2018. Június 19., Kedd

Frissitve:03:37:41

Újdonságok

Az A-osztály lett az új „magyar” Mercedes – elindult a hazai gyártása

Nyomtatás

A Kecskeméti Mercedes-Benz gyár még 2012-ben kezdte meg a termelést a B-osztállyal, majd 2013-ban csatlakozott a CLA, 2015-ben pedig a CLA Shooting Brake. Most újabb mérföldkövet ünnepelhetünk a hazai üzemmel kapcsolatba, ugyanis nemrég legördült az első vadonatúj A-osztály is a gyártósorról, ezzel beindítva a szupermodern kompakt termelését.

Módosítás dátuma: 2018. május 15. kedd, 10:31

Jövő hónapban jöhet az Alfa Romeo bivalyerős kupéja és nagy SUV-ja is

Nyomtatás

Nemrég igazán izgalmas hírek érkeztek az Alfa Romeo tájáról, ugyanis különböző külföldi források azt állították, hogy az olaszok hamarosan bemutatnak egy bivalyerős, hibrid kupét a Giulia alapjain. Akkor még csak halvány reménysugárként élt bennünk ez a lehetőség, de ezúttal – habár sajnos ismét nem hivatalos források – ismét megerősítették, hogy már júniusban jöhet az újdonság, méghozzá a gyáriak nagy SUV-jának bejelentésével együtt.

Módosítás dátuma: 2018. május 14. hétfő, 17:07

Hivatalos: június 15-én mutatkozik be az új 8-as BMW

Nyomtatás

Már régóta tudjuk, hogy a BMW hamarosan leleplezi majd legendás 8-as sorozatának vadonatúj generációját, amire közel 20 évet kellett várniuk a rajongóknak. A hivatalos időpont azonban eddig nem volt meg, még ha lehetett is sejteni, hogy mire készülnek a bajorok. Most azonban egy ízelítő fotóval karöltve végre bejelentették, hogy június 15-én pénteken, a Le Mans-i 24 órás verseny alatt leplezik majd le az autót.

Módosítás dátuma: 2018. május 14. hétfő, 13:29

Új taggal bővült a Mercedes-AMG GT kínálata – íme, a GT S Roadster

Nyomtatás

A Mercedes-AMG GT kínálata alaposan kibővült az utóbbi időben: míg a kezdetben csak kupéként, kétféle teljesítményszinten volt elérhető, addig kupéként immár négyféle kivitelben, roadsterként pedig két változatban lehet a miénk – és akkor az új, négyajtós kupéról még nem is beszéltünk. A szép kínálat pedig tovább bővül, méghozzá a Roadster verzió egy új kivitelével.

Módosítás dátuma: 2018. május 14. hétfő, 11:17

Megvadult arisztokrata – itt az Aston Martin DB11 AMR

Nyomtatás

Az Aston Martin továbbra is lendületben van: múlt héten egy különleges kiadással búcsúztaták az előző generációs Vantage-t, ezúttal pedig már az új DB11 – eddigi – legvadabb változatát mutatták meg nekünk az AMR képében. Az újdonság egy igazi vadorzó lett, és mondanunk sem kell, hogy a szuperautókon innen a leggyorsabb Aston Martin jelenleg a kínálatban.

Módosítás dátuma: 2018. május 14. hétfő, 10:20

Az USA-ban mostantól minden új autóban kötelező a tolatókamera

Nyomtatás

A tolatókamera több szempontból is egy nagyon hasznos találmánya az autóiparnak, azonban talán túlzás lenne azt állítani, hogy nem lehet nélküle élni – főleg, ha tolatóradarunk is van. Az Egyesült Államok illetékes hatóságai azonban mégis úgy gondolják, hogy minden új autóba elengedhetetlen ez az extra, és ennek megfelelően 2018 májusától minden újonnan gyártott négykerekűnek kötelezően tartalmaznia kell ezt az opciót.

Módosítás dátuma: 2018. május 11. péntek, 17:08

Nagy változások jönnek a Fordnál – a crossoverek felé fordulnak

Nyomtatás

A Ford eladások tekintetében nagyon szép eredményeket produkál Európában, azonban a nyereség nem teljesen úgy alakul, ahogyan azt a gyáriak szeretnék – és ugyanez igaz a dél-amerikai piacokra is. Éppen ezért a gyáriak bizony komoly változtatásokra készülnek, amelyek rengeteg modellt érinthetnek majd, ezt pedig maga ifjabb Bill Ford, a márka ügyvezetője jelentette be nemrég.

Módosítás dátuma: 2018. május 11. péntek, 11:34

Hivatalos: jön a közel 820 lóerős, hibrid Mercedes-AMG GT

Nyomtatás

A négyajtós Mercedes-AMG GT még márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozott be. A szériába küldött típus sokat örökölt a korábbi koncepció megoldásaiból, ám a hibrid erőforrást egyelőre nem kapta meg, így a vásárlóknak meg kell elégedniük a „mindössze” 639 lóerős csúcsváltozattal. Nem kell azonban aggódniuk azoknak, akiknek valamilyen érthetetlen oknál fogva nem elegendő ez a teljesítmény, ugyanis a csillagosok most hivatalosan is megerősítették, hogy elkészül a több mint 800 lovas hibrid változat is.

Módosítás dátuma: 2018. május 11. péntek, 10:29

Az első – minden információ a Rolls-Royce Cullinanről

Nyomtatás

A Rolls-Royce kétség kívül a világ egyik, ha nem a legexkluzívabb és legimpozánsabb autókat gyártó márkája. Ez természetesen hatalmas felelősséggel is jár a gyáriak részéről, így egyáltalán nem volt kis feladat belevágniuk az első emelt hasmagasságú modelljük fejlesztésébe – nem is a vásárlók, hanem inkább a saját magukkal szemben támasztott elvárások miatt. A Cullinan névre keresztelt szabadidőautójuk pedig végre bemutatkozott, és kétség kívül méltón viselheti az angolok legendás jelvényét.

Módosítás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 16:19

710 lóerős hibridként is jöhet az Aston Martin első crossovere

Nyomtatás

Az Aston Martin komoly terveket dédelget, és az utóbbi években megmutatták a világnak, hogy mindezt komolyan is gondolják. A DB11 és az új Vantage mellett hamarosan újabb modellek is érkeznek majd, és az egyik legérdekesebb ezek közül mindenképpen a korábbi DBX tanulmánnyal már előrevetített crossover felépítésű négykerekű lehet majd, ami a hírek szerint egy bivalyerős hibrid hajtáslánccal debütálhat majd.

Módosítás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 12:57

Egyedi ajándékkal készült a MINI a királyi esküvőre

Nyomtatás

Jövőhét szombaton az egész világ tekintete Angliára szegeződik majd, hiszen május 19-én Harry herceg és Meghan Markle egybekelnek majd. Ezt az alkalmat a MINI sem hagyhatta figyelmen kívül, és az angolok egy különleges modellel készültek a nagy napra, amit aztán később elárvereznek, és a befolyt összeget a hercegi pár által választott, HIV-fertőzött gyermekeket támogató CHIVA alapítványnak adományozzák.

Módosítás dátuma: 2018. május 10. csütörtök, 11:33

9. oldal / 725