Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Ha mondhatunk ilyet, akkor a Mercedes-AMG az újabb modellek esetében lefelé is nyitott, ugyanis például a C-osztály és E-osztály 43-as jelölésű verziói korábban nem léteztek – csupán a legvadabb 63-as verzió készült el belőlük. Az A-osztály esetében sem lesz ez másként, hiszen az új generáció esetében már minimum 400 lóerősre erősödő A 45 mellé érkdezik majd az A 35 is, amelyről most maga Tobias Moers, az AMG vezetője árult el néhány részletet.

Az A 45 kistestvérének tekinthető autó a vezető elmondása szerint 300 lóerő körüli teljesítménnyel érkezik majd meg, és biztosak lehetünk benne, hogy ezt is egy négyhengeres erőforrásból hozza majd ki – hiszen még az erősebb, immár biztosan 400 lóerőig, vagy még annál is tovább erősödő nagytestvér is egy kétliteres négyhengeressel operál. Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy immár hazánkban is elérhető az autó, és ezzel szinte biztosnak tűnik, hogy a hétköznapi verziók közül a 224 lóerős A 250 lesz a legerősebb variáns – nehéz elképzelni, hogy a 300 lóerő körüli A 35 és az A 250 közé még bepréselnek egy hajtásláncot.

Még ebben a hónapban jön a szedán is - sokat örökölhet a korábbi koncepciótól

Az A-osztály mellett szinte biztosak lehetünk benne, hogy a kompakt alapjaira épülő új CLA és GLA is megkapja majd az AMG gyengébbik hajtásláncát, sőt, az sem kizárt, hogy a teljesen új modellként bemutatkozó, szintén kompakt alapokra, ám terepjárósabb formában megépülő GLB esetében sem kizárt a sportos erőforrás megjelenése. Moers úr ugyan 300 lóerő körüli teljesítményt vetített előre, de egy korábbi jelentés alapján akár 335 tagú ménes is megbújhat majd az autóban, aminek négyhengeres motorját egy 48 Voltos, lágyhibrid rendszer is támogat majd a hírek szerint.

Az A 35 még idén bemutatkozik majd, azonban ami talán még ennél is izgalmasabb, hogy az A-osztály négyajtós kivitelét már ebben a hónapban, a Pekingi Autószalonon leleplezi majd a Mercedes-Benz. A szedán változat szintén megkapja majd az AMG kúrákat, és jó eséllyel Európában is elérhető lesz majd.

Kommentek