Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Sokszor aggódunk amiatt, hogy egy-egy szűk parkolóban vagy elhagyatott, sötét helyen kell hagynunk az autókat, a félelem pedig teljesen jogos. Sok becstelen autós és tolvaj leselkedik a négykerekűekre, akik meghúzzák, megtörik vagy éppen feltörik azokat. Őket ugyan a Mercedes-Benz sem tudja megváltoztatni, de a vásárlóik számára adhatnak némi nyugalmat, ezt pedig az online Mercedes me szolgáltatás legújabb verziójában meg is teszik majd.

A csillagosok a rendszer következő frissítésének alkalmával elérhetővé tesznek egy olyan szolgáltatást, amely rögtön jelzi a tulajdonosoknak okostelefonjukon keresztül, ha valami történt az autójukkal – például ha nekimennek, vagy megpróbálják feltörni. Mindezt ráadásul azok a vásárlók is megkaphatják, akik már korábban vásárolták meg autójukat, hiszen a rendszer azokat az érzékelőket használja, amelyek már régebb óta megtalálhatóak a csillagosok autóiban, így csak a mobiltelefonon lévő alkalmazást kell majd frissíteniük az ügyfeleknek.

Az új funkciókkal a Mercedes me lett az egyik legfejlettebb rendszer

Mindemellett egy fejlettebb hangfelismerő rendszer is kerül majd az alkalmazásba, és a jövőben a tetőablak és az oldalsó ablakok mozgatására is képes lesz a rendszer – utóbbiakhoz ráadásul jár majd egy jópofa, úgynevezett szellőztetés funkció, ami csak hajszálnyira engedi le az ablakokat. Az autó rendszereinek használatával kapcsolatban is sokat segít majd a szoftver, ugyanis egy úgynevezett virtuális valóság segítségével minden funkciót meg tud majd mutatni nekünk. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy az adott gombra irányítjuk telefonunk kameráját, és a szoftver felismeri azt, és kiírja nekünk, hogy mire és hogyan tudjuk használni. A Mercedes me ezzel az egyik legfejlettebb megoldássá lép elő a piacon.

Kommentek