Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A BMW megújult ötös modelljének sportosabb változata az ősszel esedékes Frankfurti Autószalonon kerül majd bemutatásra, ám az időpont közeledtével tesztelése már a végső stádiumába érkezett. Ezúttal a mérnökök téli igénybevételnek tették ki az M5-öst, így szemfüles fotósok Skandináviában kaphatták lencsevégre azt.

A V10-est ugyan nyugdíjazzák, de a teljesítményre nem lehet panasz

A kifutó modell V10-es erőforrásával ellentétben a motorháztető alatt egy 4,4 literes V8-as motor dolgozik majd, mely az ikerturbós feltöltésnek köszönhetően nagyságrendileg 570 lóerős teljesítménnyel büszkélkedik. Ugyanez a szörnyeteg a már futó M5 és X6 M típusokat bődületes 680 Nm maximális nyomatékkal mozgatja, ami előre vetíti, hogy a debütáló limuzin még e téren is jócskán felülmúlja elődjét. A végső vonalakat sajnos még elrejtették a szemünk elől, ám az új ötös alapmodelljeit figyelembe véve e téren bizonyára nem kell majd panaszkodnunk.

Most még Skandináviában tesztelnek, de lesznek fotók sivatagból is

Az értékesítés kezdetének időpontját még nem tűzte ki a gyártó, így könnyen lehet, hogy akár 2011 utolsó napjai is beköszönnek, mielőtt magánkézben üdvözölhetnénk egy új M5-öst. Addig is a luxus-limuzin legsportosabb változata az Alpina B5 Bi-Turbo marad, mely a manufaktúra gyáritól számos ponton eltérő megoldása miatt később is megőrizheti egyediségét.

Jelenleg az Alpina B5 Bi-Turbo a legsportosabb ötös BMW

Fotók: AutoCar

Kommentek