Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A prémiumgyártók nem félnek meglepni a rajongóikat egy-egy meghökkentő tanulmánnyal, de az, amit a Mercedes-Maybach tett most elénk, arra talán senki nem számított. A csillagosok a jövő heti Pekingi Autószalonra készített tanulmányuk utasterét már többször megmutatták nekünk, ám most egy „véletlen” szivárogtatásnak köszönhetően kívülről is megcsodálhatjuk az autót, amire elsőre nem igazán találunk szavakat.

Nem tudjuk hova tenni - galériaA Mercedes-Maybach tulajdonképpen egy szinte példa nélküli négykerekűt álmodott meg, amivel egyesíteni szerették volna az SUV-k és a négyajtós luxusautók megjelenését, és a végeredmény igencsak megdöbbentő lett. A fő stílusjegyek a korábbi gyönyörű Vision Mercedes-Maybach 6 tanulmányautóról érkeztek, ahogyan a bordó szín is onnan lehet ismerős, azonban a felépítésre nehéz mit mondani.

Az övvonaltól lefelé tulajdonképpen egy SUV-val van dolgunk, de ha az összképet nézzük, akkor nehéz eldönteni, hogy pontosan mivel is állunk szemben. Pontos adatok ugyan egyelőre nincsenek, de az nyilvánvaló, hogy egy óriási autóról beszélünk, ugyanakkor az arányok az emelt hasmagasság miatt kissé furcsának tűnhetnek. Mindezek ellenére szemből nagyon impozánsra sikerült az autó, noha ezzel eldőlt, hogy a koncepció biztosan nem a következő GLS előfutára lesz, ami ugyan elkészül majd Maybach verzióban, de csupán az S-osztályhoz hasonló változtatásokra számíthatunk majd.

Belül a legfinomabb anyagokból építkezikBelülről korábban már láthattuk az óriást, és a most kiszivárgott képek között is szerepel két belső kép, amik alapján ismét csak azt tudjuk elmondani, hogy a luxus és exkluzivitás netovábbja fogad majd minket, miközben azért néhány SUV-s elem is feltűnik. Egyébként első ránézésre a különlegesség nem áll túl messze a sorozatgyártástól, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy valaha is bevállaljon egy ilyen formát a gyártó, hacsak nem lesz hatalmas siker a koncepció – de előbb azért szívesebben látnánk a Vision 6 tanulmányt szériában.

A kiszivárgott információk szerint egyébként közel 740 lóerő bújik majd meg a lemezek alatt, a mozgatásról pedig kizárólag elektromotorok gondoskodnak, méghozzá négy darab. Az energiáról egy 80 kWh-s akkumulátor gondoskodhat, ami papíron 500 kilométer hatótávot tenne lehetővé. Ezek azonban még nem hivatalos adatok, így könnyen megeshet, hogy nem is bizonyulnak igaznak. Mindenesetre legkésőbb jövő hét közepéig kell várnunk a bemutatóra, de a kiszivárgott fotók után nem lepődnénk meg, ha már korábban megejtené mindezt a csillagos márka – legalábbis online.

Kommentek