Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

1917 – akkoriban még a Ford uralta az autópiacot egy bizonyos T-modell nevű négykerekűvel, de gyakran megfordultak még lovaskocsik az utakon. Barry High ekkor született meg, és legfeljebb csak álmodozott róla, hogy megéli az új évezred elérkezését.

Pedig ez megtörtént, és meglehetősen kalandos és sikeres életének csúcspontját ünnepelte a minap: 100 éves lett. A nagy évfordulóhoz nagy ajándék dukál – gondolta –, ezért besétált kedvenc autómárkájának kereskedésébe, és megvette az ott található legdrágább autót: egy új Lexus LS-t. Ám ekkor még sejtelme sem volt arról, hogy végül ennél is nagyobb ajándékot kap. A manapság már nagyon ritkán vezető 100 éves öregúr ugyanis végül egy egyedi, sorszámozott, páratlan példánnyal távozott.

Persze a nagy meglepetéshez az is apropót adott, hogy Barry az elmúlt 16 esztendőben cégének összesen 25 Lexust vásárolt, így a kifutó LS 600h L mellett sem véletlenül döntött. A Centenary Celebration Edition különkiadás egyébként csavarra megegyezik az általunk tesztelt modellel, csak F Sport csomag helyett kizárólag a luxusra fókuszál, az ezüstmetál fényezés pedig bézs bőrbelsőt rejt. Az egyediséget néhány króm kiegészítő és táblácska jelenti, amelyet a gyártó hitelesítése erősít meg.

Persze várhatott volna az új generációra, de 100 évesen nem hibáztathatjuk Barryt, hogy a mának él.

Kommentek