Digitális rajzokon bukott le a BMW 8-as Cabrio és Gran Coupé

Nyomtatás

A vadonatúj 8-as BMW alig pár napja mutatkozott be Coupé verzióban, de úgy tűnik, hogy a bajorok nem sokáig tudták rejtegetni a Cabrio és a Gran Coupé változatokat sem. Az ugyan már eddig is hivatalos volt, hogy érkezik a nyitott tetejű és a négyajtós változat is a későbbiekben – előbbi valószínűleg még idén, utóbbi pedig jó eséllyel csak jövőre –, de most néhány hatóságok felé benyújtott digitális rajzon már meg is csodálhatjuk a két további modellváltozatot.

Az egyszerű képeken ugyan túl sok részletre nem derül fény, hiszen nagyobb részt előröl láthatjuk a két modellt, ráadásul a részletek hiányában teljesen más hatásuk van, mint a valóságban. Mindenesetre a Cabrio esetében nem kell túl nagy képzelőerő, hogy magunk előtt lássuk a kész autót, a Gran Coupénál pedig annyi azért látszik, hogy az alapformák ugyanazok lesznek, mint a tavaszi koncepció esetében, ami így kiváló kiindulópontot jelent fantáziánk számára.

Hátulról egyébként a kabrió kötelező változtatásait – mint például a harmadik féklámpa elhelyezését – leszámítva nagyon hasonló formákra számíthatunk, mint a Coupé esetében. A szemfüleseknek még feltűnhet, hogy a Gran Coupé veséi esetében látványosabb (valószínűleg króm) függőleges beosztást alkalmaztak a gyáriak, és a lökhárítóknál is van némi eltérés. A rajzok azt is megmutatják, hogy milyen lesz majd a Coupé nem M csomagos első lökhárítója, amiről eddig még nem láttunk fotót.

Erőforrások tekintetében egyébként minden bizonnyal osztozni fog amint a három verzió, így a Cabrio és a Gran Coupé is biztosan megkapja a háromliteres, sorhatos, 320 lóerős dízelt és az 530 tagú ménest mozgósító 4,4 literes V8-as benzinest – később pedig mindhárom elérhető lesz vérbeli M kivitelben. Alig várjuk már, hogy igazi képeken is megnézhessük a nyitott tetejű és a négyajtós változatokat is a 8-asból, hiszen a Coupé igazán lenyűgözőre sikerült a bajoroknak.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark