2018. Június 22., Péntek

Frissitve:07:21:32

Olaszok egymás közt - íme, az Abarth 695 Rivale

Nyomtatás

A Fiat tulajdonában lévő Abarth-tól nem szokatlan, hogy különböző különleges, akár limitált szériás példányokat dobnak piacra, amelyek alapját legtöbbször az olaszok legnépszerűbb modellje, az 500-as adja. Így történt ez most is: az Abarth 695 Rivale a luxusjachtokkal foglalkozó olasz cég, a Riva tiszteletére készült el, és az alapváltozatok mellett rögtön megkapta a 175th Anniversary különkiadást is, amely a Riva 175. születésnapjának alkalmából készült el.

Az agresszív kis apróság fémtetős és kabrió kivitelben egyaránt elérhető lesz. Az Abarth sportos lökhárítókkal, extra légbeömlőkkel és szélesítésekkel is ellátta az autót, de a legkülönlegesebb talán a Riva Sera kék és Riva szürke kéttónusú fényezés- ráadásul a két színt kettős akvamarin díszcsík választja el egymástól. Természetesen a 695 Rivale feliratok és az egyéb látványos díszítőelemek sem maradhattak el az autóról, melyek igyekeznek a luxusjachtok hangulatát idézni.

Belül szintén egyedi lett a sportos városi mini: többfelé találkozhatunk karbon elemekkel és a sportülések is egyediek, köszönhetően a fejtámlákon fellelhető típusjelzésnek. A fekete-kék színösszeállítás kiválóan harmonizál a külsővel, és természetesen az anyagminőségre sem lehet panasza a vásárlóknak, hiszen szinte mindent bőr és szénszálas betétek borítanak, és akkor a mahagóni elemről még nem is beszéltünk a műszerfalon. Emellett természetesen a legmagasabb felszereltség is alapáron jár az Abarth különlegességéhez, így méretes multimédiás rendszer és minden egyéb finomság is található az autóban.

Az izgalmakról egy 1,4 literes négyhengeres turbós gondoskodik, amiből 180 lóerőt és 250 Nm-es csúcsnyomatékot hoztak ki a mérnökök. Mindez 6,7 másodperces 0-100-as sprintet és 225 km/h-s végsebességet jelent, ami az 500-as kategóriájában joggal mondható kiemelkedőnek – az alig több mint 1 tonnás önsúly is hozzájárul az izgalmakhoz. A kellő hangaláfestésről szénszálas véggel felszerelt Akrapović kipufogórendszer gondoskodik, míg a sportos viselkedésről az Abarth by Koni sport futómű biztosítja a sofőrt.

Az Abarth 695 Rivale tehát már önmagában is különleges, de a 175th Anniversary még különlegesebb: ebből a változatból mindössze 175 darab normál és 175 kabrió kivitel készül, és olyan egyedi elemeket kap, mint a sorszámot tartalmazó plakett, a fa helyett teljes karbon betét a műszerfalon és a különleges kiadást jelző logók kívül és belül. Az autó áráról nincs információ, de biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz olcsó az olaszok új üdvöskéje, amit a gyáriak már most „klasszikusnak” minősítettek.
Hozzászólások  

 
#1 Andras79 2017-06-19 17:05
Nagyon szép ez a 695-ös változat is, sőt szerintem egyre szebbek és erősebbek az Abarth 695-ösök! Oké, oké a Biposto erősebb és könnyebb, mint ez a Rivale, de azt igazi versenyautónak készítették, annak megfelelő kompromisszumok kal! Persze, ha valaki pályanapokra is jár az autójával (és persze sok pénze van), akkor nyilván annak a Biposto az igazi! ;-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark