Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

A Fiat tulajdonában lévő Abarth-tól nem szokatlan, hogy különböző különleges, akár limitált szériás példányokat dobnak piacra, amelyek alapját legtöbbször az olaszok legnépszerűbb modellje, az 500-as adja. Így történt ez most is: az Abarth 695 Rivale a luxusjachtokkal foglalkozó olasz cég, a Riva tiszteletére készült el, és az alapváltozatok mellett rögtön megkapta a 175th Anniversary különkiadást is, amely a Riva 175. születésnapjának alkalmából készült el.

A hangaláfestéssel nincs gond - galériaAz agresszív kis apróság fémtetős és kabrió kivitelben egyaránt elérhető lesz. Az Abarth sportos lökhárítókkal, extra légbeömlőkkel és szélesítésekkel is ellátta az autót, de a legkülönlegesebb talán a Riva Sera kék és Riva szürke kéttónusú fényezés- ráadásul a két színt kettős akvamarin díszcsík választja el egymástól. Természetesen a 695 Rivale feliratok és az egyéb látványos díszítőelemek sem maradhattak el az autóról, melyek igyekeznek a luxusjachtok hangulatát idézni.

Belül szintén egyedi lett a sportos városi mini: többfelé találkozhatunk karbon elemekkel és a sportülések is egyediek, köszönhetően a fejtámlákon fellelhető típusjelzésnek. A fekete-kék színösszeállítás kiválóan harmonizál a külsővel, és természetesen az anyagminőségre sem lehet panasza a vásárlóknak, hiszen szinte mindent bőr és szénszálas betétek borítanak, és akkor a mahagóni elemről még nem is beszéltünk a műszerfalon. Emellett természetesen a legmagasabb felszereltség is alapáron jár az Abarth különlegességéhez, így méretes multimédiás rendszer és minden egyéb finomság is található az autóban.

A Riva tiszteletére készült el - galériaAz izgalmakról egy 1,4 literes négyhengeres turbós gondoskodik, amiből 180 lóerőt és 250 Nm-es csúcsnyomatékot hoztak ki a mérnökök. Mindez 6,7 másodperces 0-100-as sprintet és 225 km/h-s végsebességet jelent, ami az 500-as kategóriájában joggal mondható kiemelkedőnek – az alig több mint 1 tonnás önsúly is hozzájárul az izgalmakhoz. A kellő hangaláfestésről szénszálas véggel felszerelt Akrapović kipufogórendszer gondoskodik, míg a sportos viselkedésről az Abarth by Koni sport futómű biztosítja a sofőrt.

Az Abarth 695 Rivale tehát már önmagában is különleges, de a 175th Anniversary még különlegesebb: ebből a változatból mindössze 175 darab normál és 175 kabrió kivitel készül, és olyan egyedi elemeket kap, mint a sorszámot tartalmazó plakett, a fa helyett teljes karbon betét a műszerfalon és a különleges kiadást jelző logók kívül és belül. Az autó áráról nincs információ, de biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz olcsó az olaszok új üdvöskéje, amit a gyáriak már most „klasszikusnak” minősítettek.

Kommentek