Nem készül kabrió változat a BMW M2-ből

Nyomtatás

Ziccernek tűnik, de ezúttal is kihagyja a BMW: a 2-es sorozat nyitott verziójából nem készít kabrió modellt. A jó ár-érték arányú sportmodell marad a kupé M2, aki pedig nagyteljesítményű kabrióra vágyik, annak az M4-re kell spórolnia.

Az információ Frank Isenbergtől érkezett, aki meglehetősen kompetens a kérdésben, tekintve, hogy ő volt az M2 Coupé fejlesztéséért felelős vezető mérnök. Az M2 tehát épp úgy egyedi lesz, mint anno az 1-es M Coupé volt. Persze érthető a lépés, hiszen akármennyire is hangulatos egy nyitott sportmodell, a kabrió változatok jóval nehezebbek, nehézkesebbek, és a vásárlói elvárások sem ugyanazok, így a lágyabb M235i vígan kielégíti az ügyfelek igényeit a maga 326 lóerejével.

Az M4 és az M6 pedig megmarad a kínálatban azoknak, akik nem csak a szellős autózásra vágynak, hanem a különösen nagy teljesítménnyel is felvágnának. Az extrém igényekhez pedig érhető módon hasonló árcédula jár: a legkedvezőbb M-es kabrióba (M4) jelenleg 25,4 milliótól ülhetünk be, míg ezzel ellentétben a soha el nem készülő nyitott M2 19 milliót kóstált volna – lényegesen jobb felszereltséggel.

Az M2 viszont kupéként is parádés vétel marad: menetteljesítmények tekintetében szinte ugyanazt nyújtja, mint nagyobb testvére és 4 személynek elegendő helyet kínál. Mindezt az M4-nél sokkal kedvezőbb áron teszi. Ha beérjük kézi váltóval, 18 millióért már jóformán teljesen felszerelt változatot kapunk, és mivel M modellről van szó, a várható értéktartás kompenzál majd a magasabb szervizköltségért is. Egyedüli kompromisszumot a személyre szabhatóságnál kell tenni: a típus mindössze négyféle külső színben elérhető – belül pedig csak a felszereltségeket lehet variálni.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark