Hivatalos fotókon és videón a vadonatúj BMW Z4 M40i

Nyomtatás

A BMW még rengeteg újdonságot tartogat erre az évre, hiszen jön a 8-as sorozat, az új X5 és az X7 is. Ilyen modellek között talán kissé háttérbe szorult a Z4, pedig az izgalmas roadster következő generációja is idén mutatkozik be – a hírek szerint még a nyár folyamán. A bajorok azonban most rengeteg hivatalos fotóval, egy videóval és az egyik legizgalmasabb hajtáslánc bejelentésével is igyekeztek eszünkbe juttatni az autót, és ez bizony nagyon is jól sikerült nekik – még ha csak egy álcázott példányról van is szó.

Akárcsak a 8-as esetében, úgy a BMW ezúttal is az M Performance változatról árulkodott, habár egyelőre csak annyit mondtak el a gyáriak, hogy M40i néven érkezik majd ez a kivitel, „extrém teljesítménnyel”. Ezek azért nagy szavak, főleg annak tudatában, hogy ez nem is egy vérbeli M modell lesz, ugyanakkor a korábbi értesülések szerint 385-390 lóerőt hozhatnak majd ki a kiváló háromliteres, soros hathengeres benzinesből – ez pedig a kis roadsterben több mint elegendő lehet majd.

A pontos teljesítményt ugyan nem, de azt azért elárulták a németek, hogy az M40i ültetett, adaptív futóművel, kiváló fékrendszerrel. új első tengellyel és hátsó differenciálzárral érkezik majd. A BMW szerint kiváló egyensúly jellemzi majd az autót, és amellett, hogy kényelmes is tud lenni, a legélvezetesebb autó lesz a kategóriában, köszönhetően a merev felépítésnek és futóműnek illetve a pontos kormányzásnak. Annyi biztos, hogy mókás lesz az új Z4, ez már az alábbi videóból is jól látszik.

A külsőt tekintve nem meglepő módon sokat örököl majd a korábbi tanulmánytól a sorozatgyártású Z4, ám ahogy minden más modell esetében, azért sokat finomodik majd a koncepcióhoz képest. A fényszórók alapformája, a hatalmas vesék és az arányok azért nem sokat változtak, így hosszú motorháztető, hátra tolt kabin és rövid túlnyúlások jellemzik a vászontetős roadstert, ami belül is hajaz majd a koncepcióra – azaz tipikus BMW-s megoldásokat várhatunk az utastérben. Természetesen jóval gyengébb hajtásláncokkal is elérhető lesz majd a Z4 – a belépőt jó eséllyel a kétliteres, négyhengeres egység jelenti majd nagyjából 190 lóerővel. Nagyon kíváncsian várjuk már a bemutatót, de addig is érdemes végiglapozni a galériánkat és megnézni az alábbi videót is.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark