Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Nem sok autó mondhatja el magáról, hogy négy márka jelvényével is forgalmazzák, de az eredetileg Renault és Opel által fejlesztett Trafic/Vivaro páros ezentúl igen. A dobozos és személyszállító verzióban egyaránt elérhető, tesztjeinken is többször bizonyító modellek ugyanis nemrég Fiat Talentóként is bemutatkoztak, és most már a Nissan égisze alatt is elérhetőek lesznek, NV300 jelzéssel.

Ahogyan eddig, az alapok most is teljesen ugyanazok, csupán a hűtőrács esetében lehetünk figyelmesek néhány változtatásra. A Nissan jelvényeken kívül a japán márka jellegzetes, V alakot formázó krómdíszítése került fel az autó elejére, illetve a lökhárítót szabták át egy kicsit a mérnökök. Az NV300 ugyanolyan széles választékban lesz elérhető, mint a testvérei, így többféle hosszban és magasságban, illetve többféle belső elrendezéssel is megrendelhetik majd a jövőbeli tulajdonosok.

Semmi meglepetés - csak a hűtőrács, a lökhárító és a jelvény más

Szinte biztosra vehetjük, hogy az utastérben is ugyanazok a formák várnak majd ránk, mint a többi tesó esetében. A lemezek alatt szintén ugyanazzal a technikával találkozhatunk: az 1,6 literes dízelmotor több változatban, egy vagy két turbóval lesz választható, igencsak széles teljesítményskálán – noha nem minden variációban lehet majd párosítani a motorokat és a felépítést.

Hátul valóban csak az embléma jelenti a különbséget

A Renault és az Opel által közösen fejlesztett kisbusz előző generációja egyébként három márkanéven volt elérhető, és hozzájuk csatlakozott újonnan a Fiat – noha az olaszok előbb mutatták be saját verziójukat, mint a Nissan. Ezzel egyébként valóban igencsak ritka helyzet állt elő, de ha jobban belegondolunk, teljesen érthető lépések ezek, hiszen az autó tesztjeinken is bizonyította már rátermettségét, ráadásul rengeteg fejlesztési költséget spórol meg így a japánoknak és az olaszoknak.

Kommentek