2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Újdonságok

Mától kedvezőbb, pénteken pedig nem változik az üzemanyagár

Nyomtatás

Folytatódik az elmúlt hetek tendenciája, melynek következtében a hónapban már egészen jelentős összeget spórolhatunk meg egy-egy tankolással. Mától a gázolaj ára csökkent 2 forinttal, pénteken pedig nem lesz változás. A hónap végén pedig újabb nagy árcsökkenésre számíthatunk.

Lefelé és felfelé is bővíti SUV kínálatát a Škoda - három új típus jön

Nyomtatás

A Škoda sosem hatalmas SUV kínálatáról volt híres – ahogyan a Volkswagen csoport többi átlagosabb márkája sem –, hiszen az eddig csupán egy generációt élt Yetin kívül még nem találkozhattunk más hobbiterepessel a palettán. A gyáriak azonban látva a kategória iránti elképesztő keresletet, gyorsan észbe kaptak, és már tavaly ősszel bemutatták a hatalmas Kodiaqot. Ez ráadásul még csak a kezdet volt, ugyanis egy kínai eseményen tartott prezentáció során hivatalossá vált, hogy még legalább három crossover csatlakozik a kínálathoz 2019-ig.

Módosítás dátuma: 2017. március 22. szerda, 15:15

Hamarosan jön a Volkswagen T-Roc - vajon szétzúzza a konkurenciát?

Nyomtatás

A Volkswagen idestova három éve a Genfi Autószalonon mutatta be az akkor még csak tanulmány szinten lévő, T-Roc nevet viselő kupészerű SUV-t, azóta pedig temérdek hír és találgatás látott napvilágot a koncepció jövőjével kapcsolatban. Az SUV-k térnyerése azonban nyilvánvalóan nagy szerepet játszott abban, hogy immáron hivatalosan is ismert tény a T-Roc érkezése, amely a nemrég bemutatott Tiguan Allspace és az Atlas alatti űrt tölti majd be, a Tiguan alá besorolva.

Módosítás dátuma: 2017. március 21. kedd, 19:07

Nagy visszatérő - néhányan már láthatták az ősszel érkező új TVR-t

Nyomtatás

A klasszikus, hátsókerékhajtású, orrmotoros sportautókat gyártó angol TVR-t sokan gyászolták, amikor kiderült, hogy anyagi gondok miatt nem tudnak több autót készíteni. Tavaly aztán felcsillant a remény, és úgy tűnik, a láng azóta sem aludt ki, ugyanis azok a szerencsések, akik korábban befizették a kezdőrészletet a szeptemberben bemutatkozó újdonságra, már láthatták is azt egy privát rendezvényen.

Módosítás dátuma: 2017. március 21. kedd, 07:35

Az Instinct koncepció stílusában érkezik jövőre az új Peugeot 508

Nyomtatás

A jelenleg futó Peugeot 508-as bizony már nem fiatal, hiszen a 2014-es – egyébként jól sikerült – frissítést leszámítva immár hét éve van piacon, amivel kategóriájának második legöregebb tagja, közvetlenül a szintén a PSA-hoz tartozó Citroёn C5 után. Azonban még utóbbi szinte biztosan utód nélkül marad, az oroszlános márka jövőre bemutatja középkategóriásának legfrissebb generációját, mellyel bizony rögtön a szegmens élére kívánnak ugrani.

Módosítás dátuma: 2017. március 21. kedd, 07:32

Közelednek a teljesen önvezető autók - a BMW 2021-re ígéri sajátját

Nyomtatás

Mára már nem is kérdéses, hogy a jövőt az önvezető autók határozzák majd meg: a gyártók mindenek előtt kevesebb balesetet, minden eddiginél nagyobb luxust és hasznosan tölthető időt ígérnek az autonóm autók megjelenésével – persze a vezetés szerelmesei okkal lehetnek bosszúsak, de egy jó ideig azért még biztosan átvehetjük majd az irányítást. Legutóbb a BMW és a partneri kapcsolatba lépő Nvidia és Bosch kapcsán hallottunk újdonságokat az önvezető autók felől.

Módosítás dátuma: 2017. március 20. hétfő, 18:17

Álcázatlanul kapták lencsevégre az ősszel érkező új VW Polót

Nyomtatás

Úgy tűnik, hogy a Volkswagennek nem sikerült sokáig titokban tartania a vadonatúj Polo formáit, a napokban ugyanis lencsevégre kaptak egy prototípust, amin szinte semmilyen álcázás nem volt. Noha biztosra egyelőre semmit nem vehetünk, jó esély van rá, hogy valóban a kész kisautót láthatjuk a fotókon, hiszen a németek már gőzerővel tesztelik a Polo vadonatúj, 10. generációját. A legfrissebb hírek szerint a kisautót a németek a szeptemberi Frankfurti Autószalonon fogják leleplezni.

Módosítás dátuma: 2017. március 20. hétfő, 16:01

Egy újabb bőr: találtak még 41 kg felesleget a Lotus Elise-en

Nyomtatás

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Lotus Elise egy valóságos autóipari túlélő modell, hiszen a könnyű építésű kétüléses sport-/élményautót kis gonoszsággal gyakorlatilag változatlan formában árulják a britek 1996-os debütálása óta, vagyis több, mint 20 éve.

Megalománia: közel 600 lóerős Jaguar F-Pace érkezik

Nyomtatás

Szerény véleményünk szerint nem sok értelme van az eszetlenül erős motorokkal felvértezett SUV, vagy ha úgy tetszik, crossover modelleknek, hiszen terepjárásra nem valók, sportautónak viszont nehezek, magas a súlypontjuk és kissé darabosak. Mindezt pontosan tudják a gyártók is, csakhogy nem igazán érdekli őket, és valljuk be, minket sem érdekelne: a vásárlók jó étvággyal ‘fogyasztják’ ezeket a méregdrága, bivalyerős luxus SUV-okat, s az igény ugye kínálatot szül.

Meg fog szűnni néhány BMW és Mercedes-Benz modell

Nyomtatás

Az elmúlt években, évtizedben megfigyelhettük, hogy a gyártók egyre több kategóriában kívánnak részt venni, és néhány esetben már-már követhetetlennek bizonyulnak a modellpaletták. Ez pedig különösen igaz a prémiumgyártók esetében, hiszen általánosságban elmondható, hogy a prémiummárkák rendkívül széles modellpalettável rendelkeznek,  s még közöttük is kiemelkedik a BMW, valamint a Mercedes-Benz.

Végre rendes benzinmotort kapott a Renault Kadjar

Nyomtatás

Eddig nem volt könnyű dolga annak, aki egy megfelelően motorizált benzines Renault Kadjarra vágyott, ugyanis a franciák különben remek, kiváló ár/érték arányú közepes méretű crossoveréhez mindeddig egyetlen benzinmotor volt elérhető a 130 lóerős 1,2 literes turbós 4-hengeres képében, amelynek bár papíron korrektnek tűnnek a specifikációi, a kis ‘egykettes’ azért elég lagymatagul mozgatta a nem éppen pehelysúlyú, ráadásul szép nagyra nőtt szabadidőmodellt.

8. oldal / 634