Újdonságok

Jön a Lexus kompakt crossovere – Genfben bemutatkozik az UX

Nyomtatás

Biztosan sokan emlékeznek még a Lexus UX koncepcióra, amely 2016 őszén mutatkozott be. Az akkor még igencsak futurisztikus formákból építkező kompakt crossover tanulmányról már akkor is sejteni lehetett, hogy előbb vagy utóbb sorozatgyártásba kerül az autó – ezt egyébként később megerősítették a gyáriak. Most, alig 1,5 évvel a tanulmány bemutatója után pedig eljött az idő, ugyanis a Lexus bejelentette, hogy elhozza Genfbe az UX szériaérett változatát – és már egy ízelítőt is megosztottak velünk a japánok.

Módosítás dátuma: 2018. február 20. kedd, 11:14

Megvan a győztes – Tarraco néven érkezik idén a Seat nagy SUV-ja

Nyomtatás

A Seat még tavaly döntött úgy, hogy rajongóira bízza legújabb modelljének elnevezését. A szűkített lista kilenc névből állt (Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco és Teide), és most végre kiderült, hogy ezek közül melyiket szavazta meg a közönség. A győztes a Tarraco lett, és a bejelentéssel együtt a Seat egy igencsak sokat mutató ízelítő képet is megosztott velünk a hétszemélyes SUV-ról, amely még idén bemutatkozik majd.

Módosítás dátuma: 2018. február 20. kedd, 10:38

Erősebb elektromotorral frissül Genfben a Renault ZOE

Nyomtatás

A Renault ZOE nemrég járt nálunk teszten, méghozzá a gyorstöltést is engedélyező Q90 változatban – a normál kivitel az R90 jelölést viseli. A névben lévő szám a francia gyártónál hagyományosan a teljesítményt jelöli, és nincs ez másként a ZOE esetében sem. Azt hiszem, ezek után senkinek nem okoz nagy meglepetést, hogy a Genfi Autószalonon bemutatkozó frissített változat esetében mi jelenti majd a legnagyobb változást, hogyha az R110 kódot viseli majd magán az újdonság.

Módosítás dátuma: 2018. február 19. hétfő, 17:42

A második testvér – bemutatkozik az új Opel Combo

Nyomtatás

Ahogyan az várható volt, a PSA nem várt sokat azzal, hogy a Citroën Berlingo után bemutassa a következő azonos alapokra épülő testvért. Ezúttal a konszern legújabb márkájának iterációjáról lebbentették fel a fátylat, ugyanis másodikként a friss Opel Combo érkezett meg. A villámosok dobozosának esetében nem állíthatnánk, hogy újdonságot jelentenek a kölcsönzött alapok, ugyanis a németek korábban a Fiat Doblóra építették a Combót.

Módosítás dátuma: 2018. február 19. hétfő, 12:25

Ezúttal sem a sorozatgyártású Suprával érkezik a Toyota?

Nyomtatás

Ugyan még mindig nem hivatalos, hogy a Toyota az új Suprát fogja megmutatni Genfben, a japánok célzásai és utalásai – a megosztott ízelítő képet is figyelembe véve – alapján szinte teljesen biztosra vehetjük, hogy a legendás sportautó utódját leplezik le végre a gyáriak. Egyre inkább úgy tűnik azonban, hogy még mindig nem a sorozatgyártású verzió lesz a befutó, hanem egy versenyváltozat – ugyanakkor már a szériaváltozat formáival.

Módosítás dátuma: 2018. február 19. hétfő, 10:15

Újabb videón csillogtatja képességeit a vadonatúj Hyundai Santa Fe

Nyomtatás

Ahogyan az várható volt, a Hyundai nem állt le a Santa Fe leleplezését megelőző ízelítőkkel. A korábbi képek és videó után ezúttal újabb rövidfilmeken láthatjuk az autót, sőt, az egyik közülük rögtön egy reklám, amiben új részleteke is megmutatnak az autóból – igaz, arra figyeltek, hogy a hátulját, amit eddig még nem láthattunk teljes egészében, ezúttal se fedjék fel.

Módosítás dátuma: 2018. február 16. péntek, 17:07

Ősszel érkezik az új 3-as BMW – ezek a motorok kerülhetnek bele

Nyomtatás

A BMW palettájának alapját adó négyajtós modellek (3-as, 5-ös és 7-es sorozat) közül a legkisebben a sor, hogy új generációba lépjen. A jelenlegi változatot ugyan folyamatosan reszelgették a bajorok, és egy nagyobb frissítésen is átesett, de így is már hat éve lesz idén, hogy bemutatkozott. Az alapoktól megújuló 3-as leleplezésére tehát már nem kell sokat várnunk, ugyanis az őszi Párizsi Autószalonon lerántják róla a leplet. Ugyanakkor a jól értesült forrásoknak köszönhetően az autó hajtáslánc-kínálatáról már most fellebbent a fátyol – persze ezek még nem hivatalos információk.

Módosítás dátuma: 2018. február 16. péntek, 13:06

A Mercedes a GT Coupét és az első EQ modellt is bemutatja Genfben

Nyomtatás

A Mercedes-Benz bizony nem viccel: idén már túl vagyunk a vadonatúj A-osztály, az alaposan megújult G-osztály és a frissített C-osztály bemutatóján, és egyéb modellváltozatokról is lerántották a leplet 2018-ban a csillagosok – elég a G63 AMG-t vagy éppen a ráncfelvarrott Maybach S-osztályt említeni. Ezek a modellek mind Genfben ünneplik majd élő premierjüket Európában, ez azonban még mindig nem minden, ugyanis a németek elhozzák Svájcba a négyajtós AMG GT-t és elektromos almárkájuk, az EQ első sorozatgyártású tagját is.

Módosítás dátuma: 2018. február 16. péntek, 11:29

Gázosan is menő – itt a Seat Ibiza TGI

Nyomtatás

Gázzal működő négykerekűeket már régóta lehet kapni a piacon, sőt, sokan utólag alakíttatják át autójukat vegyes üzeművé. A Volkswagen konszern egyike azon gyártóknak, akik hisznek ebben a hajtásban, így minden márkájuk kínálatában találhatunk néhány vegyes hajtással rendelkező típust, amelyek CNG-vel és benzinnel egyaránt képesek működni. Ezúttal a vadonatúj Seat Ibizához mutattak be egy ilyen hajtásláncot.

Módosítás dátuma: 2018. február 16. péntek, 10:17

Új hajtásláncokat és nyolcfokozatú automatát kapott a Peugeot 308

Nyomtatás

A frissített Peugeot 308 még tavaly mutatkozott be, és bár néhány új erőforrásról és a nyolcfokozatú automata váltóról már akkor lerántották a leplet a franciák, ezúttal újabb részleteket árultak el a kompaktba bekerülő friss hajtásláncokról. Az újdonságok nem csak jóval hatékonyabbak, hanem gyorsabbak is lesznek – sőt, a GT változatokat sem hagyták érintetlenül a gyáriak.

Módosítás dátuma: 2018. február 15. csütörtök, 15:26

Evolúciós fejlődés – íme, az új Kia Ceed

Nyomtatás

A Kia rohamléptekkel fejlődik az utóbbi években, és ennek a folyamatnak a következő, és egyben kiemelten fontos lépése a vadonatúj Ceed bemutatkozása. A koreaiak korábban egy rajzon már megmutatták nekünk, hogy milyen lesz az új kompaktjuk, de ezúttal teljes egészében lerántották a leplet a minden eddiginél fejlettebb új generációs kivitelről.

8. oldal / 706