Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A valaha készült legerősebb közúti Ford modell. Hamarosan nem az új GT, hanem egy másik legenda, a Shelby GT500 viseli majd büszkén ezt a jellemzőt: a 2019-ben érkező sportmodell ugyanis legalább 700 lóerős teljesítménnyel rendelkezik.

A Ford által hivatalosan bejelentett teljesítményadat persze ezúttal megint csak Amerikának szól, nálunk be kell érni a frissített Mustang nagyjából 450 lóerősre várható ötliteres szívómotorjával. Az alapot egyébként ez az erőforrás adja majd, csak éppen teljesen átalakítva. A Shelby GT350 5,2 literes V8-asa ugyanis erre alapul, és ezt fogják egy hatalmas kompresszorral 700 lóerő fölé repíteni. A pletykák szerint csak a kompresszor 2,6 literes lesz…

Ráadásul ezt a tekintélyes teljesítményt a modell történetében először 10-fokozatú automataváltó továbbíthatja a hátsó kerekekhez. Ennél többet egyenlőre nem tudni, de pár hónapon belül várható a premier – érdemes nagy durranásra számítani.

Kommentek