2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Friss koncepcióval mutatja meg jövőbeli formanyelvét az Opel

Nyomtatás

Az Opel a napokban tartott nagy konferenciát, amin egy eddig ismeretlen koncepcióautóról is mutattak nekünk egy előzetest. A korábbi Monza és GT tanulmányok után azonban sajnos a legújabb, az ízelítő alapján igencsak sportos négykerekű sem készül majd el sorozatgyártásban, ugyanis csupán egy formatanulmányról van szó. Noha a villámosok alig több mint két éve mutatták meg a GT koncepciót, nem lepődnénk meg, ha az újdonság is kötődne valamilyen módon a legendás névhez, hiszen az őselőd idén lett ötven éves.

Az Opel még idén leleplezi az új tanulmányt, ám a márka formatervezési alelnöke, Mark Adams már most tisztázta, hogy nem egy konkrét modellt vetít előre a német gyártó. „A koncepció azt mutatja meg, hogy merre tart majd a márka arculata a jövőben. Néhány elem és megoldás visszatér majd, és igyekszünk a Corsa határait a lehető legjobban kitolni” – célzott ezzel arra a vezető, hogy a következő generációs kisautó lehet majd az első, amin sorozatgyártásban is megjelenik majd az új formanyelv.

A Corsa következő generációja egyébként a hamarosan szintén megújuló Peugeot 208-assal közös alapokra épül majd, és 2019-ben mutatkozhat majd be, később pedig egy teljesen elektromos verzió is elérhető lesz belőle. Az új koncepcióról már egy ízelítőt is megosztottak a gyáriak, amin lepel alatt láthatjuk a négykerekűt. Túl sok részlet nem látszik a képen, de a lapos felépítés, a széles kerékjárati ívek és a látványos, nyilvánvalóan LED-es fényszórók is igazán dinamikus összképet sejtetnek. A bemutatóról egyelőre nem esett szó, de valószínűleg a következő hetekben, hónapokban, legkésőbb a Párizsi Autószalonon biztosan leleplezik a villámosok az újdonságot.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark