Újdonságok

Robotokkal tesztel menetstabilizálót az EuroNCAP

Nyomtatás

Az EuroNCAP továbbfejlesztette a biztonsági rendszerek tesztelésének metódusát, így már nem csupán a menetstabilizáló megléte a kritérium, hanem annak tudását is vizsgálják a biztonságtechnikai mérnökök.

2012-ben érkezik a minden elemében új 3-as BMW

Nyomtatás

A legfrissebb, BMW-től kiszivárgott információk szerint a kategóriában lassan kicsit öregecskének számító, ám mind a mai napig tisztességgel helytálló E90-es sorozat utódja két év múlva, 2012-ben érkezik. A formaterv terén a 7-essel elkezdett, és az új 5-ös által folytatott irányt viszi majd tovább a középkategóriás prémium modell, melynek egyik érdekessége, hogy

Kémfotókon a Ford Fiesták királya, az ST

Nyomtatás

A mérges kisautók kedvelői már réges-rég dörzsölik a tenyerüket a Ford Fiesta legsportosabb változatának, az ST-nek érkezésére várva, a kisautó esetében ugyanis minden adott egy igazán élvezetes mini „hot hatch” születéséhez: karosszériája merev, formája alapállapotban is vagány, futóműve és kormányzása remek, így már csak

Módosítás dátuma: 2010. december 02. csütörtök, 12:53

Lipcsében leplezik le a frissített Audi TT-t és az új Volkswagen Touran-t

Nyomtatás

Az Audi és a Volkswagen ugyan mélyen hallgat az új világpremierek részleteiről, és nagyon jól titkolja az ezzel kapcsolatos híreket, ám annyi kiszivárgott a konszern háza tájáról, hogy az április tizedikén kezdődő, és 18-áig tartó Lipcsei Autószalonon mutatják be a németek a ráncfelvarrott

Ráncfelvarrást és szélesített karosszériát kap a Subaru Impreza WRX

Nyomtatás

Igaz első körben csak Amerikában, de rövidesen felfrissül a Subaru Impreza WRX, melynek bemutatója a 2011 áprilisában megrendezésre kerül New York-i Autószalonon lesz.

Konfiguráljon Ön is Koenigsegg Agerát!

Nyomtatás

Akik lemaradtak a Genfi Autószalonon történő leleplezésről most a Koenigsegg Agera konfigurálásával vigasztalódhatnak.

A Mercedestől a C-osztály, az AMG-től pedig a 190E utódja várható

Nyomtatás

A képen látható Mercedes egyelőre csak kitekintés a jövőbe, hiszen a következő C-osztály szedán és kombi változatának leleplezéséig még éveket kell várnunk, mivel azt a cég vezetői csak 2014-re tervezik. Annyi azonban nyilvánvaló, hogy

Módosítás dátuma: 2010. március 24. szerda, 01:43

Hasonlóan nézhet majd ki a Peugeot új közepes kombija, az 508-as

Nyomtatás

2011-től a francia gyártónak 19 év kihagyás után úgy néz ki, hogy újra lesz háromjegyű „5-ös sorozata”, mégpedig az 508-as személyében. Az viszont biztos, hogy kombi változat is készülni fog a nagy oroszlánból - a fenti képen erről láthatnak egy előzetes számítógépes grafikát; a modelleknek nem csak a formatervük, de helykínálatuk és külső méreteik is tiszteletre méltóak lesznek.

Spontán öngyulladás Tata Nano módra

Nyomtatás

A Tata Nano ismét az indiai újságok címlapjára került, de most gyökeresen más okból. Egy 2009-es eset után, amikor is több Nano tulajdonos jelezte, hogy füstöt és lángot lát kijönni a jármű műszerfalából, a napokban egy újabb kisautó gyúlt lángra.

A világ egyik legolcsóbb autójának ominózus példánya Satish Sawant biztosítási ügynök tulajdonában volt, aki épp a kereskedésből hozta el autóját egy bérelt sofőr segítségével (mivel ő meglepő módon még nem rendelkezett jogosítvánnyal). Körülbelül 45 percnyi autózást követően az autó hirtelen lángokban tört ki – szerencsére mindkét utas időben kimenekült, így nem szenvedtek sérülést.
 
„Fogalmam sincs, hogy mi történt. Egy motoros megelőzött, és azt mondta, hogy ég az autóm. A motor mögöttem volt, és így nem tűnt fel, hogy a kocsi lángokban áll”, nyilatkozta Sawant. Mivel az incidenst még vizsgálják, egyelőre nem tudni, hogy ugyanazon ok miatt kapott-e lángra a Nano, mint három korábbi társa (elektromos zárlat).
 
Mindenesetre amennyiben még több Nanónak támad kedve a jövőben lángra gyulladni, a Tatának komoly problémákkal kell szembenéznie.
 

Gyári videón az Alfa Romeo Giulietta

Nyomtatás

A Genfi Autószalonon történő hivatalos bemutató után két héttel az Alfa Romeo két és fél perces videót tett közzé közelgő sportos ferdehátújáról.

Módosítás dátuma: 2010. március 23. kedd, 08:08

Visszatér a hat hengerhez a BMW M3

Nyomtatás

A 2004 vége óta piacon lévő 3-as BMW hamarosan leváltásra kerül. Ennek megfelelően a csúcs, M-es verzió is teljesen megújul, motorházteteje alatt pedig nagy meglepetésre újból soros hathengeres motort találhatunk majd.

679. oldal / 692