Még több információ a Škoda Karoq-ról - este premier

Nyomtatás

Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Škoda Yeti utódja Karoq néven érkezik majd, de a kompakt SUV többi részletéről eddig kitartóan titkolózott a gyártó. Eddig. Ugyanis egy csokor ízelítő kép mellett jó pár információ is befutott az újdonságról.

A Karoq kialakítása beleillik majd a márka jelenlegi, új formanyelvébe, tehát nem járunk messze az igazságtól, ha végeredményében egy kisebb, összhatásában dinamikusabb Kodiaq-ot várunk. A hangsúlyosan háromdimenziós hatású orrészen a hűtőrácsot krómozott díszléc keretezi, amely függőleges kettős lamelláival, trapéz alakzatával már a Škoda szabadidő-autóinak védjegyévé vált. „A teljes egészében LED-technikájú fényszórók kristályszerű metszete valamint a nyolc fénycsíkból álló „szempilla” egyedülálló világítási képet alkot,” számol be a sajtóanyag. A LED technika a hátsó lámpáknál is szerephez jut – a búrák alatt „C” formájú fényeket láthatunk.

A kompakt SUV 4382 mm hosszú, 1841 mm széles és 1605  mm magas lesz. Nem csak ez, de a 2638 (összkerékhajtással 2630) mm-es tengelytáv is elárulja, hogy a Seat Ateca közeli rokona lesz a típus, de a spanyol versenyzőnél hosszabb túlnyúlásokkal és szélesebb formákkal operál majd a típus. Ezzel együtt már most tudhatjuk, hogy a helykínálattal sem lesz gond, amelyhez megnyugtató adatként csatlakozik az alapból 521, a hátsó ülések ledöntésével pedig 1630 literes csomagtartó – amivel az Atecát valamennyivel felül is múlja a típus.

Az opcionális VarioFlex hátsó ülésekkel a csomagtartó térfogata 479 valamint 588 liter között változtatható. A VarioFlex rendszer három különálló hátsó ülést jelent, amelyek egyenként mozgathatók, állíthatók vagy akár ki is vehetők – ekkor a kompakt szabadidő-autó 1810 literes rakterű furgonná alakul.

A belső térben újonnan tervezett műszerfal kapott helyet, ami egy magasabb felső és egy keskenyebb alsó szakaszra oszlik – az elválasztás különösen az első utasülés előtti nagyméretű felületeken figyelhető meg jól. A műszerfal díszbetétei az első ajtók kárpitjain folytatódnak. A négy nagy szellőzőnyílás is függőleges elrendezésű, akárcsak a központi kijelző két oldalán a kezelőszervek kapcsolói. A LED belső világítás jelentős szerepet kapott a belső térben. A négy ajtó kárpitjainak felső részében egészen vékony világító csíkokat rejtettek el a tervezők, amelyek folytatódnak a műszerfalon is. A vezető 10 árnyalat közül választhat, és a fényerőt is szabályozni tudja.

A Karoq világpremierjét május 18-án Stockholmban tartja a gyártó, vagyis legkésőbb holnapra mindent tudunk majd a modellel kapcsolatban.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark