Újdonságok

A biztonság nevében – kommunikáló útburkolatot mutattak be

Nyomtatás

Az autógyártók nagy része csak négykerekűik biztonsági berendezéseinek fejlesztésén dolgozik, pedig olykor nem csak a járműveken múlhat sok a közlekedési balesetek elkerülésénél. Az Umbrellium névre hallgató vállalat is tudja ezt, és kifejlesztett egy különleges útburkolatot, mely LED-ek segítségével igyekszik megelőzni az elkerülhető baleseteket. A technológiát nemrég mutatták be Londonban.

Módosítás dátuma: 2017. október 13. péntek, 09:08

A Seat sem marad le – 2020-ra jön a terepkupéjuk

Nyomtatás

Akárcsak a Volkswagen konszern minden tagja, a Seat is nagy lendülettel ugrott bele a crossoverek fejlesztésébe. A már bemutatott Ateca és Arona mellett hamarosan jön a legnagyobb testvér is, de úgy tűnik itt még nem állnak meg a gyáriak. A következő nagy dobás egy terepkupé lehet 2020-ban, amely a hírek szerint akár a nagyobb önállóságot kapó Cupra részleg első modellje is lehet majd.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 17:27

Lábbal hajtós hibrid – itt a BMW elektromos kerékpárja

Nyomtatás

A BMW már elég régóta készít kerékpárokat is a négykerekűek és a motorok mellett. Az elektromos autózás egyre gyorsabb terjedésével pedig nem meglepő, hogy a kétkerekűek világába is igyekeznek becsempészni a villanyosságot a bajorok. Legújabb modelljük az Active Hybrid nevet viseli, ám az elektromos kerékpár természetesen kicsit másképp hibrid, hiszen a belső égésű egység helyett mi magunk jelentjük a másik erőforrást az elektromotor mellett.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 16:42

Nagy visszatérő – új modellel készül a Wiesmann

Nyomtatás

A TVR visszatérése szinte minden autórajongó szívét örömmel töltötte el, és úgy látszik, nem az angol gyártó az egyetlen, aki hamvaiból éled újjá idén, ugyanis a korábban szebb napokat megélt Wiesmann is bejelentette, hogy érkezőben az új modelljük, amely ismét egy BMW erőforrást használ majd fel, akárcsak elődei.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 15:54

Utód nélkül köszönt le a VW Scirocco – legalábbis egyelőre

Nyomtatás

A Volkswagen Scirocco immár 9 éve van a piacon, és bár formailag még mindig nem mondhatjuk elavultnak, műszakilag azért már jócskán eljárt felette az idő – még a Golf V alapjaira épült a sportos háromajtós. A Volkswagen pedig úgy gondolta, hogy ideje véget vetni a kis kupé karrierjének, és nemrég végleg leállították a gyártást – ezentúl legfeljebb a meglévő készletből válogathatnak azok, akik mindenképpen Sciroccot-t szeretnének. Az autó pedig egyelőre nem kap közvetlen utódot.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 15:33

Sportos crossoverek a Hyundaitól – jön a Kona és a Tucson N

Nyomtatás

A Hyundai nemrég mutatta be első vérbeli N sportmodelljét, az i30 N képében, és természetesen nem kívánnak ennél az egy típusnál megakadni a gyáriak. Legutóbb maga Albert Biermann, az N divízió feje szólalt meg az ügyben, és elárulta, hogy nem lazsálnak, ráadásul a Hyundai – meglovagolva a hatalmas crossover divatot – a Tucsonból és az új Konából is tervez sportos kivitelt.

Módosítás dátuma: 2017. október 12. csütörtök, 14:42

Az Nvidia új chipje már képes az önvezetés legmagasabb fokára

Nyomtatás

Az autonóm autózást egyre közelebb érezhetjük magunkhoz: szinte minden nagyobb gyártó komolyan készül már az önvezető négykerekűek korszakára – van, aki egyedül, mások pedig segítséggel. A versenybe a számítástechnikai óriások is beszálltak már, sőt, az Nvidia most be is mutatta az első olyan chipet, amely a legmagasabb szintű önvezetésre is képessé tehet egy autót – íme, a Pegasus.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 17:55

Valósággá vált videojáték – itt a Nissan GT-R/C (videó)

Nyomtatás

A videojátékok és a távirányítós autók – vagy legalább az egyik a kettő közül – valószínűleg minden autórajongó életében fontos szerepet töltenek be. A Nissan most úgy gondolta, hogy párosítja a kettőt, a végeredményt pedig átülteti a valóságba. Így született meg a GT-R/C, amelyet úgy alakítottak át, hogy egy PlayStation (PS) 4 kontrollerrel lehessen irányítani kívülről – mindez pedig a kizárólag PS-re elérhető Gran Turismo videojáték és a Nissan 20 éves együttműködésének megünneplésére született meg.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 13:13

Egyedi felszereltségek jönnek a BMW X5-höz és X6-hoz

Nyomtatás

A BMW szinte futószalagon szállítja újdonságait: az elmúlt egy évben számtalan új modellel, frissítéssel és koncepcióautóval álltak elő a németek. Ezúttal pedig azokhoz a típusokhoz is készültek néhány újdonsággal, amelyek egy ideje már érintetlenek – igaz, csak egy-egy különleges kivitel képében. Íme, a BMW X5 Special Edition és X6 M Sport Edition.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 11:26

Családfő – konnekotors hibriddel frissült a Range Rover

Nyomtatás

A Land Rover Range Rover családjának legújabb tagjaként egy rövid időre a Velar vette át a legmodernebb testvérnek járó címet, ám a frissített Sport változat hamar ismét felülkerekedett. Ő sem örülhetett azonban sokáig, ugyanis megjött a családfő, a Range Rover ráncfelvarrása is, mely nagyrészt a Sport változat módosításait kapta meg, beleértve a konnektoros hibrid hajtásláncot is, de természetesen olyan opciókat is kaptunk, amely csak a legnagyobb Range Rover kiváltsága. Az újdonság képében az eddigi legmodernebb és leginkább exkluzív Range Rovert köszönthetjük.

Módosítás dátuma: 2017. október 11. szerda, 10:30

Sportos négyajtóssal és a 3-as előfutárával megy Tokióba a Mazda

Nyomtatás

Egy hazai autószalon minden gyártó számára kiemelt fontosságú. Nincs ez másként a Mazdával sem, hiszen a gyáriak két fontos koncepcióautóval is készülnek a tokiói seregszemlére. A két tanulmányról pedig már néhány kedvcsináló fotót is megosztottak velünk a japánok, melyeken már most jól látszik, hogy valóban izgalmas négykerekűekkel lesz dolgunk.

Módosítás dátuma: 2017. október 10. kedd, 14:04

8. oldal / 680