Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Lexus nagy bemutatóra készül a Pekingi Autószalonon, ugyanis az április végén esedékes seregszemlén leplezik majd le a vadonatúj ES-t. A hazánkban jelenleg nem elérhető modell első generációja a japánok egyik első modellje volt, amely 1989-ben mutatkozott be, a most soron következő hetedik generációnak pedig minden eddiginél komolyabb feladatot szánnak a gyáriak, akik már egy ízelítőt is megosztottak velünk az újdonságról.

Az IS és a GS közé besoroló ES Európában jelenleg nem elérhető, azonban könnyen lehet, hogy ez az új generációval megváltozik majd, ugyanis a hírek szerint a Lexus azt tervezi, hogy a mostanra már egyébként is kiöregedő GS-t végleg nyugdíjazza, és a helyét az új ES veszi majd át, ami nagyobbra nő elődjeinél – a GS egyébként már a márka magyar oldaláról is eltűnt. Könnyen lehet persze, hogy ez a váltás csak egyes piacokon valósul majd meg – noha a sajtóanyagban benne van, hogy egy globális modellről beszélhetünk –, de nehezen tudjuk elképzelni, noha nem lehetetlen, hogy a Lexus csak Európa számára kifejlesztene egy új GS-t, amit aztán máshol nem kínálnának.

A jelenlegi GS 2015-ben ugyan frissült, de már 2012 óta piacon van

Ugyanígy elég valószínűtlennek tűnik, hogy a GS esetleges megszűnésével üresen hagyják a felső-középkategóriát a japánok, így – amennyiben igaznak bizonyulnak a GS nyugdíjazásáról szóló hírek –, valóban bemutatkozhat Európában is az új ES, vagy esetleg azt tudjuk még elképzelni, hogy itthon GS néven forgalmazzák majd. Persze ez mind csak spekuláció, így az is megeshet, hogy minden marad a régiben, és érkezik majd az új GS is, azonban annyi bizonyos, hogy a márka hazai oldalán a GS már egyáltalán nem elérhető.

Mindenesetre a gyáriak által megosztott egyetlen képen jól látszik, hogy az új ES a márka legfrissebb formanyelvéhez igazodik, míg a kék kontúrral ellátott Lexus embléma azt is elárulja, hogy hibrid verzióban is elérhető lesz – bár utóbbin egyáltalán nem lepődünk meg a márkát ismerve. A Lexus azt is hozzátette a közleményében, hogy „számítsunk a kiszámíthatatlanra”, és bár a gyártók egy új modell bemutatása előtt általában mindig hasonlóan hangzatos kijelentéseket tesznek, azért valóban nagyon kíváncsian várjuk az április végén bemutatkozó friss ES-t.

Kommentek