Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Jaugar a limitált XE SV Project 8 segítségével nemrég megmutatta, hogy mire képes, hiszen új rekordot állított fel a Zöld Pokolban a szedánok között. Úgy tűnik azonban, hogy az angolok ezzel meg is elégednek, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a vadmacskás gyártó a limitált szériát leszámítva nem kíván beszállni a sporszedánok között zajló hatalmas versenybe sem az XE-vel, sem az XF-fel.

Erre azért egyelőre még ne vegyünk mérget, hiszen a későbbiekben akár változhat is a Jaguar hozzáállása, most azonban úgy tűnik, hogy a viszonylag kis darabszámok miatt egyelőre nem lenne kifizetődő az ilyen modellek gyártása. Az XE SV Project 8 persze más tészta, hiszen a 600 lóerős különlegesség limitált szériában készül, és jócskán megkérik az árát, így nem okoz veszteséget a márkának.

A különleges XE-vel bebizonyították mire képesek, de nagyobb szériában nem készül majd sportverzió

Ez lehet egyébként az a megoldás, amit a jövőben is kihasználnak majd az angolok, ugyanis elmondásuk szerint az SVO, azaz Special Vehicle Operations részleg – ami az XE SV-t is megalkotta – minden évre készül majd valami különlegességgel, és bár ebben nem csak a Jaguar, hanem a Land Rover modelljei is benne vannak, így is nagyjából két évente várhatunk valamilyen speciális modellt a vadmacskás gyártótól.

Egyelőre tehát nem várható, hogy a Jaguar piacra dobná az XE vagy az XF sportverzióját – persze a 340 lóerős S változat sem éppen visszafogott –, hogy olyan modellekkel szálljon harcba, mint a BMW M3 és M5, illetve ezek vetélytársai, de így is készülnek érdekességgel az angolok, ugyanis a márciusi Genfi Autószalonon leleplezik az I-Pace sorozatgyártású verzióját. A teljesen elektromos crossover nagyjából 400 lóerővel és 350 km-res hatótávval kívánja elcsábítani a vásárlókat.

Kommentek