Hivatalos fotókon szivárgott ki a vadonatúj Suzuki Jimny (galéria)

Nyomtatás

Korábbi kémfotókon gyakorlatilag már teljes egészében lelepleződött a július 5-én bemutatkozó vadonatúj Suzuki Jimny, és bár a leleplezés még mindig hátra van, ezúttal már néhány gyári fotó is kiszivárgott a kis terepjáró következő generációjáról, így ha volt olyan részlet, amit eddig nem láthattunk az autóból, most már azt is megcsodálhatjuk.

A formákkal kapcsolatban sok újat nem tudunk elmondani: jellegzetes, szögletes vonásokat, kerek első fényszórókat és mutatós első hűtőrácsot kapott a kisautó, amely ha lehet, még a korábbiaknál is karakteresebb kiállással rendelkezik majd. A képek alapján rengeteg színben lesz elérhető az autó, és kéttónusú változatok is lesznek.

A szemfüleseknek feltűnhet, hogy kétféle verziót láthatunk a képeken: az egyiken színre fújt tetővel találkozhatunk, míg a másikon fekete a tető, és a kerékjárati ívek illetve a küszöbök szintén fekete elemekkel vannak kiszélesítve, ezzel igazán terepjáróssá téve a Jimnyt. A képeken utóbbi modellek rendszámtábláján a Jimny Sierra felirat szerepel, így könnyen lehet, hogy a keményebb terepes kivitel ezt a nevet kapja majd – de a biztos információkért meg kell várnunk a hivatalos bemutatót.

Az utastérben is a kerek és a szögletes formák váltakozása tűnhet fel elsőre, és ismerős kezelőszervekkel is találkozhatunk. A japánok néhány jópofa elemmel erősítették a terepjárós életérzést. Az alapokat tekintve marad a létraalváz és természetesen a kapcsolható összkerékhajtás is. Az erőforrásokat tekintve egyelőre nem tudunk biztosat mondani, de míg a japán verzió egy aprócska, 660 köbcentis és egy 1,5 literes erőforrást kaphat, addig Európában valószínűbb az 1,2 literes szívó és az egyliteres turbómotor valamelyike – vagy éppen mindkettő.

Természetesen néhány modern extrával is gazdagodik majd a Jimny kínálata, mint például a mostanra már kötelező vészfékrendszer, de az elődhöz képest már a multifunkciós kormány, a kulcsnélküli rendszer, sőt a tempomat is újdonság. A bemutatóra sem kell már sokat várni, és akkor végre minden részlet kiderül majd a Suzuki legendájának új generációjáról.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark