Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Ha szimpatizálnak vele, ha nem, ha szeretik, ha nem, egyvalamit kétségtelenül nem lehet elvenni a Lamborghini legfrissebb modelljétől, a Huracan-tól: kétségtelenül ő a szuperautók belépő kategóriájának utolsó ’klasszikus mohikánja’, ugyanis egyedül a kis Lamborghini, valamint (fél)testvérmodellje, az Audi R8 büszkélkedhet fenséges szívómotorral motorházteteje alatt.

Persze a gyártó lépése nem kevés kompromisszummal jár, hiszen sem csúcsteljesítményben, sem nyomatékban, sem pedig fogyasztásban nem képes hozni az autó a szegmens elitjének tudását; főleg a középtartományban állítja nagyon sarokba a Huracant például egy Ferrari 488 GTB vagy egy McLaren 675LT. A ’Lambo’ azonban tud valamit, amit senki más: V10-es szívó szíve ördögien üvölt és olyan dallamokon énekel, ami teljesen meghódítja az autók iránt rajongó szíveket. Éppen ezért mi nem is gondolkodnánk, ha választhatnánk: biztosan az egekig forgó V10-est kérnénk a túltöltött V8-asok ellenében, erő ide vagy oda. A mai világ egyébként is teljesen meg van őrülve, már ami a teljesítményharcokat illeti, hétköznapi emberek képtelenek kiautózni a friss szuperautókat, márpedig a vásárlóréteg jórészt nem versenyzőkből áll.

610 lóerős, és ezzel a kategóriában gyengének számít! De az a szívó V10...!

Éppen ezért a Lamborghini 610 lóereje és a többiekhez képest már-már szerénynek nevezhető 560 Nm-e is sokkal inkább irreálisan sok, mintsem kevés, azonban mivel az ’ötkettes’ szívó V10-es ereje folyamatosan, lineárisan épül fel, szebben kiautózható, mint bármelyik feltöltött vadorzó. És tudják, mi a legjobb? Hogy a jövő hónap végén, a Frankfurti Autószalonon leplezik le az olaszok a Huracan nyitható tetejű Spyder változatát, amivel igazán kiteljesedik az amúgy sem mindennapi élmény. Annyi bizonyos, hogy nem is tudnánk elképzelni még egy négykerekűt, amiben hasonlóan nagy élmény lenne mondjuk egy világhírű szerpentin meghódítása, mint a kétüléses, nyitott Huracan volánja mögött. További információ a Sant’Agata Bolognese-i gyártó háza tájáról, hogy két világpremierrel készülnek a Pebble Beach-i Concours d’Elegance autós rendezvényre: az egyik állítólag az Aventador SV roadster változata, a másik pedig egy szuper exkluzív rakéta, a 800 lovas HyperVeloce lehet.

Az új Huracan-ról részletesen korábbi bemutató cikkünkből, ide kattintva olvashatnak.

Kommentek