2018. Június 21., Csütörtök

Frissitve:07:09:17

Újdonságok

Az első négykarikás terepkupé – megérkezett az Audi Q8

Nyomtatás

Az Audi nem siette el a terepkupék szegmensébe való beszállást, de ami késik, nem múlik alapon most egy igazi nagyágyúval szálltak be a BMW X6 által közel 10 éve megalapított kategóriába, és bemutatták a vadonatúj Q8-at. Aki korábban unalmas formákkal vádolta a négykarikás márkát, az talán most átértékeli majd a helyzetet, ugyanis az újdonság szinte teljesen megőrizte a korábbi koncepció formáit kívül és belül egyaránt – és mondanunk sem kell, technológiai téren is a csúcsot képviseli.

Módosítás dátuma: 2018. június 06. szerda, 11:19

Újabb különlegesség a Škoda diákjaitól – itt a Sunroq

Nyomtatás

A Škoda Csehországban található szakiskolájáról valószínűleg sokan hallottak már, hiszen a gyáriak minden évben lehetőséget biztosítanak a diákoknak, hogy létrehozzanak egy igazán különleges koncepciót, méghozzá valamelyik meglévő modelljük alapjain. Ebben az évben az új Karoq került sorra, és talán senkit nem lep meg igazán, hogy a tehetséges tanulók egy kabriót faragtak a Škoda SUV-jából, ami a jópofa Sunroq nevet kapta.

Módosítás dátuma: 2018. június 04. hétfő, 13:39

Hivatalos fotókon és videón a vadonatúj BMW Z4 M40i

Nyomtatás

A BMW még rengeteg újdonságot tartogat erre az évre, hiszen jön a 8-as sorozat, az új X5 és az X7 is. Ilyen modellek között talán kissé háttérbe szorult a Z4, pedig az izgalmas roadster következő generációja is idén mutatkozik be – a hírek szerint még a nyár folyamán. A bajorok azonban most rengeteg hivatalos fotóval, egy videóval és az egyik legizgalmasabb hajtáslánc bejelentésével is igyekeztek eszünkbe juttatni az autót, és ez bizony nagyon is jól sikerült nekik – még ha csak egy álcázott példányról van is szó.

Módosítás dátuma: 2018. június 04. hétfő, 11:47

R jelzéssel, hibridként jöhet a Volvo S60/V60 sportváltozata

Nyomtatás

A Volvo rajongóinak emlékezetében valószínűleg még élénken él, amikor a svédek R jelzéssel látták el sportosabb modelljeiket. Amikor azonban a Polestar a márka kezébe került, akkor a sportrészleg nevét vették fel a vadabb változatok – illetve csak az S60/V60 páros, hiszen csupán belőlük készült valódi sportverzió. A Polestar azonban nemrég külön márkaként lépett színre, így a Volvo ismét visszahozhatja az R jelzést a palettára.

Módosítás dátuma: 2018. június 01. péntek, 16:49

Hivatalos: GTV néven jön az Alfa Romeo 600+ lóerős kupéja

Nyomtatás

Az Alfa Romeoval kapcsolatban már régóta pletykálták, hogy több új modellel is készülnek, melyek közül a legizgalmasabb kétségkívül a bivalyerős, hibrid kupé lenne, aminek fejlesztésével kapcsolatban még áprilisban kapott szárnyra egy pletyka. Most, kevesebb mint két hónappal ezután immár hivatalos, hogy érkezik a háromajtós, de több más modell fejlesztését is megerősítették az olaszok.

Módosítás dátuma: 2018. június 01. péntek, 15:02

Lefelé bővíti palettáját a Jeep – kis crossoverrel készülnek

Nyomtatás

A Jeep palettája már most is szélesebb, mint bármikor valaha – és itt nem is a modellek számára, hanem az átfogott méretkategóriákra gondolunk inkább –, de úgy tűnik, hogy a Fiat Chrysler Automobiles kezében lévő márka még tovább nyújtja a palettáját, méghozzá lefelé. A Jeep vezetője, Mike Manley ugyanis bejelentette, hogy érkezik egy újdonság a Renegade alá.

Módosítás dátuma: 2018. június 01. péntek, 11:45

Ez már művészet: íme, a Bugatti Chrion LEGO Technik változata

Nyomtatás

A LEGO Technic nem csak az építés, de az autózás szerelmesei számára is folyamatosan szolgál lenyűgöző újdonságokkal. Ezúttal az autóipar egyik legnemesebb képviselőjét formázták meg a LEGO szakemberei, méghozzá a Bugatti Chiron képében, aminek 1:8 méretarányú modelljének tervezésében még a Bugatti mérnökei is részt vettek. Mondanunk sem kell, a végeredmény lenyűgöző.

Módosítás dátuma: 2018. június 01. péntek, 10:49

Újabb orosz klasszikus tér vissza hazánkba a KAMAZ képében

Nyomtatás

LADA, KAMAZ – mintha visszacsöppentünk volna a rendszerváltás előtti időkbe, pedig ez bizony a jelen. A Duna Autó Zrt. ugyanis a LADA után a KAMAZ márkát is visszahozza hazánkba, amely természetesen már európai szabványoknak megfelelő, EURO 6-os motorokkal és korszerű technikai tartalommal rendelkező, új generációs teherautókat kínál majd. A teljes termékpalettából 10 európai homologizációval rendelkező modell válik elérhetővé utcai és nehézterep kivitelben a magyar piacon.

Módosítás dátuma: 2018. június 01. péntek, 10:13

Extrémebb célok – 400 lóerős lehet a következő VW Golf R

Nyomtatás

A Volkswagen R divíziója már eddig is igen izgalmas autókat készített, melyek közül a legismertebb mindenképpen a Golf mindenkori legvadabb verziója. Úgy tűnik azonban, hogy a németek új szintre lépnének, és sokkal extrémebb irányba mozdítanák el a márka legpotensebb autóit. Ennek az új filozófiának pedig a következő generációs Golf R lehet majd az első képviselője, amely a hírek szerint 400 lóerős teljesítményt kaphat.

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 17:33

Nyártól elektromos közösségi robogózás indul Budapesten

Nyomtatás

A közösségi autózás már Budapesten is jó ideje elérhető, ráadásul több szolgáltató közül is válogathatnak a felhasználók. A négykerekűek jó megoldást jelenthetnek, de a dugókat nem tudjuk kikerülni velük, ám ennek megoldására közösségi kerékpár-szoltáltatás is elérhető fővárosunkban – ez azonban nem mindenkinek elég gyors. A blinkee.city azonban nyártól tökéletes megoldást nyújthat minden problémára, ugyanis a szolgáltató elérhetővé teszi a közösségi robogózást.

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 15:18

Kemény terepre fejleszt önvezető rendszert a Land Rover

Nyomtatás

Mostanra nincs kétség afelől, hogy az önvezető autózás jelenti a jövőt, arra azonban sokan nem gondolnak, hogy mi a helyzet ezekkel a rendszerekkel nehezebb körülmények között, úttalan utakon vagy éppen kemény terepen. A Land Rover, mint az egyik legnagyobb múlttal rendelkező terepjárókat gyártó márka ezt sem hagyhatja figyelmen kívül, és a hírek szerint CORTEX néven indított egy projektet, aminek célja, hogy olyan önvezető rendszert hozzon létre, ami bármilyen körülmények között megállja a helyét.

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök, 11:30

5. oldal / 726