Újdonságok

Grand Coupéval bővülhet a BMW 6-os szériája

Nyomtatás

A BMW a tervek szerint 2012 második negyedévében küldi gyártásba a Grand Coupét, melynek fenekén a 6-os széria jelei szerepelnek majd. Ideje is volt már ennek a lépésnek, hiszen a BMW palettájáról hiányzik a Porsche Panamerával, Audi A7-tel, Maserati Quattroportéval és Aston Martin Rapide-dal rivalizáló modell.

Módosítás dátuma: 2010. június 07. hétfő, 13:17

Jövőre búcsút mondhatunk a Chrysler névnek

Nyomtatás

A Chrysler neve 2011-ben szinte teljesen eltűnik Európából, ugyanis a jelenlegi összes modellt Lancia néven fogják árusítani. Az amerikai márkanév egyedül az Egyesült Királyságban – ahol nem forgalmazzák a Lanciát – marad változatlanul.

GT3-as versenyautó, Mercedes SLS AMG alapokon - videóval frissítve

Nyomtatás

A BMW után a Mercedes is GT3-as versenyautó építésére szánta el magát, ám a csillagos márka legújabb sirályszárnyas sportautójának alapjaira készítette el a pályaautót.

Módosítás dátuma: 2010. június 07. hétfő, 10:50

Hyundai Coupe startol 2011-ben

Nyomtatás

A Hyundai Coupe régóta várt utódját már a következő év elején a  szalonokba küldhetik a koreaiak, nem sokkal az októberi Párizsi Autószalonra tervezett bemutatója után.

Módosítás dátuma: 2010. június 07. hétfő, 11:35

Hibrid 9-3 és új belépőmodell a Saabtól

Nyomtatás

A holland Spyker kezére került Saab komoly terveket dédelget, az információkat pedig folyamatosan csepegtetik az illetékesek. A legújabb hírek szerint a 3 éven belül érkező új belépőmodell mellé néhány éven belül hibrid négykerekű is kerülhet a kínálatba.

Sebességi rekord a világ leggyorsabb fűnyírójával

Nyomtatás

Don Wales pár nappal ezelőtt új szárazföldi sebességi rekordot állított be „enyhén” felpaprikázott fűnyírójával, melyet egyébként Project Runninblade névre kereszteltek el. Wales Úr átalakított versenygépe nem kevesebb, mint 140 km/órás sebességre volt képes, melyet a Pendine Sands nevezetű 11 kilométer hosszú dél-walesi partszakaszon sikerült megfutnia. Az eseményről videó is készült, ezt a cikk végén tekinthetik meg.

Módosítás dátuma: 2010. június 04. péntek, 11:25

Még egy évet kell várni az új Audi A3-ra

Nyomtatás

Az Audi várhatóan egy évvel elhalasztja az új A3-as piaci bevezetését, hiszen a fejlesztés és a "népszerűsítés" folyamata több más típusnak, így az A1-nek és a Q3-nak munkálataival is ütközik.

Módosítás dátuma: 2010. június 07. hétfő, 09:36

Megskalpolják a Ferrari 458 Italiát?

Nyomtatás

A hírek szerint a nemsokára érkező tető nélküli Ferrari, a 458 Italia Spider összecsukható fém tetővel hívogatja majd a vásárlókat.

Módosítás dátuma: 2010. június 05. szombat, 14:30

2011-ben indul világhódító útjára a VW Up

Nyomtatás

A közelmúltban egy már csak kis mértékben Polonak álcázott Volkswagen Up modell került lencsevégre, bizonyítván, hogy a fejlesztési munkálatok utolsó stádiumukba kerültek és, hogy 2011-ben újabb modellinvázióra számíthatunk a konszern részéről.

Módosítás dátuma: 2010. június 04. péntek, 10:26

Közel tökéletesen véd a BMW 5-ös sorozata

Nyomtatás

Bár nem úgy tűnik, de beköszöntött a június. Ezt már csak arról is tudni lehet, hogy az EuroNCAP megjelenítette a legújabb töréstesztjeit, így például a BMW új 5-ös sorozatáét is. És ahogy az lenni szokott, a gyártók lépésről-lépésre fejlődnek az aktív és passzív biztonság terén: a felső-középkategóriás szedánba például alig lehet már belekötni.

Módosítás dátuma: 2011. október 20. csütörtök, 09:57

Mercedes motort kaphat a következő Nissan Z

Nyomtatás

A Nissan radikálisan megváltoztatja a 370Z koncepcióját a modellváltáskor. A kétüléses sportautó ugyanis a jövőben dízel és négyhengeres motorokkal is kapható lehetne, melyeket a legújabb partner, a Daimler szolgáltatna.

609. oldal / 641