Újdonságok

A hagyomány folytatódik – íme, a BMW M5 MotoGP Safety Car

Nyomtatás

A MotoGP sorozatban már hosszú évek óta a BMW modelljei töltik be a biztonsági autó szerepét, és nem meglepő módon általában a legfrissebb M típus kapja meg ezt a megtisztelő feladatot. Nem lesz ez másként 2018-ban sem, ugyanis a Las Vegasban holnap megnyitó SEMA rendezvényen – amely inkább a különböző különleges és tuningolt autókról híres, mintsem a sorozatgyártású négykerekűekről – bemutatkozik a vadonatúj M5 MotoGP Safety Car verziója.

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 13:41

A V90 CC kínálatában tér vissza a Volvóhoz az Ocean Race felszereltség

Nyomtatás

Az Ocean Race kifejezés ismerős lehet a Volvo kapcsán, hiszen korábban több modelljük is elérhető volt egy különleges felszereltséggel, amely ezt a nevet viselte. Az új generációs típusaik esetében azonban most először találkozhatunk Ocean Race változattal, ami még a korábbiaknál is egyedibb lett. A svédek a V90 Cross Country modellből készítették el a speciális kivitelt.

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 12:30

Még gyorsabb lett a Ferrari csúcsgépe – itt az FXX K Evo

Nyomtatás

A LaFerrari alapjaira épülő FXX K az olaszok legvadabb műve volt, amit eladásra kínáltak – még, ha utcán nem is lehet használni. A Ferrari azonban nem elégedett meg ennyivel, és Evo utónévvel most egy még fejlettebb csomagot tettek le az asztalra a mérnökök, amely bár teljesítményt tekintve nem fejlődött, aerodinamikailag jócskán lepipálja elődjét.

Módosítás dátuma: 2017. október 30. hétfő, 10:54

Utód nélkül búcsúzik a Citroën C4 – a Cactus veszi át a helyét

Nyomtatás

Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy egyediségét valamelyest feladva, a kínálatba sokkal inkább beleolvadva vált komolyabb és jobb minőségű autóvá a frissített Citroën C4 Cactus. Már akkor is lehetett sejteni, hogy valami turpisság van a dologban a franciák részéről, és nem is kellett sokáig várni rá, hogy kiderüljön, miről is van szó: a gyáriak nyugdíjazzák az igencsak elavult C4-est, és utód híján a Cactusnak kell majd helyettesíteni az autót a következő néhány évben.

Módosítás dátuma: 2017. október 28. szombat, 11:15

48 V-os hibrid hajtásláncot kapott az E-osztály Coupé és Cabrio

Nyomtatás

A „downsizing” a prémium gyártókat sem kerülheti el, erre pedig kiváló példa a Mercedes-Benz legújabb erőforrása. A csillagosok egy vadonatúj, 2-literes négyhengeres erőforrást mutattak be az E-osztály Coupé és Cabriolet lemezei alatt, amely a 48 Voltos, úgynevezett „lágy” hibrid technológiával felvértezve kíván betörni az eddig hathengeresek által uralt teljesítményszintekre.

Módosítás dátuma: 2017. október 27. péntek, 11:24

Komolyság az egyediség rovására – frissült a Citroën C4 Cactus

Nyomtatás

A Citroën nagyot vállalt 2014-ben azzal, hogy korábbi tanulmányát szinte egy az egyben sorozatgyártásba küldte a C4 Cactus képében. Hazánkban ugyan nem lett túlságosan sikeres az autó, de  európai mértékkel szép eladásokat produkált a különc négykerekű, a franciák azonban mégis úgy döntöttek, hogy a félidős frissítéssel az autó karakterét is átszabják kissé, ezzel a bohókás modellből egy jóval komolyabb típust varázsolva.

Módosítás dátuma: 2017. október 27. péntek, 10:25

Ízelítőn a novemberben érkező új Aston Martin Vantage

Nyomtatás

Az Aston Martin nemrég mutatta be a DB11 kabrió verzióját, ám nem az volt az utolsó idei újdonsága az angoloknak, ugyanis a tavaly nagy megújulásba kezdő gyártó novemberben bemutatja a következő generációs Vantage-t is. Korábban már megosztottak velünk néhány hivatalos fotót a gyáriak, amelyeken egy alaposan álcázott prototípust láthattunk, most pedig egy kedvcsináló képpel készültek nekünk.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 14:52

A jövő zászlóshajója – bemutatkozik a Lexus LS+ koncepció

Nyomtatás

A Lexus egy igencsak érdekes tanulmányautót vitt el a Tokiói Autószalonra az LS+ képében. Önmagában semmi különös nem lenne abban, hogy egy futurisztikus négykerekű képében mutatják be a zászlóshajójuk jövőjét, ám annak fényében, hogy a legújabb LS éppen az év elején mutatkozott be, kicsit furcsa lépés ez a japánoktól. Mindezek ellenére az LS+ koncepció igazán érdekes megoldásokat vonultat fel.

Módosítás dátuma: 2017. október 27. péntek, 18:21

Visszatért a Gumpert Apollo – íme, az Intensa Emozione

Nyomtatás

Talán sokan emlékeznek még az évtized elején többször is feltűnő Gumpert Apollo névre, ami azóta már kissé feledésbe merült. Most azonban ismét felbukkant a német gyártó, és bemutatta az Intensa Emozione, azaz röviden IE névre keresztelt vadonatúj modelljét, ami az autórajongók számára igazi csemege lehet.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 11:13

Az utolsó lyuk is betömve – megérkezett a BMW X2

Nyomtatás

A BMW X palettáján immár nincs lyuk, ugyanis a bajorok bemutatták a vadonatúj X2-őt, amely a nagyobb testvérek mintájára az X1 sportosabb, fiatalosabb változataként próbálja meghódítani a vásárlókat. A németek SUV kínálata tehát immár hattagúra nőtt, ráadásul hamarosan érkezik az X7 sorozatgyártású verziója is, így kiteljesítve a sort.

Módosítás dátuma: 2017. október 26. csütörtök, 09:41

Csak maradjon így – az új WRX előfutárát vitte Tokióba a Subaru

Nyomtatás

Szerencsére úgy tűnik, hogy a Mitsubishivel ellentétben a Subaru nem tervezi feladni egyik legikonikusabb modelljének fejlesztését. Ezt pedig ezúttal egy látványos koncepcióautóval támasztották alá a japánok, ami a Viziv Performance Concept névre hallgat. A gyáriak már korábban beharangozták, hogy Tokióban érkezik a következő WRX előfutára, most pedig végre le is rántották róla a leplet.

Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 15:39

5. oldal / 680