Közlekedjünk Budapesten - nézzük, mire számíthatunk a nyáron

Nyomtatás

A nyár az autósok életét is befolyásolja, hiszen például a magas hőmérsékletre magunkat és az autónkat egyaránt fel kell készíteni, de a közlekedés is változik ilyenkor. Azt gondolnánk, hogy az iskolai szünetek megkezdésével felszabadulnak kissé az utak, de nem szabad elfelejteni, hogy ez nem csak a pihenés, hanem a karbantartások és az autóval nyaralni indulók időszaka egyaránt. A Best Way Traffic most összegyűjtött nekünk pár fontos információt Budapestről.

A karbantartások alatt leginkább a zárt pályás közösségi közlekedési eszközök – alias villamosok – sínjeinek felújítását, valamint az utak rendbehozatalát érthetjük. Ezek közül is az egyik legfontosabb az 1-es villamos vonalának felújítása, hiszen több helyen sávlezárásra kell számítani, az újbudai Fehérvári úton az üzemi kapcsolatának bekötési munkálatai nyár végéig zajlanak. A Kerepesi úton található Százlábú hidat is megújítják, ami november végéig fog tartani. Emiatt Aréna Pláza és az Asztalos Sándor út közti szakaszon jelentős torlódással kell számolni az autósoknak, mivel a híd városközpont felé tartó oldalát teljes egészében lezárják, így abba az irányba csak egy, kifelé pedig két sávban lehet majd közlekedni.

Ezek mellett más befolyásoló tényezők is vannak, mint például az augusztus közepén esedékes Sziget Fesztivál, amivel kapcsolatban érdemes előre tájékozódni, hiszen a Hajógyári-sziget körzetében lehetnek részleges vagy teljes lezárások, illetve megállást tiltó rendelkezésekkel is találkozhatunk. A Lánchíd utcában ugyancsak megnőhet a menetidő. Az M7-es autópálya hétvégi telítettségéről a Balaton miatt szinte magától értetődő. Pénteken délután a Balaton felé haladó oldalon, míg vasárnap ugyanebben az időszakban a Budapest felé haladó aszfaltcsíkon kell számítanunk egy-egy dugóra az esetleges balesetek miatt, ami miatt kilométeres sorok kígyózhatnak – éppen ezért, ha tehetjük, próbáljuk meg elkerülni ezeket az időszakokat.

„Az útfelújítások nyári ütemezése miatt minden esetben célszerű már indulás előtt tájékozódni az érinteni kívánt útszakaszokról. A Budapesti Közlekedési Központ és a Magyar Közút honlapján ezek könnyen ellenőrizhetők, de több mobiltelefonos alkalmazás segítségével is naprakész adatokat kaphatunk a telített utakról. A külföldre indulóknak érdemes felkeresni a rendőrségi portált, ahol egy határinformációs rendszer lehetőséget biztosít a közlekedők számára, hogy előre tájékozódjanak az átkelőhelyekről” – mondta el Szvétek Ferenc, a Best Way Traffic szakértője.

Összességében azonban a nyári hónapokban hétköznap rövidebb menetidővel számolhatunk Budapesten, így kellő körültekintéssel ebben az időszakban megúszhatjuk a nagyobb torlódásokat és dugókat. Éppen ezért azt ajánljuk, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjunk az általunk használni kívánt útvonal állapotáról és az esetleges akadályozó tényezőkről, mint a rendezvények, fesztiválok.
Hozzászólások  

 
#1 SuperVortep7 2014-07-14 18:21
Áldom az eget,hogy nem Budapesten élek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark