Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Mercedes C-osztály ismét feketébe öltözik. Persze ezúttal nem elegáns szmokingot ölt magára, hogy csupán megjelenésén javítson egy keveset, mint inkább sportzakót ragad magához, hogy hatékonyan vehesse fel a harcot a BMW M3 GTS-sel, vagy éppen az Audi S jelzésű modelljeivel.

Nem véletlen, hogy az említett típusok bemutatóját éppen a Frankfurti Autószalonra időzítették a gyártók, hiszen a fejlesztés hajrájában egyikük se szeretne lemaradni egy arasznyival sem.

A tesztelés szedán karosszériával történik Forrás: Auto Express

A hivatalos premierig a Mercedes C63 AMG Black Series tesztelői megpróbálnak minket félrevezetni, hiszen értesüléseink szerint a képek tanulsága ellenére a szuperautós menettulajdonságokkal felvértezett szörnyeteg kizárólag háromajtós, Coupé karosszériával lesz megrendelhető.

A lemezek alatt persze már az új hajtáslánc rejtőzik, s az AMG 6,2 literes, V8-as monstruma ezúttal több mint 520 lóerős teljesítménnyel szaggatja majd az aszfaltot, ami nagyságrendileg 4 másodperces sprintidőt tesz majd lehetővé.

A hangsúlyos szélesítések sokat elárulnak róla

A kiváló eredményekhez persze a szénszálas anyagok széleskörű használatának köszönhető 100 kg-os fogyókúra is hozzájárul. A C63 AMG Black Series tulajdonosai tehát a legmodernebb technikával lesznek felvértezve, sőt, azt is elmondhatják majd magukról, hogy a sirályszárnyas Mercedesből nekik is jutott egy csipetnyi, ugyanis szerzeményük a motor tekintetében számos ponton az SLS AMG-vel közösködik.

A duplakuplungos sebességváltó a tömeggel való takarékoskodás áldozatává vált, így a kapcsolásokról a hagyományos hétsebességes szerkezet gondoskodik majd.

A színe ellenére ez 'fekete' - Érdemes megfigyelni, hogy az SL megszűnt kabriónak lenni

A frankfurti bemutatót követően az új C osztályú Coupé az SLK, CLK, és SL típusok után Black család negyedik tagja lesz.

Kommentek