Hivatalos: 1000 lóerős szuperautóval készül a Toyota

Nyomtatás

A szuperautók piaca mondhatni szárnyal, hiszen a pár száz példányban elkészülő, elképesztő teljesítménnyel és már-már versenyautós képességekkel megáldott négykerekűekért gyakorlatilag élet halál harcot vívnak a dúsgazdag gyűjtők és hírességek. Ebből a „piacból” pedig úgy látszik, mindenki szeretne kiharapni egy falatot, ugyanis ezúttal némi meglepetésre a Toyota jelentette be, hogy gyártásba küld egy hiperautót.

Egyelőre szinte semmilyen részletet nem voltak hajlandók ezen felül elárulni a japánok, de a legtöbb forrás szerint a korábban bemutatott GR Super Sport koncepció jelenti majd az alapot. Az autót természetesen a mostanra gyári sportrészlegnek tekinthető Toyota Gazoo Racing fejleszti, és nem is a Toyotáról beszélnénk, ha nem egy csúcstechnológiás hibrid hajtásláncot kapna majd a különlegesség. Sokak számára elég meglepő lehet a Toyota bejelentése, hiszen korábban rengetegen pecsételték unalmasnak a japán márkát, újabb modelljeikkel, vagy éppen a hamarosan érkező Suprával azonban már bizonyították, hogy tudnak izgalmasabb autókat is gyártani – és ezt fejelik majd meg a most bejelentett újdonsággal.

Ugyan semmit nem mondtak az autóról a japánok, a korábbi GR Super Sport tanulmány lemezei alatt egy 2,4 literes, ikerturbós V6-os és egy különleges hibridrendszer hozott össze 1000 lóerőt, és jó eséllyel a sorozatgyártású kivitel is ezt a hajtásláncot kaphatja meg – ami egyébként a Le Mans-i csúcskategóriás versenygépük technológiai megoldásait használja fel. A közleményben egyébként konkrétan úgy fogalmazott a Toyota, hogy a közeljövőben érkezik majd az újdonság, így könnyen lehet, hogy még az évtized vége előtt megvásárolható lesz a gyáriak szuperautója – és a bemutató előtt akár újabb koncepciók is előrevetíthetik majd a végeredményt.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark