Ebből is kimaradunk – képeken a kupésított Škoda Kodiaq

Nyomtatás

Ahogyan az egész Volkswagen konszern, úgy a Škoda is nagyon nyom Kínában: korábban a Kamiq képében már bemutattak egy crossovert, ami Európába nem fog eljönni, de amiatt talán annyira nem is voltunk irigyek a távol-keleti vásárlókra – főleg, hogy jövőre Európa számára a csehek bemutatnak egy sokkal jobb minőségű kis crossovert. Hamarosan azonban egy újabb, kizárólag Kínának szánt modellel rukkoltak elő a gyáriak, méghozzá a Kodiaq sportosabb, mondhatni kupésított verziójának képében, amit bizony már okkal irigyelhetünk.

Egyelőre csak néhány rosszabb minőségű képen csodálhatjuk meg a Kodiaq GT névre keresztelt autót, ám már ezeken is látszik, hogy miről is van szó pontosan. A mérnökök fogták, és a prémium gyártók terepkupéihoz hasonló módon, de valamivel azért visszafogottabban megkurtították az autó hátsó részét és dinamikusabbra húzták a tetőívet. A végeredmény pedig egészen látványos lett, és bár szemből néhány kisebb változtatást leszámítva szinte megegyezik a normál Kodiaq-kal az autó, hátulról izgalmasabb formák fogadnak, és az összkép is érdekesebb.

A módosításoknak köszönhetően persze a plusz két ülésről le kell mondaniuk a vásárlóknak, ám az autó így is hatalmas, és akinek egyébként sem lett volna szüksége mind a hét székre, az örömmel fogadhatja a látványosabb megjelenést. A 2791 mm-es tengelytáv egyébként maradt, és a többi érték sem változott túl sokat, hiszen mindössze 1 mm-rel lett keskenyebb és 2,7 centivel lett alacsonyabb a GT – talán csak a 6,3 centis rövidülést nevezhetnénk mérvadónak. A hátsó Škoda emblémát felváltó felirat egyébként egy olyan elem, ami később az európai modelleken is visszatérhet majd.

A hírek szerint a gyáriak a kétliteres turbómotorral kínálják majd az autót, méghozzá nagyjából 190 és 220 lóerős teljesítményszinteken, hétsebességes, duplakuplungos automata váltóval. Felárért összkerékhajtást is rendelhetnek majd a vásárlók. A teljes leleplezés szeptemberre várható, bár a formák tekintetében sok újdonság már nem fogad majd minket, belül pedig minden bizonnyal megegyezik majd a Kodiaq-kal a GT változat – habár egy vagány színben azért megnéznénk az autót.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark