Meg fog szűnni néhány BMW és Mercedes-Benz modell

Nyomtatás

Az elmúlt években, évtizedben megfigyelhettük, hogy a gyártók egyre több kategóriában kívánnak részt venni, és néhány esetben már-már követhetetlennek bizonyulnak a modellpaletták. Ez pedig különösen igaz a prémiumgyártók esetében, hiszen általánosságban elmondható, hogy a prémiummárkák rendkívül széles modellpalettável rendelkeznek,  s még közöttük is kiemelkedik a BMW, valamint a Mercedes-Benz.

Mi sem értjük, hogy miként éri meg a gyártóknak ilyen sok modellt a kínálatban tartani, és úgy gondoljuk, hogy egy-egy újdonság sokszor saját márkatársaitól ‘halápolja el’ a vásárlókat, nem pedig a konkurens márkáktól, így pedig nem biztos, hogy gazdasági szempontból sok értelme van az egésznek. Persze a vásárlók örülhetnek, hiszen minden elképzelhető igényre találunk opciót például a BMW és/vagy a Mercedes-Benz paletájáról. Emlékezzünk csak vissza, régen általában 3-4 modellsorozat alkotta a paletták gerincét, amikhez tartozott esetleg néhány rétegtípus, manapság viszont ezeknek a sokszorosával rendelkeznek az autógyártók. Azonban úgy néz ki, lassan a gyártók is belátják, hogy ami sok, az sok, és nem gazdaságos ilyen széles kínálatot fenntartani.

A legfrissebb pletykák szerint például a fenti két prémium márka arra készül, hogy a közeljövőben kicsit lecsökkentse modellkínálatát, és természetesen elsősorban a rétegmodellek lefaragása jöhet szóba, hiszen a kínálatok magját képező sorozatokat nem lehet ‘bántani’. Elsősorban a kupék, valamint a nyitott modellek eshetnek az új irányvonal áldozatául. Elmondta a két gyártó vezetősége, hogy a 2008-as válság óta még mindig nem talált igazán magára a kabriók piaca, a nagy lehetőségeket tartogató fejlődő országokban pedig szintén a klasszikus és a SUV-modellek kelendőek. Drasztikus kínálatcsökkentésre szerintünk azért nem kell számítani, de őszintén szólva tényleg logikus lenne néhány típussal lefaragni a palettákat...
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark