Újdonságok

Újabb Porsche védjegy: az A-oszlop légzsák

Nyomtatás

A ’Hogy ezt eddig miért nem találták ki?’ rovatunk legújabb résztvevője a Porsche berkeiből érkezik. A márka az utóbbi időben előszeretettel jegyeztet be új technikai megoldásokat. Ezúttal a kabrió modellek biztonságát igyekeznek fokozni, méghozzá az A-oszlop belső felére épített légzsákkal.

Turbós helyett hibrid lesz a Ferrari V12

Nyomtatás

A Ferrari az egyetlen autómárka, amely annak ellenére, hogy a V8-asok tekintetében egyre modernebb megoldásokat, így turbófeltöltést is használ, a jövőben is ki akar tartani a szívó V12-es erőforrások mellett.

Egy Cayenne, amely Airbus A380-at vontat – világrekord a Porschétől

Nyomtatás

A repülővontatásnak nagy hagyománya van, amelyet célszerszámok helyett erős emberek és autók vittek csúcsra. Tíz esztendővel ezelőtt egy Volkswagen Tuareg vonszolt el egy Boeing 747-est, négy éve pedig egy Nissan Patrol húzott egy 170 tonnás teherszállító repülőt. Most a Porsche Cayenne S Diesel feszült bele a hámba. Az eredmény: új Guinness rekord.

Hivatalos: kihalt a Yeti – Karoq néven jön májusban a Škoda új SUV-ja

Nyomtatás

Már több mint két hete, hogy felröppent a hír, miszerint a Škoda vadonatúj SUV-ja Karoq néven látja majd meg a napvilágot. A pletyka pedig igaznak bizonyult: a Yeti típusnevet száműzve a Kodiaq mellé sokkal jobban illő elvevezéssel kerül forgalomba az újdonság. A nagy bejelentés mellé ráadásul egy gyári galéria is tartozik, amin bár egyelőre még csak álcázva láthatjuk az autót, a lényeg azért így is látszik – a mellékelt videókon pedig néhány részletet már teljes egészében meg is mutattak a csehek.

Módosítás dátuma: 2017. április 28. péntek, 15:04

Aerodinamika a csúcson – aktív diffúzort jegyzett be a Porsche

Nyomtatás

A szuperautók esetében az aktív aerodinamikai elemek már-már hagyományos megoldásnak mondhatók, de úgy tűnik, a gyártók még tovább mennek a tökéletes végeredmény elérése érdekében. Ezúttal a Porsche háza tájáról érkezett némi izgalmas információ a témában: a zuffenhauseni gyártó aktív diffúzorral finomítaná jövőbeli, elektromos sportmodelljeit. A hátsó szárnyak tekintetében jó ideje rendelkezik már a Porsche tapasztalattal az aktív elemek alkalmazásában, azonban a kiszivárgott dokumentumok szerint a diffúzorra is kiterjesztenék a németek a megoldást.

Módosítás dátuma: 2017. április 28. péntek, 12:39

Újabb ízelítő futott be a Hyundai Konáról

Nyomtatás

A Hyundai Tucson alá sorol be méretben a koreai gyártó legfrissebb újdonsága, a Kona, amely a kis crossoverek népszerűségi hullámát meglovagolva többek között az Opel Mokka X ellenében érkezik majd. Méghozzá nem akármilyen formákkal, amelyet az ízelítő kép is bizonyít.

Négy turbóval mutatkozott be az új BMW M550d

Nyomtatás

A BMW még magasabbra tekeri a dízel potmétert. Az új 5-ös sorozatban 50d utónévvel debütáló dízel hajtáslánc 3,0 literes térfogatból négy turbófeltöltő segítségével présel ki 400 lóerőt és 760 Nm nyomatékot. Ennek türkében nem csoda, hogy a modell az M-es kezelést is megkapta.

Egy korszakalkotó modell vége - elbúcsúzik a Mercedes SLC?

Nyomtatás

Korábban már számos pletyka napvilágott látott arról, hogy a Mercedes-Benz SLK, vagyis a modellfrissítés óta SLC pályafutása véget ér. Most még több gyártóhoz közeli információforrás megerősítette: az egykoron korszakalkotó kis roadstertől ideje búcsút venni.

Módosítás dátuma: 2017. április 27. csütörtök, 09:54

Saját üzletágat kapott a Nismo - új sportos Nissanok jöhetnek

Nyomtatás

A Nismo név hallatán az autózás szerelmeseinek rögtön a Nissan sportrészlege ugrik be, ám a japánok évente mindössze 15 ezer olyan modellt adnak el, ami ezt a típusjelet viseli. Ezt a számot szeretnék jócskán feljebb tornázni a jövőben a gyáriak, amelynek kezdeteként létrehoztak egy külön üzletágat, amely a Nismo változatokkal fog foglalkozni.

Módosítás dátuma: 2017. április 27. csütörtök, 08:38

Akrapovic kipufogót kapott a VW Golf R Performance - videóval

Nyomtatás

A Volkswagen a Genfi Autószalonon prezentálta a frissített Golf-család legerősebb tagjait, az R-változatokat, amelyek gyengébb társaikhoz hasonlóan számos ponton felfrissültek, ráadásul még tovább erősödtek. Mi több, egy izgalmas Performance nevű teljesítménycsomagot is kapott az autó, amihez többek között gyönyörű hangú Akrapovic titán sportkipufogó jár, mely nem csak jól szól, de 7,2 kilóval könnyebb is a széria kipufogónál. Persze mindennek ára van, Németországban átszámítva 1,2 millió forintba fáj a Performance csomag.

A Ford bemutatta a világ első elektromos rendőrautóját

Nyomtatás

A Ford vezető szerepre kíván törni az elektromos hajtású autók globális piacán, és a cél érdekében az autógyártó-óriás a következő öt évben nem kevesebb, mint 13 új elektromos és hibrid autót fog kíván bemutatni. A 13 modellből az egyik legérdekesebbet pedig már be is jelentette a vállalat: az iparág első hibrid hajtású rendőrautójáról, a Ford Police Responder Hybrid Sedan modellről van szó.

Módosítás dátuma: 2017. április 26. szerda, 10:38

7. oldal / 641