Raliautót mutatott be a Porsche a Cayman alapjain

Nyomtatás

A Porsche ugyan nem verte nagy dobra, de szépen csendben bemutatott egy koncepcióautót, amely a Cayman GT4 Clubsport Rallye nevet kapta. Ez alapján nem nehéz kitalálni, hogy egy raliautóról van szó, amely ráadásul el is indul majd a még ebben a hónapban megrendezésre kerülő Német Ralin, méghozzá Romain Dumas vezérletével.

A németek egyébként szinte semmilyen részletet nem árultak el a különleges Caymanról, így csupán annyit tudunk, amennyit a képekről is láthatunk. Az autóra természetesen rengeteg ralis kiegészítő került, mint például az első reflektorok, a bukócsövezés, megfelelő gumik és keréktárcsák, vonószegek illetve alsó burkolóelemek – ezeket leszámítva azonban nem kapott különlegesebb aerodinamikai elemeket.

A motortérben jó eséllyel egy 3,8 literes, hathengeres boxermotor van, ami akár 385 lóerőt is biztosíthat a pilótának egy hatfokozatú automata váltón keresztül – ezek azonban csak találgatások. A német viadalon Romain Dumas terelgeti majd az autót, aki nemrégiben a Volkswagen I.D. R-rel döntött hatalmas összetett rekordot a legendás Pikes Peak hegyi felfutón. A verseny tulajdonképpen egy teszt lesz, ami alapján később dönt majd arról a Porsche, hogy érdemes-e a jövőben raliautót építeniük majd.

A 718 Cayman GT4 legújabb generációja egyébként még várat magára, de a hathengeres motorral szerelt ritkaság biztosan érkezik, akárcsak a 718 Boxster Spyder – mi pedig alig várjuk már ezt, hiszen a Porsche kisebb sportautói igazi élményhajhászok, és nem mellesleg igazi ritkaságok.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark