Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A BMW szinte futószalagon szállítja újdonságait: az elmúlt egy évben számtalan új modellel, frissítéssel és koncepcióautóval álltak elő a németek. Ezúttal pedig azokhoz a típusokhoz is készültek néhány újdonsággal, amelyek egy ideje már érintetlenek – igaz, csak egy-egy különleges kivitel képében. Íme, a BMW X5 Special Edition és X6 M Sport Edition.

Az X5 kívül sportos, belül luxus

Hamarosan az X5 és az X6 is megérik egy-egy ráncfelvarrásra, ám addig sem hagyták érintetlenül a két modellt a gyáriak, még ha csak egyedi felszereltségi szintekről is beszélünk. Az X5 Special Edition tulajdonképpen a meglévő M Sport csomag kombinálása a finom Dakota bőr belsővel, amihez fűthető ülések is járnak.

Az X6 esetében a sportosságra mentek rá

Az Alcantara/bőr borítások antracit/fekete színben érkeznek, de felárért a legfinomabb, Merino bőrkárpitozás is elérhető ötféle színben. A csomaghoz hővédő üvegezés és digitális műszerfal is jár, és az M50d illetve az M változatokon kívül bármelyik hajtáslánccal elérhető.

Jól mutatnak a karbon betétek

Az X6 M Sport Edition látványos kék színben érkezik – de helyette kérhetünk egyedi fekete vagy fehér fényezést is –, és célja tulajdonképpen, hogy minél jobban hasonlítson az X6 M modellhez. A színe mellett mindezt az egyedi 20 vagy 21 colos felnikkel próbálja elérni, és természetesen az M csomag is jár hozzá.

Alapáron 20-as, felárért 21-es felniket kapunk

Belül igazi karbon betétek biztosítják a sportos hangulatot, és akárcsak az X5 esetében, az M50d és az M kiviteleket leszámítva bármelyik hajtáslánc mellé kérhetjük az egyedi felszereltséget. A két újdonság decembertől lesz rendelhető, és jó eséllyel hazánkban is elérhetőek lesznek, lévén tulajdonképpen csak egyedi felszereltségi szintekről beszélünk.

Kommentek