Hibridként jöhet a Lexus F modellek következő generációja

Nyomtatás

A Lexus – persze a Toyotával karöltve – mindig is úttörő volt a hibrid hajtásláncok terén, így talán nem meglepő, hogy nemrég a márka elnöke, Yoshihiro Sawa arról beszélt, hogy a jövőben a legvadabb F modellek is elektromotorral gazdagodhatnak majd, de azt is kifejtette, hogy a márka továbbra is minden fronton végez fejlesztéseket.

„Az F modellek számunkra nagyon fontosak, és emiatt igazán eredeti módon kell gondolkodnunk róluk. Az egyik megoldás egy igazi F GT típus lehet, ami hibrid hajtásláncot kaphat egy erős motorral, ami eltérő vezetési élménnyel szolgálhat. Nem ragaszkodunk a V8-hoz, a V10-hez és az ikerturbós megoldáshoz: továbbra is fontos szerepük van ezeknek, de a jövőbe kell tekintenünk. Meg kell találnunk a módját, hogy kapcsolatba lépjünk a jövővel” – fejtette ki kissé sejtelmesen a vezető.

Arról egyelőre csak találgatni lehet, hogy a Sawa úr által említett F GT modell egy teljesen új, egyedi négykerekű lenne, vagy esetleg az LC kupé csúcsváltozata. Utóbbiról egyébként már régóta cikkeznek, és a legtöbb forrás 630 lóerő körüli teljesítményt említ, és abban a legtöbb forrás megegyezik, hogy a Lexus számára nem biztos, hogy kifizetődő lenne egy újabb típust megalkotni az LC fölé pozícionálva, hiszen a méretes kupét nagyon szeretik a vásárlók – akárcsak mi –, és egy vérbeli F verzió bizony még sikeresebb lehetne.

Sawa úr a paletta másik végéről is ejtett néhány szót, elárulva, hogy a nemrég bemutatott UX crossover teljesen elektromos verziója valós lehetőség. Ugyanakkor azt is kifejtette a vezető, hogy a Lexus minden fronton fejleszt továbbra is, és bár most úgy tűnik, hogy az elektromos autók jelentik a jövőt, a japánok szerint a piac átalakulás még lelassulhat, és bizony szükség lehet a modern benzinesekre és normál hibridekre – de a konnektoros hibridek és üzemanyagcellás autók terén is folynak fejlesztések. Az mindenesetre nem meglepő, hogy a következő generációs F modellek hibridként szállhatnak majd harcba, így már csak azt várjuk igazán, hogy kiderüljön, melyik lesz az első ilyen Lexus a kínálatban.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark