2017. Szeptember 22., Péntek

Frissitve:04:03:48

Újdonságok

Sok balesetet előznek meg a sávváltásra figyelmeztető rendszerek

Nyomtatás

Sokan mind a mai napig szkeptikusak a különböző vezetéstámogató és biztonsági asszisztensekkel kapcsolatban, és rengetegen úgy gondolják, hogy nekik nincs szükségük arra – sőt, kikérik maguknak –, hogy az autó beleszóljon a vezetésbe. Mostanra azonban már vannak tanulmányok, amelyek igazolják, hogy az ilyen rendszerek bizony rengeteg balesetet tudnak elkerülni és megelőzni – legutóbb az amerikai IIHS tett közzé egy ilyet, amelyben érdekes adatokkal találkozhatunk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 25. péntek, 13:09

Az elektromos jövőre gondolva új jelölést kapnak az Audik

Nyomtatás

Nem gyakori, épp ezért jelentős fordulat, ha egy gyártó belenyúl a jól bevált, régóta alkalmazott elnevezési struktúrájába. A legritkábban a legnagyobb márkák hoznak ilyen döntést, azonban az Audi most vett egy nagy levegőt és új elemként egy plusz számot présel be a modell kódja és a motor hajtóanyagát jelölő betűkombináció közé, a motor lökettérfogata helyett.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 25. péntek, 11:17

Lebukott a jó eséllyel még idén érkező új Suzuki Jimny

Nyomtatás

A Suzuki Jimny harmadik generációs verziója ugyan még „csak” 19 éve húzza az igát a japánok kínálatában, lassan így is kiérdemli a legenda jelzőt. A gyáriak azonban úgy látták, hogy az 1998 óta piacon lévő, és azóta számtalan frissítést – utoljára 2012-ben – megélt modellt ideje alaposabb átalakításnak alávetni. A legújabb Jimnyről pedig már néhány fotó is kiszivárgott, ráadásul akár még idén, az október végén megnyitó Tokiói Autószalonon bemutatkozhat az autó.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 24. csütörtök, 14:24

Frankfurtban frissül a Mercedes S-osztály Coupé és Cabriolet

Nyomtatás

A Mercedes-Benz nagy dobásra készül a Frankfurti Autószalonon, hiszen bemutatják az egyelőre csak Project One névre hallgató modelljük első prototípusát. Természetesen nem ez lesz az egyetlen újdonság, amivel készülnek a csillagosok, ugyanis a négyajtós S-osztály után érkezik a Coupé és a Cabriolet frissített verziója is – utóbbiról pedig egy kedvcsinálót is megosztottak velünk a németek.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 24. csütörtök, 13:11

A világ legpraktikusabb autója lehet az új Volvo XC40 (videó)

Nyomtatás

A Volvo a következő hetekben bemutatja új generációs kompakt szériájának első tagját, amely egy vadonatúj, eddig nem látott modell is egyben – az XC40. A svédek kínálatának eddigi legkisebb SUV-járól már több ízelítő képet is láthattunk, ezúttal pedig egy videóval készültek a gyáriak, amelyben az autót ugyan nem mutatják meg, mégis rengeteg részletet árulnak el, méghozzá a praktikummal kapcsolatban.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 24. csütörtök, 12:25

GranLusso utónévvel érkezett meg a frissített Maserati Ghibli

Nyomtatás

A Maserati egy nem túl sikeres stratégiát követve kissé kiszorult a reflektorfényből az elmúlt években – aminek köszönhetően hamarosan ismét új, elektromos korszak köszönthet be a márkánál –, de a háttérben azért folyamatosan dolgoznak az olaszok. Ezúttal a 2014-ben bemutatkozott Ghibli kapott egy finom ráncfelvarrást, aminek köszönhetően frissebb megjelenéssel és modernebb extrákkal gazdagodott.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 24. csütörtök, 11:28

Rocker – megjött a vagány Volkswagen T-Roc crossover

Nyomtatás

A rengeteg ízelítő és kedvcsináló után végre eljött a pillanat: a Volkswagen bemutatta legújabb SUV-ját, a T-Roc-ot. A németek korábban mintha nem szerettek volna igazán tudomást venni a crossoverek körüli őrületről, ám az újdonsággal sokat javíthatnak, hiszen a T-Roc képében nem csak egy divatos, hanem akár családi használatra is kiváló négykerekűt mutattak be a gyáriak – nézzük, mire képes.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 24. csütörtök, 11:02

Váratlan meglepetés – itt a vadonatúj Ferrari Portofino

Nyomtatás

A Ferrari California T volt az olaszok 21. századi turbókorszakának első üdvöskéje. A 2014-ben bemutatott modell a korábbi California frissített verziója volt, ám mindössze három évet kapott a kínálatban, ugyanis máris megérkezett az utód. A gyáriak szinte a semmiből mutatták be a Portofino névre keresztelt újdonságukat, mely a California T továbbfejlesztett V8-as turbósával és egy teljesen új padlólemezzel érkezett meg.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 14:41

Intelligens navigációval készül hibrid autóihoz az Audi

Nyomtatás

Az intelligens navigációs rendszer ötlete nem új a nap alatt, de az Audi új szintre emelné ezt a megoldást. A négykarikások legújabb terve egy szabadalmi iratból derült ki, és célja, hogy a hibrid autók számára leghatékonyabb útvonalat tudja kidolgozni, méghozzá olyan változókat is beleszámolva, melyek felett sokszor még a legnagyobb odafigyelés mellett is átsiklunk.

Módosítás dátuma: 2017. augusztus 23. szerda, 09:56

Ismét terítéken az igazán olcsó Škoda modell

Nyomtatás

Ismét fellebbent a hír arról, hogy a Škoda a Dacia nyomába ered: vagyis igazán költséghatékony modellel igyekszik felpezsdíteni kínálatát. A márka a 2020 körül érkező családi olcsó modellhez még stratégiai partnereket keres, a csehek célja pedig főleg a fejlődő országok piacának meghódítása lesz.

Alapos gyanú – öthengeres turbómotorral érkezik a VW Tiguan R

Nyomtatás

Nagy dobásra készül a Volkswagen: a mai divatoknak megfelelően SUV irányba bővül az R modellsorozat. A 300 lóerős Golf után ezúttal a Tiguan jelentkezik potens csúcsmodellel, különösen, hogy a lemezek alatt az Audi RS modellekből is ismerős 2,5 literes, öthengeres turbómotor fog tevékenykedni.

8. oldal / 668