Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Bár egyelőre csak tanulmány formájában, de az április 22-én kezdődő New York-i Autószalonon a Lexus bemutatja a GS jövőjét megtestesítő modellt. Az LF-Gh-val nagyratörő tervei vannak a gyártónak: újra kívánják definiálni a prémium GT szedán fogalomkörét.

De mire is számíthatunk? Bár az ízelítő képek még sokat nem árulnak el, arról egyértelműen tanúskodnak, hogy a jelenlegi L-Finesse formatervezési filozófia továbbfejlesztett megtestesítője a rövidesen bemutatkozó négyajtós, amelyhez a legfrissebb szokásokat figyelembe véve jó adag sportosságot is társítottak. A végeredmény persze lehet, hogy a legelső LS koncepcióra hajaz majd, azaz négyajtós kupéként jön világra, de erről egyelőre nem nyilatkozott a gyártó.

Sőt, a lemezek alá nem enged betekintést a Lexus: csupán annyit tudni, hogy a márka hazai kínálatában szinte már kizárólagos szerepet betöltő hibridhajtás itt is jelen lesz – a többi információra és a leleplezésre még éppen két hetet kell várnunk.

Azért néhány következtetést levonhatunk a fotókra pillantva: egyrészt az LFA-hoz még mindig erőszeretettel nyúl a gyártó, ha a tervezésről van szó - ennek hatása főleg a hátsó lámpán tetten érhető -, másrészt viszont már az új idők szelei is megérkeztek a CT200h-t idéző orkiképzéssel.

És hogy mit hoz még a márka jövője? A várhatóan jövőre debütáló új GS-t követi majd a csúcsmodell LS új generációja, de legjobban minden bizonnyal az IS böki a márka vezetőségének csőrét: ugyanis ez az egyetlen modell a kínálatban, amely még nem tud felmutatni hibridhajtású változatot - igaz a dízelmotor révén takarékos alternatívája azért akad a selymes járású 2,5 literes, V6-os benzinesnek. Remélhetőleg a fejlesztéseket nem veszélyezteti a japán katasztrófa - egyelőre a Toyota összeszedetten reagált a történésekre.

Erre pedig szükség is van, ugyanis az Egyesült Államokban tradicionálisan piacvezető Lexus elvesztette előkelő pozícióját: az első negyedévben a Mercedes már közel ezerrel több autót adott el (21.484), de már a BMW is ott liheg 20.295 értékesített darabbal a 20.682 újdonsült tulajdonost boldogító Lexus nyakán.

Kommentek