Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Noha mostanra szinte minden gyártó számára presztízskérdéssé vált a Nürburgring-Nordscleifén teljesített köridő, talán hagyományosan a Porsche az a márka, amelyik igazán otthon van a legendás aszfaltcsíkon. Nem véletlen az sem, hogy a 911 GT2 RS-sel a német gyártó tartja a szériaautók körrekordját, és most ismét komoly villantást sikerült véghez vinniük, méghozzá a 911 GT3 RS-sel.

Nem sajnálták a technikát - galériaA gyengébbik RS ugyan az abszolút rekordtól elmaradt, ám így is bőven a lélektani 7 perces határ alatt teljesítette a pályát, ráadásul a Porsche csúcsmodelljének tekinthető 918 Spydert is maga mögé utasította. A pontos ideje egyébként 6 perc 56,4 másodperc, amivel nem kevesebb mint 24 másodperccel múlta felül az előző generációs változatának idejét, és 6 tizedmásodperccel a 918 Spyder idejét. A GT2 RS-től azért így is elmarad 9,1 másodperccel, azonban figyelembevéve, hogy közel az izmosabb testvér 180 lóerővel erősebb, ez bizony így is elképesztő eredmény.

A gyors kört egyébként egy hivatásos pilóta, Kévin Estre futotta meg, méghozzá éppen ideális körülmények között. A gyáriak azt is kiemelték, hogy a GT3 RS-en semmilyen módosítást nem hajtottak végre, így az elég ügyes és bátor vásárlók a saját, teljesen széria példányaikkal is megpróbálkozhatnak. Estre egyébként a gyorskör után elmondta, hogy az autó lenyűgöző, és a fékezéseknél, illetve a gyors kanyarokban szinte ugyanúgy viselkedik, mint a Porsche 911 GT3 R névre hallgató versenyváltozata.

A GT3 és a GT3 RS egyébként minden bizonnyal az utolsó szívómotoros 911-esek lesznek, így biztosak lehetünk benne, hogy értékük már nem igazán fog csökkenni, amit elképesztő képességeik is garantálnak. Egyébként szinte hihetetlen, hogy a Porsche micsoda fejlődést tud felmutatni, hiszen a 911 GT3 RS a maga szívómotorjával és – ebben a ligában nyugodtan mondhatjuk, hogy mindössze – 520 lóerejével megmutatta, hogy az aerodinamika és minden egyéb tulajdonság mennyire fontos lehet, ezekhez pedig nagyon értenek a németek. A gyorskörről egyébként videó is készült, amit alább tekinthetnek meg.

Kommentek