2017. Augusztus 21., Hétfö

Frissitve:09:34:44

Újdonságok

Nyomás utána – saját csúcsgépet tervez a Polestar is

Nyomtatás

Az autózás világában egyre több csúcsragadozó bukkan fel a kisebb-nagyobb vadakra éhesen, ami a rajongók számára igazán jó hírnek számít. Illetve egyre több esetben fordul elő, hogy egy sportosságra fókuszáló divízió nem sportverziót ad ki, hanem külön modellel rukkol elő. Ilyen a Polestar is, amely hamarosan két saját, természetesen teljesítményorientált típussal kavarja fel az állóvizet.

Módosítás dátuma: 2017. július 13. csütörtök, 16:49

Okosabb lett a Mercedes-Benz E-osztály - új opciók jöttek

Nyomtatás

Alig egy évvel a premierjét követően infotainment terén még ügyesebb lett a Mercedes-Benz E-osztály, ráadásul a lehetőségek sokszínűbben személyre szabhatóak.

Módosítás dátuma: 2017. július 13. csütörtök, 09:16

Szikáran jó - íme, az Aston Martin és a Red Bull sorozatgyártású F1-es autója

Nyomtatás

Aerodinamika, pehelysúly, hibrid rendszer és bődületes teljesítmény – ez a receptje egy Forma-1-es autónak, és nem mellesleg az Aston Martin Valkyrie-nek is. Az 1130 lóerős hiperautó a Red Bull Racing segítségével jött létre, célja pedig nem kevesebb, mint a valaha készült leggyorsabb utcai négykerekűnek lenni.

Új Király? Az új Porsche 911 GT2 lesz a Nordschleife leggyorsabb autója

Nyomtatás

A Lamborghini nemrégiben lenyűgöző körrekordot jelentett be a Nürburgring legendás Nordschleife-i aszfaltcsíkján: az összkerékhajtású, győri 5,2-literes V10-es szívómotorral szerelt Huracán modell Performante nevű 640 lóerős kiadása állítólag 6 perc és 52 másodperc alatt szaladt körbe a bő 20 km hosszú legendás pályán, bár sokak szerint kissé füllentés szaga volt a lenyűgöző köridőnek.

Négykarikás zászlóshajó – gyári videókon az új Audi A8

Nyomtatás

Tegnap megérkezett az Audi A8 új generációja, vele pedig az elődök által kijelölt visszafogottan perfekcionista úton halad tovább az Audi. Miközben a formák professzionálisan semleges hozzállásban tetéznek, a lemezek igazi csúcstechnikát rejtenek. Tegnapi cikkünkből minden fontos részletet megtudhattak a négykarikás zászlóshajóról, ám időközben az Audi kiadta a gyári mozgó felvételeket is a modellről, így ismét jelentkezünk. A cikk alján tudják megtekinteni a gyári videókat mind a 'normál' hosszúságú, mind pedig a hosszított 'L' kivitelről.

Módosítás dátuma: 2017. július 12. szerda, 13:26

Pályára hangolva – Performance csomagot kapott az Audi R8 és TT RS

Nyomtatás

Az Audi R8 és TT RS esetében nem lehet panaszunk a teljesítményre, de bizonyára vannak olyanok, akik még gyorsabbak szeretnének lenni – főleg a versenypályán. Nekik készítette el a négykarikás márka a Performance csomagokat, amelyek az erőforrást ugyan nem érintik, de minden más területen – ami szükséges a minél jobb köridők eléréséhez – fejlesztik a két modell képességeit.

Módosítás dátuma: 2017. július 12. szerda, 09:39

Új dimenzióba lépne az évtized végén érkező Volkswagen Golf VIII

Nyomtatás

Alighogy bemutatkozott a Volkswagen Golf jelenlegi verziójának frissített verziója, máris a következő generációról szólnak a hírek. Ez persze nem is csoda, hiszen a dízelbotrány kirobbanása előtt még úgy szólt a fáma, hogy 2018-ban érkezik a vadonatúj Golf VIII, ám a veszteségek és az átalakult stratégia miatt most úgy tűnik, csak az évtized végén érkezik meg a hosszú évek alatt – nem véletlenül – legendává váló kompakt új verziója.

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 17:43

Professzionális hozzáállás – az új Audi A8 bemutatkozik

Nyomtatás

Megérkezett az A8 új generációja, vele pedig az elődök által kijelölt visszafogottan perfekcionista úton halad tovább az Audi. Miközben a formák professzionálisan semleges hozzállásban tetéznek, a lemezek igazi csúcstechnikát rejtenek.

Polestar kúrát kapott az új Volvo XC60 - akár 421 lóerővel

Nyomtatás

Amióta a Polestar teljesen a Volvo tulajdonába került, és a svédek gyári sportrészlegeként működik, az összes új modellt kezelésbe veszik – igaz, csak finom optimalizálás céljából. Az XC90 és az S90/V90 után a vadonatúj XC60 sem maradhatott ki a szórásból, így a Volvo közepes SUV-jához is eléhetővé váltak a teljesítménynövelő csomagok.

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 13:42

Már legalább 11 áldozatot szedtek a Takata hibás légzsákjai

Nyomtatás

Bizonyára mindenki emlékszik még az elmúlt évek egyik legnagyobb botrányát generáló csalásra, ami a Volkswagen konszern nevéhez fűződik. Kétségtelenül csúnya dolog volt az a németektől, de közel sem annyira, mint amekkora a légzsákokat gyártó Takata nevéhez fűződik, még ha utóbbi nem is szándékosan okozta a hibát. Egyes becslések szerint akár 200 millió autót érinthet az eset, és így akár még ennél is több ember életét veszélyezteti közvetlenül – sőt, 11-en (egyes források szerint ennél is többen) már bizonyítottan áldozatul estek a vállalat hibájának.

Módosítás dátuma: 2017. július 11. kedd, 11:53

Bemutatkozott a jövő hibridje, egy lovaskocsi

Nyomtatás

Képzeljük el egy pillanatra, hogy a közlekedés megmarad a lovaskocsik szintjén, de a technológia azért mindeközben fejlődik – nem egyszerű feladat, de a Camal legújabb tanulmánya azért segít közelebb hozni ezt a fantáziaképet. A dizájnstúdió egy hibrid járművet alkotott meg, amely azonban nem egy belső égésű, és egy elektromos motorból áll össze: a Viva tulajdonképpen egy lovaskocsi, mely azonban villanymotorral is tud közlekedni, ha kellően fel van töltve az akkumulátor.

Módosítás dátuma: 2017. július 07. péntek, 17:10

9. oldal / 660