Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az Audi nagyon készül a vadonatúj Q8 leleplezésére, ami nem csoda, hiszen a négykarikások crossoverek és SUV-k terén kissé lemaradásban vannak a konkurenciához képest – például a Q8 lesz az első terepkupéjuk, amit a nagy német ellenlábasok már elég régóta kínálnak. A gyáriak marketingrészlege pedig úgy döntött, hogy a megszokott, egyszerű ízelítők helyett egy komplett minisorozattal fognak egyre több részletet megmutatni, de azért nem maradt el a szokásos rajz sem, amin az autó hátsóját láthatjuk.

Nem ez az első egyébként, hogy a négykarikások megosztanak velünk néhány részletet az autóról, hiszen korábban is közzétettek néhány képet, amiken azonban nem túl sok látszott. A mostani skiccen viszont annál több dologra fény derül – főleg a hátsó lámpatestek kapcsán. Az alapformákat tekintve egyébként szinte egy az egyben a korábbi tanulmányt kapjuk majd meg, ám ahogy a rajzon is látszik, a hátsó fényszórón – és nyilván az elsőn is – azért sokat finomítottak a gyáriak.

A korábbi képek igencsak sejtelmesek voltak

Túl sokat egyelőre nem lehet tudni az autóról, de annyi biztos, hogy a Q paletta csúcsára érkező újdonság az MLB Evo platformra épül, amivel például a Lamborghini Urus közeli rokona – habár túl sok közös nem lesz a két modellben, de összességében azért mégis érezhető lesz a kötődés közöttük, talán éppen a hasonló tetőív okán. Ahogyan a külső, úgy a belső is rengeteget örököl majd a koncepciótól, ami nem csoda, hiszen már az új A8, és az azóta bemutatkozott friss modellek is megkapták azt a futurisztikus utasteret, amit még a Q8 Sport vetített előre.

A hírek szerint egyébként az alapot egy kétliteres, négyhengeres egység jelentheti majd valamivel több mint 250 lóerővel, de nem lepődnénk meg, ha a németek – legalábbis kezdetben – mégis a háromliteres benzinessel indítanának, ami 340-360 lóerőt kínálhat. Jó eséllyel azért dízelmotorok is kerülnek majd a lemezek alá, illetve egy konnektoros hibrid hajtáslánccal is számolhatunk, ami közel 450 lóerős összteljesítményt és majd’ 60 kilométeres tisztán elektromos hatótávot kínálhat.

Ha már amolyan terepkupés formákat kap az újdonság, akkor az S és RS változatok sem maradhatnak el – utóbbi a hírek szerint akár 650 lóerőt is kaphat majd, de egyelőre semmi sem hivatalos. A cikkben is megtekinthető kis videó egyelőre csak az ötrészes minisorozat előzetese, amiből túl sokat nem láthatunk, de az már biztos, hogy egy izgalmas és cselekménydús sztorival készülnek a gyáriak, aminek első részét május 21-én, az utolsó részét pedig közvetlenül a bemutató előtt, június 5-én láthatjuk majd – és nyilván szépen fokozatosan csepegtetik majd az információkat a kisfilmek.

Kommentek