Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A múlt heti ízelítő után a Frankfurti Autószalon kapunyitásának alkalmából a Lamborghini lerántotta a leplet legújabb modelljéről. A Huracán Spyder alig lassabb zárt testvérénél, miközben a nyitott autózás élményét garantálja.

Ha kell, ő is gyorsan távolodik - galériaA 3,4 másodperces 0-100-at biztosan, a 324 km/h-s végsebességet viszont jóval ritkábban használják majd ki a leendő tulajdonosok – különösen nyitott tetővel. A középmotoros roadster 1542 kilogrammos karosszériával (ebből 57 % hátra esik) könnyedén elbír az 5,2 literes szívó V10-es, amely 610 lóerőt szorít ki magából 8250-es fordulaton, melyhez 560 Nm nyomaték társul 6500-nál. Hogy mennyire, arról a 0-200-as gyorsulási érték is árulkodik, amely csupán 10,2 másodperc.

A vászontetőtől mindössze 17 másodperc alatt megszabadul

Nem csak gyorsulásban sebes a Huracán Spyder, de vetkőzésben is: az elektrohidraulikus vászontetőt 17 másodperc alatt eltünteti az elektronika 50 km/h-s tempóig. A szerkezet különlegessége, hogy az üveg hátsó ablakot akkor is le lehet nyitni egy gombbal, ha a tető zárva van. A fejtérben keletkező turbulenciákat beépített szélfogók/terelők csökkenthetik.

A nyitott élmények otthona - galériaMindemellett a fogyasztással sincsenek nagy gondok: a 12,3 literes vegyes érték nem is rossz egy sportolásra született modelltől. A viszonylag ritka benzinkút-látogatásokat az új start-stop rendszernek, valamint a hengerlekapcsolásnak köszönhetjük. A lehető legsportosabb futómű, valamint a hátul saját önzáró differenciálművel rendelkező összkerékhajtás magától értetődő. A szériában karbon-kerámia fékek elöl 380 mm-es tárcsákba harapnak. Belül a személyre szabás legkisebb részleteibe is hajlandóak elmenni a Lamborghini illetékesei, a közös nevező a 12,3 colos műszercsoport-kijelző.

Nem olcsó mulatság: adókkal együtt 75 milliótól indul

A lehető legjobbkor – jövő év tavasszal – vehetik át a szerencsés és gyors megrendelők a nyitott Huracánok kulcsait, de előtte legalább 57 millió forintot át kell utalniuk a gyártó számára – és akkor még az adókról nem is beszéltünk.

Kommentek