Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Immár hét éve, hogy a BMW első prémium gyártóként a kompakt SUV kategóriába belépett. Időközben azonban eljárt már az idő az E83-as kódjelű X3 felett, de nem kell aggódni: hamarosan érkezik a váltás.

Olyannyira hamarosan, hogy az X3 második generációjának bemutatója már az idei év végére várható, röviddel az október eleji Párizsi Autószalon után. És hogy milyen lesz az F25-ös kódjelű autó? Először is sokkal nagyobb, ugyanis az X1-es megjelenése feljebb tolta a határokat: az új reinkarnáció hosszban már közel az X5-ös szintjére nő. Emellett a súly változatlanul tartásán is fáradoztak a mérnökök. A könnyűépítésű modell gyártását áthelyezik Grazból az amerikai Spartanburgba, így az X3 nagyobb testvéreivel, az X5-tel és az X6-tal közös gyárban épül majd.

A kémfotók tanulsága szerint az újdonság nem csak méreteiben, hanem külsejében is hajaz majd nagyobb testvérére, a belső tér kialakítását pedig az 5-ös családból kölcsönzi, vagyis otthonos, high-tech környezetre, és – felár ellenében – igazi csúcstechnikára számíthatunk. Ami a hajtásláncot illeti, a nyolcfokozatú automataváltó bevetése egészen biztos, motorok terén pedig valószínűleg inkább régi ismerősökkel találkozunk majd. Terepes kiegészítőket szokás szerint hiába keresünk majd a listán: a második generációs X3 igazi otthona az aszfalt marad.

Kommentek