Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az alig néhány hete részletesen bemutatott Infiniti Q50 továbbra is a márka két alappillérére, a sportosságra és a technológiai innovációra épít. Az európai vásárlóknak viszont ez kevés – a megoldás hamarosan érkezik.

Kontinensünk prémium fogyasztói gyökeresen eltérően gondolkodnak, mint a világ többi része. Nehéz választ kapni arra, hogy olyan autóknál, melyek értékvesztése is több milliósra rúg évente, miért fosztják meg magukat a vásárlók a valamivel alacsonyabb fogyasztás érdekében különböző prémiumoktól. Nem kell a teljesítmény – hadd búgjon a motor már alacsony gyorsítási szándéknál is és hadd ne hallgassuk a sok henger szép muzsikáját! – érhetetlen logika.

Hamarosan végre visszafoghatjuk az élményeket

Ezt a filozófiát igyekszik most kiszolgálni az Infiniti a technikai partner Mercedes-Benz segítségével, amely négyhengeres turbómotorokat ad a márkának. Így kevesebb, mint két évet kell arra várni, hogy a Q50 bemutatkozzon körülbelül 200 lóerős 1,8 literes turbómotorral, de a márka háromliteres, átlagosan teljesítő dízelje mellé rövidesen a csillagos márka 2,1 literes öngyulladósa is beköltözhet a kínálatba.

A teljesítmény és az innováció rajongóinak jó hír lehet, hogy a márka kiváló hibrid hajtáslánca hamarosan összkerékhajtással is elérhető lesz. A recept ez esetben sem változik sokat: a rendszer 364 lóerejét továbbra is hétfokozatú bolygóműves továbbítja ezúttal az első kerekekhez is. Miközben 5,3 másodperc körüli 0-100-as sprintre számíthatunk, a kifinomult erőforrások visszafogott pedálkezeléssel 7 liter körüli fogyasztással is képesek elmozgatni a kecses karosszériát.

A teljes galériához kattintson a képre

Kommentek