Újdonságok

Megérte várni – az új Corvette ZR1 bemutatkozik

Nyomtatás

Az elődnél sem kapkodott a gyártó, és most sem sietett. De itt van, megérkezett minden idők leggyorsabb Corvette-je, az új ZR1, amelynek 766 lóerős csúcsteljesítménye már önmagában is sokat ígér – ráadásul az amerikaiak arról is igyekeztek gondoskodni, hogy mindezt az útra is tudja tenni a sportautó.

Közútra vágyik? - itt az új Citroën C3 R5 versenyautó

Nyomtatás

A Citroën a DS kiválásával sportos kisautó nélkül maradt, ugyanis a normál C3 nem kapta meg a DS3 Racing izmos 1,6-osát. Azóta a franciák modellje ráadásul már új generációba is lépett, és bár a márka filozófiája hagyományosan a kényelemre törekszik, azért a sportosabb rajongókra is gondolnak rendszerint. Éppen ezért lángolt fel a pletyka a C3-as sportos változatáról, amelyet a most bemutatott R5 versenyautó táplál.

Kemény terepre tervez bevállalós önvezető rendszert a Ford?

Nyomtatás

Az már biztos, hogy a közutakon az önvezető autózás jelenti a jövőt, azonban arról eddig egyáltalán nem esett szó, hogy mi a helyzet akkor, ha letévedünk a kiépített utakról. A Ford most erre is választ adna, ugyanis egy olyan rendszert fejleszt, ami kemény terepen is képes irányítani az autót, felismerve azt, hogy képes lesz-e átkelni az adott akadályon a négykerekű.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 13:14

A Mercedes-AMG E 63 S lett a Zöld Pokol leggyorsabb kombija (videó)

Nyomtatás

Éppen a napokban elevenítettük fel a Nürburgring-Nordschleife lenyűgöző történelmét és jelenét, máris megérkezett egy újabb rekord. Ezúttal a Mercedes-AMG szállította nekünk egy csúcsot, méghozzá a kombi négykerekűek mezőnyében – noha ezt eddig nem igazán tartották számon, de ezentúl majd ebben a „kategóriában” is mehet a versengés.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 11:53

Ötcsillagos kör – nyolc autót tört össze az Euro NCAP

Nyomtatás

Az Euro NCAP munkatársai keményen dolgoznak, hogy hasznos információkkal szolgálhassanak nekünk az újonnan bemutatott autók biztonságát illetően. Ezúttal nyolc friss modellt törtek össze a szervezet emberei, melyek között a kisautóktól a kis és kompakt crossovereken keresztül egészen egy közepes hobbiterepesig mindenféle típus szerepelt – ráadásul mindegyik kiválóan vizsgázott.

Módosítás dátuma: 2017. november 10. péntek, 11:32

Életre kelt a Devel Sixteen 5000 lóerős V16-os motorja (videó)

Nyomtatás

Valószínűleg nem sokan emlékeznek már a Devel Sixteen névre hallgató hiperautóra, amely még 2013-ban, Dubaiban mutatkozott be a nagyközönség előtt. Akkor még csak ígéreteket kaptunk az új márkától, és bár működő prototípust egyelőre továbbra sem láttunk az autóból, a gyáriak nemrég megosztottak velünk egy videót, amin az autó elképesztő, 12,3 literes, V16-os erőforrása látható működés közben – ráadásul egy mérőpadra téve.

Módosítás dátuma: 2017. november 09. csütörtök, 16:28

Megkapta árcéduláját az új Seat Arona – 4 milliótól lehet a miénk

Nyomtatás

Az Ibiza alapjaira épülő kis crossoverét már korábban bemutatta a Seat, ám a hivatalos hazai árakkal eddig nem lehettünk tisztában. Az importőr azonban nemrég elérhetővé tette az Arona online konfigurátorát, amiből minden részletre fény derül az árlistával kapcsolatban, mi pedig nem voltunk restek alaposan megvizsgálni, hogy mennyi is az annyi.

Módosítás dátuma: 2017. november 09. csütörtök, 14:35

Hivatalos videón „homokozik” a Lamborghini SUV-ja

Nyomtatás

A Lamborghini sokak által vált SUV-ja, az Urus kevesebb mint egy hónapon belül bemutatkozik, így nem csoda, hogy az olaszok elkezdték szépen lassan felcsigázni a nagyközönséget. Korábban már elárultak néhány adatot az autóról, ezúttal pedig egy videót osztottak meg velünk, amin az Urus bizonyítja, hogy bár aszfalton is kifejezetten jól érzi magát, azért a homokdűnék sem jelentenek akadályt neki.

Módosítás dátuma: 2017. november 09. csütörtök, 10:31

Belül is felfedte magát a hamarosan érkező új Jeep Wrangler

Nyomtatás

A Jeep a napokban már megosztott velünk néhány fotót a hamarosan bemutatkozó vadonatúj Wranglerről, ám akkor még csak előről, oldalról és felülről láthattuk az újdonságot. Ezúttal két belső fotót is közzétettek az amerikaiak, melyeken jól látszik, hogy akárcsak a külső esetében, úgy az utastérben is hű lesz elődjéhez az autó, de azért elsőre láthatóak lesznek majd a megújulás nyomai.

Módosítás dátuma: 2017. november 08. szerda, 19:05

Vezető nélkül közúton – a Waymo önvezető flottája szintet lépett (videó)

Nyomtatás

Az autonóm autózás már a küszöbön van: néhány gyártó már most is kínál egyes helyzetekben teljes önállóságra képes rendszereket, míg rengeteg vállalat és márka tesztel különböző prototípusokat az utakon – főleg az Egyesült Államokban. Bár egyedi esetekben már előfordult, olyan flotta azonban még nem volt a közutakon, amelyik esetében már nem ül egy ember a vezetőülésben a biztonság kedvéért. A Waymo azonban elindított néhány autót, amelyek már semmilyen felügyeletet nem igényelnek, és természetesen egy videót is megosztottak velünk erről.

Módosítás dátuma: 2017. november 08. szerda, 13:28

Újabb 0-400-0 rekordot állított fel a Koenigsegg Agera RS (videó)

Nyomtatás

A Koenigsegg Agera RS nemrég bezsebelte a világ leggyorsabb autójának járó címet, mután korábban játszi könnyedséggel döntötte meg a Bugatti Chiron 0-400-0 gyorsulás-fékezés rekordját. Akkor azt mondták a svédek, hogy az autó ennél sokkal többre is képes lenne, de a tesztpálya felülete nem volt teljesen megfelelő. Hát, nem vicceltek a gyáriak, és ha már Nevadában jártak, a sebességrekord megdöntése mellett ismét lefutották a 0-400-0-s kört is, és saját rekordjukat jócskán felülmúlva húztak el még jobban az üldözőktől.

Módosítás dátuma: 2017. november 08. szerda, 13:29

9. oldal / 686