Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Peugeot 508 – egy nagyobb frissítést közbeiktatva – már 8 éve a piacon van, így bőven megérett a váltásra. Ezzel pontosan tisztában vannak a gyáriak is, és bár számítottunk rá, hogy hamarosan érkezik az utód, mégis talán kissé meglepetésként érhetett minket, hogy a franciák bejelentették: a márciusban nyitó Genfi Autószalonon leleplezik a második generációt.

Egyelőre semmilyen ízelítővel nem szolgált a Peugeot – persze a következő hetekben ez még várható –, csak a jó hírt osztották meg velünk. Az újdonság új alapokra építkezik és friss erőforrások is elérhetőek lesznek hozzá. A külsőt tekintve az Instinct és az Exalt tanulmányok adhatják az alapot, így amellett, hogy a Peugeot többi friss modelljének megoldásai is visszaköszönnek majd, ismét újabb szintre léphet a franciák formanyelve.

Az alapformákat inkább az Exalt határozhatja meg...

Várhatóan egészen sportos, már-már kupés vonalakkal érkezik majd meg az autó, amely így egyszerre tud ellenfelet állítani a klasszikus középkategóriásoknak, és az olyan típusoknak is, mint a Volkswagen Arteon vagy éppen a Kia Stinger, habár korábban egy négyajtós kupét is emlegettek a Peugeot kapcsán, de ez még erősen kérdőjeles lehet. Természetesen az utastér is teljesen megújul, és várhatóan a 3008 illetve az 5008 megoldásait veszi át, ezt pedig korábbi kémfotók is megerősítették már. Ez azt jelenti, hogy az i-Cocpit aprócska kormánya, digitális műszeregysége és repülőgépek kapcsolóira hajazó kezelőszervei teremthetnek majd modern hangulatot – miközben természetesen az anyagminőség is javul majd.

...ugyanakkor az Intinct megoldásai is visszaköszönhetnek

Az új 508 az alapokat tekintve közösködik majd a 3008-cal és az 5008-cal, persze valószínűleg több helyen is finomítanak majd a SUV-khoz képest, mint például a futómű esetében. Az erőforrások ugyanakkor nagyjából megegyezhetnek majd, így az alapot jó eséllyel az 1,2 literes háromhengeres benzines adja majd, míg dízelfronton az 1,6 literes és a kétliteres egység lesz választható – persze később jöhet majd egy nagyobb benzines is. Az 508 természetesen megkapja majd a 3008-hoz is érkező hibrid hajtásláncot. Kíváncsian várjuk már a bemutatót, de addig is szinte biztosak lehetünk benne, hogy a franciák csepegtetnek majd némi információt az újdonságról – amit mi természetesen rögtön megosztunk majd Önökkel.

Kommentek