Újdonságok

Győr új üdvöskéje – megérkezett a vadonatúj Audi Q3

Nyomtatás

Kis hazánknak sajnos nincsen saját autómárkája, és talán éppen ezért érezzük kicsit magunkénak azokat a modelleket, amelyek Magyarországon készülnek. Ezek közé sorol majd be az Audi győri üzemében készülő vadonatúj Q3 is, melyről a hét eleji ízelítő után végre teljes egészében lerántották a leplet a németek.

Módosítás dátuma: 2018. július 25. szerda, 12:55

Bármikor lehullhat a lepel az új Porsche Macanról – ízelítő képen

Nyomtatás

A Porsche nem titkolja a frissített Macan érkezését, hiszen folyamatosan különféle kedvcsináló képeket és videókat tesz közzé húzómodelljének ráncfelvarrott verziójáról. A premier pontos időpontját még nem tudjuk, de bármikor bemutatkozhat a sportos prémium szabadidőmodell, ami még mindig a piac egyik legélvezetesebb és legdinamikusabb SUV-ja.

Módosítás dátuma: 2018. július 25. szerda, 14:40

Újabb ízelítőn a Lamborghini rekordvárományosa (videó)

Nyomtatás

A Lamborghini nemrég osztott meg velünk egy videót, amiben az új Aventador SVJ nürburgringi rekordját szellőztették meg – illetve kimondatlanul is utaltak rá –, máris itt az új kisfilm, amiben ismét a legendás pályán száguld az autó. Ezúttal azonban már egyéb részleteket is kiemeltek az újdonsággal kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2018. július 24. kedd, 12:33

Bizonyíték – kémfotókon a bivalyerős Lexus LC F

Nyomtatás

Többször is felmerült már a Lexus háza táján az LC megvadított, F változatának híre, de most először végre megjelentek az első kémfotók is a prototípusról, amely jól láthatóan a japánok méretes kupéjának csúcsverziójának tesztelésére szolgál. Pontos részletek ugyan egyelőre még nem derültek ki, de természetesen rengeteg helyről érkeznek „kiszivárgott” információk, amelyek jó kiindulási alapként szolgálhatnak.

Módosítás dátuma: 2018. július 24. kedd, 11:42

A Ford Focus és a Volvo XC40 is törésteszten járt

Nyomtatás

Az Euro NCAP munkatársai nem túl sok autót törtek össze eddig 2018-ban, hiszen már közel hét hónap telt el, de még mindig csak három eredményt osztottak meg velünk. A Nissan Leaf korábban megosztott ötcsillagos értékelése után ezúttal két újabb négykerekűt vizsgáltak meg a szervezet szakemberei, méghozzá a Ford Focus és a Volvo XC40 képében.

Módosítás dátuma: 2018. július 24. kedd, 10:44

Hivatalos: jövőre érkezik az Aston Martin SUV-ja

Nyomtatás

Az Aston Martin már korábban beígérte, hogy nem hagyja kielégítetlenül az emelt hasmagasságú modellre vágyó rajongóik igényeit. Most az is kiderült, hogy a jó eséllyel a korábbi DBX tanulmányra hajazó újdonság jövőre kerül forgalomba, méghozzá az angolok új, Dél-Walesben található üzemének elkészültével párhuzamosan – ugyanis ott, St Athanban készül majd a friss modell.

Módosítás dátuma: 2018. július 24. kedd, 09:45

Dedikált sportmodellel készül a Hyundai N részlege

Nyomtatás

A Hyundai az i30 N-nel tesztünkön is bebizonyította, hogy nem csak a levegőbe beszéltek, amikor érzelmekkel teli, igazán hangulatos sportmodelleket ígértek nekünk. A koreaiak nemrég tartottak egy rendezvényt a második N tiszteletére, amely a Velosterből készült el – és ugyanazt a hajtásláncot kapta, mint az i30. Ennél azonban talán még izgalmasabb volt, hogy a gyáriak képviselője egy teljesen egyedi, dedikált N modellről is szót ejtett, ami bizony el is készülhet a jövőben.

Módosítás dátuma: 2018. július 24. kedd, 11:45

Rekordalacsony légellenállással jön a Mercedes A-osztály Sedan

Nyomtatás

A Mercedes-Benz Kínában már bemutatta az A-osztály új, négyajtós verziójának nyújtott tengelytávú változatát, azonban az Európába is érkező, normál hosszúságú kivitelt egyelőre még nem mutatták meg. Nagy meglepetés ugyan már nem fog érni minket, hiszen csak hosszban lesz különbség, éppen ezért a csillagosok a most megosztott ízelítőben nem is a formákra, hanem egyéb érdekességekre koncentráltak – mint például a légellenállási együttható, amiben verhetetlen lesz az autó.

Módosítás dátuma: 2018. július 23. hétfő, 14:48

Ízelítőn a vadonatúj Audi Q3 – még a héten bemutatkozik

Nyomtatás

Az Audi bizony nagyon belehúzott az elmúlt néhány hónapban: az új A8 és A7 tavalyi leleplezése után idén március óta bemutatták már az új generációs A6-ot, a várva várt Q8-at, de az új A1-ről és a frissített TT-ről is lerántották a leplet. Ez azonban még közel sem minden, ugyanis még idén megérkezik az első teljesen elektromos autójuk, az e-tron SUV, és most az is kiderült, hogy nemsokára a vadonatúj Q3 is megmutatja magát – az első ízelítőt pedig már meg is osztották velünk a négykarikások.

Módosítás dátuma: 2018. július 23. hétfő, 13:07

Újra elfoglalhatja a Nürburgring trónját a Lamborghini (videó)

Nyomtatás

A Lamborghini nem is olyan régen már megdöntötte a Nürburgring összetett rekordját, és bár sokan csalással vádolták az olaszokat, a téma hamar lecsengett, mivel a Porsche a 911 GT2 RS-sel elég hamar, ráadásul alaposan odapirított a Huracán Performanténak, és azóta is a leggyorsabb sorozatgyártású autónak mondhatja magát a Zöld Pokolban. A Lamborghini azonban nem hagyja annyiba, és az Aventador SV hamarosan bemutatkozó, frissített, Jota utónevet kapó verziójával minden bizonnyal felülmúlják majd a németek köridejét – legalábbis egy nemrég megosztott videóból erre következtethetünk.

Módosítás dátuma: 2018. július 24. kedd, 12:35

Upsizing – nagyobb alapdízelt kapott a Range Rover Sport

Nyomtatás

Az új WLTP normák miatt rengeteg gyártó kényszerű arra, hogy meglévő erőforrásait teljesen kiiktassa, frissítse vagy éppen újra cserélje. Nem kivétel ez alól a Land Rover sem, ráadásul az angolok a Range Rover Sport lemezei alatt található, belépő szintű kétliteres dízelt egy nagyobb háromliteres egységre cserélték le, ezzel némileg szembe menve a „downsizing” trendjének – habár manapság egyre több példát találunk erre. Az új erőforrás mellett egyébként technológiai téren is kapott újdonságokat az autó.

Módosítás dátuma: 2018. július 23. hétfő, 10:58

7. oldal / 741