Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az Alpine, mint dedikált sportmárka felélesztése régóta napirenden van, azonban a látható eredményekhez kell egy létező, megvásárolható modell is. Ez volna az A120, amelyet a Renault szakemberei fejlesztettek ki, s az autózás iránt rajongók már hosszú ideje várják az érkezését. Ezúttal már látható eredményeket mutattak a franciák, mégpedig a kész karosszéria formájában.

Friss képek érkeztek a várva várt sportautóról, az Alpine legendáját feltámasztó és modern köntösbe átültető A120-asról. Persze nem a teljes autót láthatjuk a fotókon, hanem a gyártó amolyan ízelítő gyanánt a fényezés nélküli karosszériáról és elemekről mutat meg néhány részletet. A középmotoros kupéval kapcsolatosan Michael Van Der Sande, a márka első embere elmondta, hogy a könnyű építés jegyében széleskörűen alkalmaztak alumíniumot, a végeredmény pedig magas minőséget képvisel.

Az A120 szériaváltozata első ízben a március elején startoló Genfi Autószalonon mutatja meg magát a nagyérdeműnek, azonban az eddig látott kémfotók és ízelítők alapján az óriási meglepetések már elmaradnak. A tanulmányautóhoz képest a szériakész verzió vélhetően kicsit visszafogottabb lesz, de jelentőségteljes módosításra itt sem kell számítanunk.

A gyártás beindulását egy stílszerűen 1955 darabra limitált példányszámú Premier Edition széria ünnepli majd. Ezek az autók 12 országba jutnak el még a jobbkormányos modellek megérkezése előtt néhány hónappal – a majdani tulajdonosok 1700 font ellenében kérhették az előjegyzést, amihez speciális alkalmazás is jár. Az autók fekete, fehér és kék színben kerülnek legyártásra.

A lemezek alá természetesen Renault technika került. A hajtásról a Clio R.S.-ből származó 1,6-os turbómotor 1,8 literesre fúrt verziója gondoskodik majd, nagyjából 250-300 lóerőt csatasorba állítva. Mindez az előzetes becslések szerint 4,5 másodperc körüli 0-100-as sprinthez lesz elégséges muníció. Persze nem csak képességeivel, árcédulájával is a Porsche 718 Cayman szintjére gurul be az Alpine, amelyet német riválisától az egyedisége különböztet meg. Érdekesség, hogy a franciák egy Macan méretű SUV-t is terveznek piacra dobni, azonban mindenekelőtt az A120 nyitott verziójának érkezését várhatjuk.

Kommentek