Újdonságok

Visszahódítás: az új Honda Civic Type R a világ leggyorsabb elsőkerekese

Nyomtatás

A Nürburgring-Nordschleife évek óta a sportmodellek egyik legkedveltebb mércéje, s az utóbbi időben az elsőkerekes sportkompaktok ezt a lehetőséget alaposan igyekeztek is kimaxolni. Legutóbb még a Volkswagen Golf GTI Clubsport S birtokolta a trónt, azonban a magas fluktuáció a wolfsburgi atléta rekordját hamar a múlttal tette egyenlővé – a Civic Type R személyében új bajnok született.

Módosítás dátuma: 2017. április 24. hétfő, 17:05

Így működik a Lamborghini Huracán Performante aerodinamikája (videó)

Nyomtatás

A Lamborghini Huracán Performante már a leleplezése előtt alaposan felkavarta a port rekorddöntésével a Nürburgring-Nordschleifén. Sokan csalásra és a videó buherálására gyanakodnak, de a lényeg mellett elmennek: az olasz gyártó nem hétköznapi sportautót állított talpra a V10-es Huracán könnyítésével és kompromisszumainak felszámolásával, ráadásul a genfi premiert követően különböző videókról a benne rejlő "varázslat" nagy részével is megismerkedhetünk.

BMW: a kézi váltó és a duplakuplungos automata is leköszön

Nyomtatás

Nem az a kérdés, hogy eltűnik-e a sorozatgyártásból, hanem az, hogy mikor. A kézi és a duplakuplungos automataváltó jövőjéről a jelenleg kizárólag ezeket használó BMW M egyik alelnöke, Peter Quintus nyilatkozott, a válasz pedig a piaci trendek tekintetében teljesen érthető.

3,1 milliótól elérhető hazánkban a frissített Citroën C-Elysée

Nyomtatás

A megújult Citroën C-Elysée már Magyarországon is kapható. A modell megjelenése elegánsabb lett: új frontrészt, 3D hatású hátsó lámpákat, új dísztárcsát, egy új 16” méretű könnyűfém keréktárcsát, valamint két új karosszériaszínt is kapott. A költséghatékony szedán technológiai tartalma is bővült.

Lefelé bővíti kínálatát a Volvo - jöhet a 20-as széria

Nyomtatás

A Volvót már korábban is teljes nyugalommal sorolhattuk a prémiumgyártók közé, de a legújabb XC90, S90, V90 és XC60 képében bizony már joggal beszélhetünk a legkomolyabb konkurensek megszorongatásáról is, hiszen már tesztjeinken is bizonyítottak – és hamarosan érkezik az új S60 és a 40-es széria két friss tagja is. A svédek palettájának tetejéről ugyan még hiányzik egy kőkemény luxusautó, a gyáriak mégis úgy döntöttek, hogy nem felfelé, hanem lefelé bővítik a kínálatot, méghozzá a 20-as szériával.

Módosítás dátuma: 2017. április 21. péntek, 13:13

Ezek Magyarország kedvenc színei

Nyomtatás

Magyarország kedvenc színe a kék, de a leggyakoribb autószínnek hazánkban a fehér, az ezüst és a szürke számít. Ha tehetnék, sokan választanának maguknak fekete és persze kék járművet – többek közt ez derül ki a PPG Trilak első Színtérkép felméréséből.

Módosítás dátuma: 2017. április 21. péntek, 06:09

Versenyautó rendszámmal - íme, a Lotus Exige Cup 380

Nyomtatás

A Lotus ugyan az évek során több híres modellt is magáénak tudhatott, azt hiszem, nagy magabiztossággal jelenthetjük ki, hogy szinte mindenkinek az Elise ugrik be először, ha szóba jön a sportkocsikkal foglalkozó gyártó. Az angolok pedig nem hagyják magára a mostanra már-már legendává váló típust, illetve annak még sportosabb, Exige változatát, és sűrűn mutatnak be különböző frissítéseket vagy különleges változatokat. Legutóbb az Exige Cup 380-at köszönthettük, mely elhozza a versenyautók izgalmait a közutakra.

Módosítás dátuma: 2017. április 20. csütörtök, 19:23

300 lóerővel érkezik az új Renault Mégane R.S.

Nyomtatás

Az előd leköszönésével és az új Mégane érkezésével a Renault erőteljesen dolgozik kompaktjának méltán neves, R.S. sportváltozatán. A modell esetében nem terveznek felpuhulást a gyártónál, az elődnél érettebb, de egyben gyorsabb végeredményre is számíthatunk.

A Volvo megerősítette: első elektromos modellje kínai lesz

Nyomtatás

Már régóta folynak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy a kínai befektető(k) kezében lévő Volvo rövidesen egy teljesen elektromos modellel készül előrukkolni, ami érthető lépés lenne a svéd márka részéről, hiszen a prémium konkurensek szinte kivétel nélkül büszkélkedhetnek elektromos típussal/típusokkal.

Újabb családtag – itt a Mercedes-Benz A Sedan tanulmány

Nyomtatás

A Mercedes-Benz kompakt palettáját nemrég próbálhattuk végig hazánk útjain, és a csillagosok képviselői már akkor megígérték nekünk, hogy a jelenleg öttagú család a jövőben további három modellel bővül majd. Egyelőre azonban csak az egyik újdonság kilétét fedték fel nekünk, méghozzá az A-osztály szedán változatának képében. A sorozatgyártású változatra ugyan még várnunk kell, de az azt előrevetítő koncepciót már Sanghajban leleplezték a németek.

Módosítás dátuma: 2017. április 19. szerda, 17:07

Versenyautó 4 üléssel: itt a limitált, 460 lóerős BMW M4 CS

Nyomtatás

Már sejtettük az érkezését, de a BMW immár hivatalosan is megerősítette, hogy piacra lép a korlátozott darabszámban készülő BMW M4 CS, amely az egyébként sem túl ‘puhány’ M4 Coupé radikálisabb, versenypályás használatra alkalmasabb változata. Az újdonság persze nem annyira radikális és exkluzív, mint a még ritkább, korábban bejelentett M4 GTS, cserébe viszont a 460 lóerős CS az 500 lóerős GTS-nél elérhetőbb, utastere pedig 2- helyett 4-személyes, vagyis sokkal használhatóbb - alapvetően egy ideális családi autó, kicsit tüzesebb kiadásban.

Módosítás dátuma: 2017. április 19. szerda, 11:52

8. oldal / 641