Meglepetés: 700 lóerős lesz az új Porsche 911 GT2 RS

Nyomtatás

Elsőként a Forza Motorsport 7 premierjén vált láthatóvá a vadonatúj Porsche 911 GT2 RS, de a kiállított és digitalizált formában megjelenő modellről azóta is szigorúan titkolóznak a gyárnál. Az első újságírói tesztvezetések viszont lezajlottak a gondosan álcázott modellel és onnan már tudhatjuk: minden idők leggyorsabb 911-ese 700 lóerős csúcsteljesítményt fog felmutatni.

A szénszálas kiegészítőkkel masszívan, garázstuning jellegű méhsejtráccsal pedig túlzottan felszerelt modell egyébként a nagyközönség előtt a szeptemberi Frankfurti Autószalonon teszi tiszteletét, ezért meglepő a korai premier, különösen, hogy az nem csak digitális formában, hanem teljes valójában is létrejött. A Forza 7-ben egyébként október 3-tól hajthatjuk a modellt, ezúttal már nem csak Xbox-on, hanem Windows 10 operációs rendszerrel akár PC-n is.

A 911 Turbo S-ből érkező 3,8 literes, biturbó erőforrás továbbfejlesztett verziója dolgozik majd a GT2 RS lemezei alatt, amely nagy adaggal kínál rá az előd 620 lóerős teljesítményére és 700 Nm nyomatékára. A 700 lóerő és a 750 Nm toronymagasan minden idők leggyorsabb 911-esévé varázsolja majd a modellt, különösen, hogy tömeg tekintetében is odateszi magát a típus.

A GT2 RS ugyanis hagyományosan a hátsó kerekeit hajtja majd. Emiatt, valamint az átfogó súlycsökkentő intézkedések következtében akár egy mázsával lesz könnyebb a 911 Turbo S-nél, üresen 1,4 tonna körül maradva. Ezzel pedig messze a leggyorsabb Porsche 911 lesz, amitől okkal várhatjuk majd, hogy köridő tekintetében megközelítse, vagy akár átlépje a bűvös 7 perces időt a Nordschleifén. Emellett 3,5 másodpercnél gyorsabb 0-100-as időre és 340 km/h-s végsebességre számíthatunk.

További információkra egyelőre várni kell, de már nem sokáig: még a nyáron teljes egészében leleplezi a Porsche az újdonságot.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark