Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az évtized végére a Volkswagen konszernen belül is beköszönt az elektromos korszak, ám az erőteljes villanyautós felállás mellett azért a benzinmotoroktól sem feledkeznek meg a németek. Az izmosabb példányokban – mint például a Volkswagen Golf GTI – viszont elektromos segítséget is kapnak majd a négyhengeres turbómotorok.

Az elektromos forradalom itt van, néhány éven belül pedig ennek fokozottan érezzük majd a szelét, azonban nem lehet azt várni, hogy egyszer csak mindenki elektromos autóra vágyik – már csak azért nem, mert vannak műfajok, amikre még egyszerűen nem áll készen a technológia. Gondoljunk csak a hosszabb távú autópályás bevetésre.

A Fabia új csúcsváltozatában is tobzódhatnak majd az elektronok

A konnektoros hibridek azonban hidat teremtenek a múlt és a jövő között, az évtized végétől pedig a költséghatékony beszálló modellek kizárólag benzines hajtása mellett ezek jelentik majd az igazi alternatívát az egyre inkább idejétmúlt bélyeget begyűjtő dízelmotorra. A következő Golf GTI például biztosan hibrid lesz, igaz, jó eséllyel még nem konnektoros tölthetőséggel, hanem egy egyszerűbb, ezáltal könnyebb 48 voltos rendszerrel, ami leginkább a hatékonyságot fokozza majd. Emellett a csehek háza táján a Fabia RS járhat majd hasonló cipőben, utána pedig szépen lassan a konszern teljes kínálatába beköltözik valamilyen szinten az elektromos hajtás.

Kommentek