Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Jövőre folytatódik a Jaguar modellkínálatának megújulása, amikor is kombi változattal bővül a felső-középkategóriásuk palettája. Az XF Sportbrake az elődjénél praktikusabb lesz, miközben dinamikus, visszafogott vonásokat igyekszik magára ölteni.

Az árával és megjelenésével szélesebb körnek imponálni akaró új XF kombi változata jövőre, várhatóan a tavaszi Genfi Autószalonon mutatkozik majd be, hogy nyáron már elérhetővé váljon. Esetében az elődnél nagyobb csomagtartóra számíthatunk, alaphelyzetben kb. 550 literes térfogattal, amelyet az ülések ledöntésével közel 1,7 köbméterre növelhetünk.

Az átlagosan 6-7 százalékkal nagyobb raktér mellett az újdonság a szedán tulajdonságait örökli majd, vagyis modern dízel és benzines turbómotorokat kap. A kombi bemutatkozásával az XF néhány technikai részlete is megújul majd, így például fejlettebb lehet a központi rendszerrel, de tovább csiszolt kétliteres turbómotor megjelenése sem kizárt.

Ennél is nagyobb lesz hátul

Minderre már nem kell sokat várni: jövő februárban, a genfi seregszemle hajrájában biztosan fellebbenti a leplet a márka.

Kommentek