Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Škoda teljesen új modellel ugyan nem készül a Genfi Autószalonra, de így sem maradunk majd izgalmak nélkül a csehek standján: a frissített Fabia és a Vision X tanulmány mellett több új modellváltozat is bemutatkozik majd, és mindközül a legizgalmasabb talán az Octavia RS 245-höz megalkotott Challenge Plus csomag lesz, amiről bár képet egyelőre nem osztottak meg (a kezdőképen az RS 245 látható) velünk a gyáriak, ígéretük szerint még sportosabbá varázsolja majd az izmos kompaktot. Ugyanakkor a Superb is kap egy új hajtásláncot, és néhány új extra is megjelenik a márka modelljeinek kínálatában.

A legizgalmasabb újdonság kétség kívül a Challenge Plus csomag lesz majd, ami kizárólag az Octavia RS 245-höz lesz majd elérhető, és bár a teljesítményt nem érinti majd, a sajtóanyag ígérete szerint kívül is belül is izgalmasabbá varázsolja majd az autót. Az Octavia sportváltozatán pedig bőven van még helye izgalmas részleteknek, hiszen a Škodától megszokott módon nem kapott túl kirívó formákat – ez persze egyáltalán nem probléma, de kíváncsiak vagyunk, hogy a tervezők ezúttal mit mutatnak majd nekünk.

A frissített Fabia is ott lesz Genfben

A másik kiemelendő újdonság a Superbhez megjelenő új kétliteres turbós egység, amely 272 lóerővel és alapáron hétfokozatú DSG automata váltóval kínálja majd magát. A Superbhez eddig is elérhető volt a kétliteres egység 280 lóerős változata, de könnyen lehet, hogy az új erőforrást a szigorodó normák miatt kellett bemutatnia a gyáriaknak, és emiatt lett valamivel gyengébb – ez majd a Genfi Autószalon megnyitója után tisztázódhat. Mindenesetre a Superb nem csak az új egységet, hanem néhány friss extrát is megkap, mint például a vezetési móddal összekötött hangulatvilágítás, a teljesen digitális műszerfal, vagy éppen a KESSY névre hallgató, továbbfejlesztett kulcsnélküli rendszer.

A Vision X a gyáriak kis crossoverének formáit vetíti előre

A digitális műszerfalat egyébként a Kodiaq és az Octavia is megkapja a középkategóriás mellett, és a hétszemélyes SUV-ból érkezik a korábban már oldalunkon is bemutatott L&K kivitel is. Ezek mellett, ahogyan már említettem, érkezik a frissített Fabia és a Vision X tanulmány is, úgyhogy bőven lesz mit nézni a Škoda standján a svájci seregszemlén.

Kommentek