbe hozni saját modelljüket, melyet hivatalosan ugyan még nem mutattak be, de néhány sejtelmes fotó már kiszivárgott róla – gyökeres változásokra persze ne számítsunk, de így is egyből észrevehetőek a különbségek.

Módosítás dátuma: 2017. április 04. kedd, 12:10

Legalább 100 kilóval könnyebb lesz az új Suzuki Swift Sport

Nyomtatás

A Suzuki az új, immáron nem az esztergomi üzemben készülő Swift bemutatásával ismét nagyot durrantott. Noha formák tekintetében hasonlít elődjére a japán kisautó, műszaki szempontból teljesen megújult, ráadásul ezúttal is kiváló alapnak számít egy izgalmas sportverzió kifejlesztéséhez. Természetesen a Swift Sport már elmaradhatatlan tagja a kínálatnak, s roppant ígéretes jövőt jósolunk neki.

Módosítás dátuma: 2017. április 04. kedd, 11:04

2,77 milliótól elérhető az új Kia Picanto

Nyomtatás

A Kia futószalagon szállítja az újdonságokat, hiszen az elmúlt időszakban rengeteg modelljüket frissítették, vagy újították meg teljesen. Sőt, a Stinger képében egy vadonatúj, eddig ismeretlen típust is bemutattak, mely rögtön a paletta csúcsára katapultált. Közülük a Riót követően a Picanto új generációja érkezett meg a hazai piacra. A már rendelhető kisautó 2,77 milliós beugróval csábít, de igazán 3,59 millióért teszi oda magát.

Audi: a sportrészleg távolságtartó a dízelekkel kapcsolatban

Nyomtatás

Az Audi mindeddig nem idegenkedett attól, hogy a sportmodellek esetében a méltán híres TDI dízel technológiát is bevesse, azonban úgy tűnik, a jövőre való tekintettel egyre nagyobb távolságot tartanak a négykarikások az öngyulladós erőforrásoktól a dinamizmusra hangolt verziók esetében.

Módosítás dátuma: 2017. április 03. hétfő, 17:13

Két év múlva jön a 300 lóerős hibrid Peugeot 3008

Nyomtatás

A divatra és a trendekre nem lehet és nem is szabad nemet mondani, ezt pedig minden marketinges tudja, így nem meglepő, hogy a hibrid technológia és a crossoveres felépítés, illetve stílus összeházasítása sok jóval kecsegtet. Ezúttal a Peugeot kívánja meglovagolni az új hullámokat, mégpedig az Év Autója címet elhódító 3008 csúcsváltozatának formájában.

Módosítás dátuma: 2017. április 03. hétfő, 17:10

A Hyundai már saját kis crossoverére hangol: jön a Kona

Nyomtatás

A Hyundai Tucson alá sorol be méretben a koreai gyártó legfrissebb újdonsága, amely a kis crossoverek népszerűségi hullámát meglovagolva többek között az Opel Mokka X ellenében érkezik majd. Méghozzá nem akármilyen formákkal, amelyet az ízelítő kép is bizonyít.

Új önvezető technológia a Lexustól: itt a Sávtakarító

Nyomtatás

A járművek közti (V2V) kommunikáció és önvezető autók technológiája rohamléptekben fejlődik, és a Lexus élen jár e fejlesztésekben. A japán luxusautó-gyártó ma bejelentette, hogy mostantól minden modelljéhez elérhető egy új fejlesztésű technológia, a Sávtakarító. Ez a fejlett rendszer azzal javítja a forgalom áramlását, hogy az autópálya belső sávjában lassan haladó járműveket kitereli a külső sávba, amivel biztonságosabbá és élvezetesebbé teszi az autózást a többiek számára. A 802.11p V2V vezeték nélküli adatátviteli protokoll szerint működő, radarral és sávfigyelő technológiával kiegészített rendszer lehetővé teszi, hogy a Lexusok vezetői biztonságosan a külső sávba terelhessék a lassabb járműveket, hogy felszabaduljon előttük az út.

Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 11:38

A zene által inspirálva - egyedi Wraith-eket mutatott be a Rolls-Royce

Nyomtatás

A Rolls-Ryoce a következő években több vadonatúj modellt is bemutat majd: érkezik a Phantom utódja, illetve jön az SUV-k jövőbeli királya, a Cullinan is. Ettől még persze nem állt meg az élet az angol gyártónál, és folyamatosan jelentkeznek jelenleg is elérhető típusaik egyedi kiadásaival. Tavaly elárulták, hogy érkezik egy 9 modellből álló Wraith széria, amelynek minden egyes darabja a brit zenei élet nagyjainak állít majd emléket – az első négy példány pedig már készen is van.

Módosítás dátuma: 2017. március 31. péntek, 15:19

Elektromos támadásra készül a Hyundai

Nyomtatás

Az új Hyundai Ioniq a jelek szerint sikeresen töri a jeget: a koreai márka első hibrid, konnektoros hibrid és elektromos modellje jó visszajelzésekkel indult útnak, a márka pedig a jelek szerint mostantól tövig nyomja a villanyos gázpedált.

Újra kapható Amerikában a Volkswagen „bűnös” dízelmotorja

Nyomtatás

A Volkswagen konszern dízelbotrányát valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A sokkal több embert sokkal komolyabb mértékben mindmáig érintő Takata légzsákbotránnyal ellentétben az ígértnél több károsanyagot-kipufogó öngyulladós motorok ügye körbefutotta a médiát, az ügy pedig azóta is súlyos következményekkel jár a konszern számára.

3,2 millió forinttól elérhető a vadonatúj Nissan Micra

Nyomtatás

A Nissan közel fél éve mutatta be a Micra kisautó legújabb generációját, a piaci bevezesésre azonban egészen mostanáig kellett várnunk. A Micra óriásit fejlődött, mégpedig mind formailag, mind pedig technikailag: míg az előző generáció túlzottan ‘költséghatékonyra’ (de úgy is fogalmazhatnánk, hogy kissé igénytelenre) sikerült, addig az aktuális széria minden szempontból kívánatos lett, és egyben jóval nagyobb is.

5. oldal / 634