Nem készít hátsókerékhajtású Aventadort a Lamborghini

Nyomtatás

A Lamborghini alapmodelljei már jó ideje összkerékhajtással gurulnak ki a gyárból, de a vezetés szerelmeseit szem előtt tartva azért mindig találhatunk egy-egy hátsókerekes verziót a kínálatban. Jelenleg a Huracán rendelkezik egy ilyen kivitellel, mely valamivel gyengébb, mint az alapmodell, de cserébe csak a hátsó kerekekhez juttatja el a teljesítményt. A Lamborghini azonban most elárulta, hogy aki eddig azért nem vette meg a kisebb modelljüket, mert azt várta, hogy az Aventador is megérkezik majd hátsókerékhajtással, azt el kell keseríteniük.

Az olasz márka kutatásokért és fejlesztésekért felelős vezetője, Maurizio Reggiani szólalt meg a témában még a Genfi Autószalonon, és elmondta, hogy a V12-es erőforrás erejét szinte lehetetlen lenne hatékonyan leadni a hátsó kerekeken. Ez talán még a kisebb probléma, ugyanis a nagyobb gond az lehet, hogy nagyobb sebességnél nem lenne biztonságos egy ilyen megoldás, ráadásul az elektronikát is úgy kellene hangolni, hogy az jobban vigyázzon a pilótára – az pedig biztosan sokaknak nem tetszene, hogy autójuk visszafogja a ménest.

Mindez azt is jelenti, hogy az Aventador frissített verziójának hamarosan érkező legvadabb, SVJ kivitele is összkerékhajtást kap majd, ami persze nem annyira meglepő. Az interjú során arra is rákérdeztek a vezetőnél, hogy tervez-e a Lamborghini egy kifejezetten pályára szánt változat, ami olyan négykerekűekkel mehetne szembe, mint a LaFerrari FXX K Evo vagy éppen a McLaren Senna GTR. Erre a kérdésre elég sejtelmest választ adott Reggiani úr, elmondva hogy az olasz márka rengeteg terméken dolgozik, szóval majd meglátjuk.

A hátsókerékhajtású Lamborghinire vágyó vásárlóknak tehát maradt a Huracán, vagy esetleg befizethetnek a hasonló képességekkel felruházott Audi R8 RWS-re is, amely szintén nemrég mutatkozott be, és korlátozott példányszámával befektetésként is jónak bizonyulhat – főleg, hogy a hírek szerint a jelenlegi generáció kifutásával elbúcsúzhat az R8 az Audi kínálatából. Mindenesetre a Lamborghininek nem kell aggódnia, hiszen az Urus sikerei eddig nem látott magasságokba emelhetik az eladásaikat.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark