Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Az olaszországi, kisszériás sportkocsikat gyártó Spada Vetture manufaktúra az április 14-től megrendezésre kerülő, exkluzív monacói Top Marques sportautó-kiállításon egy igazán őrült négykerekű bemutatását tervezi.

A képeken látható radikális különlegesség becsületes típusneve Spada Vetture Sport Codatronca Monza Speedster (na ezt jegyezze meg valaki!), s az újdonság nem csupán egy tanulmány, hiszen április végétől megkezdődik a modell „sorozatgyártása” – persze gondolhatják, hogy erőteljesen limitált szériáról beszélhetünk. A kétüléses nyitott sportautóra a valódi speedster-ekhez méltó módon (gyárilag) egyáltalán nem lehet tetőt húzni, így a bent ülőket kizárólag az aprócska szélvédő – sőt, legyen inkább szélterelő - óvja az időjárás viszontagságaitól bizonyára nem túl hatékonyan, így egy esetleges nyári zápor esetén a sofőr egyedüli mentsvárát valami zárt helyre való beállás jelentheti.

Mindenesetre, biztos vagyok abban, hogy a Spada Codatronca volánja mögött a „védelem” hiánya senkit nem érdekelne, hiszen felejthetetlen élmény lehet a különleges formavilággal megáldott kétüléses villám terelgetése. Az alapokat a Corvette képezi, a hajtáslánc pedig szintén tőle érkezik: a hosszú motorháztető alatt a Corvette Z06 7 literes V8-as benzintemetője lapul, amelyet a mérnökök kompresszorral bolondítottak meg; a beavatkozásnak köszönhetően 700 lóerőről beszélhetünk, ez a teljesítmény pedig a mindössze 1250 kilós önsúly függvényében félelmetes menetteljesítményeket sejtet – pontos adatok egyelőre nem láttak napvilágot.

És hogy mennyibe kerül a „móka”? A hírek szerint 250 ezer euro alatt (kb. 68 millió forint) nem lehet állandó privátbelépőt váltani a Spada Vetture új büszkeségének üléseibe, de a különlegességekre meglehetősen fogékony (euro)milliomosokat a horribilis vételár valószínűleg egyáltalán nem fogja zavarni, sőt, talán még jobban inspirálja...

  

 

Kommentek