Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Éppen két esztendeje annak, hogy a Chevrolet kivonult Európából. A sokak számára meglepő döntést némi űr követte a hazai autópiacon, hiszen nálunk egészen népszerű volt a költséghatékonyságra is törekvő márka. Hogy miből maradunk így ki, azt a Cruze új generációja erőteljesen szemlélteti.

Egészen vagány kompakt modellt sikerült összehozniuk a Chevrolet mérnökeinek. Ha a döntéshozók máshogy gondolják, igazán csábító autót vásárolhatnánk most felszereltségtől függően 4-5 millió forintért. A ferdehátú modell 2,7 méteres tengelytávja egészen jó helykínálatot ígér – igaz, az előddel sem volt már gond ezen a téren. A csomagtartó 524 litere is bőven elég, az ülések ledöntésével pedig 1,2 köbméternyi térrel rendelkezhetünk.

Dinamikusabb, de formailag nagyon hajaz a Kia Cee'd-re

Az ötajtósban 1,4 literes turbómotor ténykedik, ezúttal már 153 lóerővel és már 2000-es fordulattól 240 Nm nyomatékkal. Ez lazán elég a 8-9 másodperces 0-100-as gyorsulásra, miközben a 6 liter alatti vegyes fogyasztás is magáért beszél. Természetesen infotainment-ben is teljesen megújult a modell, a központi rendszer például támogatja az Apple CarPlay-t és az Androit Autót.
Mardoshat hát minket a féltékenység, ugyanis a költséghatékonyan is vagány négykerekű elsősorban az amerikai kontinens kiváltsága lesz.

Kommentek